Κυριακή 8 Μαΐου 2022

Granny's quilt project: ένα παπλωματάκι για την Ειρήνη.

Πριν λίγες μέρες η Ειρήνη μας γιόρτασε την ονομαστική της γιορτή κι επιτέλους μου δόθηκε η  καταλληλότερη ευκαιρία για να της δωρίσω το πάπλωμά της, το οποίο ήταν ολοκληρωμένο από τις αρχές της χρονιάς. 

Για όσους παρακολουθούν εδώ και καιρό το μπλογκ μας, ξέρουν ότι αυτό το παπλωματάκι κρύβει μια μεγάλη διαδρομή. Από την στιγμή που συνέλαβα την ιδέα κι άρχισα δειλά δειλά τα πρώτα πάτσγορκ τετράγωνα μέχρι το πέρασμα του ρελιού που του έδωσε και το τελικό του φινίρισμα πέρασαν πάνω από τρία χρόνια.

Ένα ταξίδι αστραπή στην Αθήνα μου έδωσε την ευκαιρία να μεταφέρω μαζί μου τη χειροτεχνία μου και να τη δωρίσω στην ανηψιούλα μου και τώρα πια το παπλωματάκι θα αρχίσει τη δική του πορεία στα χέρια της. 

Όπως σας έχω ξαναπεί το πάπλωμα αυτό είναι φτιαγμένο με κομμάτια υφάσματος από τις μπομπονιέρες της βάφτισης των ανηψιών μου και μάλιστα, επειδή η Ευαγγελία είχε πολύ περίσσευμα, μου έστειλε το ύφασμα, το οποίο ράφτηκε στην πίσω όψη του παπλώματος. 

Όπως θα παρατηρήσετε, το βασικό του μοτίβο δημιουργεί την ψευδαίσθηση του πάτσγορκ, αυτό που στον κόσμο των υφασμάτων αποκαλείται cheater quilt fabric. 

Πραγματικά τα χρώματά του είναι τόσο φρέσκα και δροσιστικά που νομίζω ότι ταιριάζει πολύ όμορφα σ' ένα κοριτσίστικο δωμάτιο. 

Για το καπιτονάρισμα, όπως βλέπετε, χρησιμοποίησα γι' άλλη μια φορά την αυτόματη, κυματοειδή βελονιά που διαθέτει η ραπτομηχανή μου, ενώ το ρέλι το έφτιαξα από ένα απαλό ροζ ύφασμα, που ήδη διέθετα στη συλλογή μου, το οποίο κάνει ένα ψιλό καρό, αν και δύσκολα διακρίνεται ακόμη κι από κοντά. 

Τώρα σειρά έχει να ολοκληρωθεί το πάπλωμα της Κωνσταντίνας, της άλλης μου ανηψιούλας. Βέβαια, τη δική της γιορτή δεν την προλαβαίνω, οπότε στοχεύω στα γενέθλιά της, που έπονται.  

Το μόνο που μου λείπει είναι η βαμβακερή βάτα και βέβαια ο απαιτούμενος χρόνος για το καπιτονάρισμα και το ρέλιασμα. Με συνδετικό υλικό το ύφασμα από τη βάφτισή τους, σκοπός μου είναι να έχουν δυο παπλώματα που θα ταιριάζουν με το παιδικό δωμάτιο που έχουν από κοινού! 

Και μπορεί να έχει σιωπήσει η ραπτομηχανή μου το τελευταίο διάστημα λόγω φόρτου εργασίας, οι ιδέες και τα όνειρα για πάτσγορκ και παπλώματα δε σταματούν ποτέ! Ελπίζω σύντομα ν' ανακτήσω έδαφος και ν' αρχίσω και πάλι να δημιουργώ. 

Σας αποχαιρετώ, 

Ευγενία


3 σχόλια:

Arish είπε...

Me parece una colcha maravillosa. BESICOS.

Nouli είπε...

Τι υπέροχο που έγινε το πάπλωμα της μικρής! Γεια στα χέρια σου!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Αγαπημένη Νούλη, σ' ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου, το οποίο ηταν μια υπέροχη έκπληξη για μένα! Μου λείπουν πολύ οι αναρτήσεις σου... Ελπίζω σύντομα να δω τις δικές σου ξεχωριστές δημιουργίες μέσα από το μπλογκ σου!! Φιλάκια πολλά και καλές δημιουργίες!