Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Εκκρεμότητες, ρετάλια και πάτσγορκ, πολύ πατσγορκ!

Επιστρέψαμε στη βάση μας, την προσωρινή...δηλαδή το Ηράκλειο, μετά από τρεις εβδομάδες διακοπών και ξεγνοιασιάς με τους αγαπημένους μας. Καιρό είχαμε να λείψουμε τόσο κι όπως φάνηκε το είχαμε ανάγκη! Όχι να ξεκουραστούμε, αλλά να βρεθούμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Άλλους στη Λευκάδα, άλλους στην Αθήνα, τα Γιάννενα... Τους προλάβαμε όλους! Και φυσικά τη γάτα μας, την Κιουρή, τη χιώτικη γατούλα μας, που την έχουμε αφήσει πλέον στη Λευκάδα για να μην την ταλαιπωρούμε με τις τόσες μετακινήσεις μας...


Με το που επιστρέψαμε στρογγυλοκάθισα στην αγαπημένη μου ραπτομηχανή. Μια εκκρεμότητα, μια παραγγελία με περίμενε κι έπρεπε να σπεύσω. Είχα καιρό να καταπιαστώ με πάνινους κύβους αλλά πάντα είναι μια τόσο ξεκούραστη κι δημιουργική διαδικασία για μένα. 


Να διαλέξω τα παιδικά υφάσματα που είναι πάντα τόσο χαριτωμένα και να τα ταιριάξω με άλλα, να κόψω και ν' απλικάρω τα γράμματα. Αυτή τη φορά η λέξη ήταν μικρή και γουστόζικη. Cat ζήταγε η μαμά κι αναρωτιέμαι αν παραπέμπει σε κοριτσίστικο όνομα η επιλογή!! Με ξάφνιασε θα έλεγα, βρήκα κι ένα ύφασμα με γάτες που έχω και το χρησιμοποίησα για να δέσει με τ' όνομα. 


Μετά είχε σειρά ένα πανάκι ώμου ιδανικό για ρεψίματα και ένα πανάκι χαλάρωσης φτιαγμένο για μπόλικο παιγνίδι με τις τόσες κορδέλες που έραψα περιμετρικά. Αυτά ετοιμάστηκαν και ταξίδεψαν στην Αγγλία αλλά εγώ μπήκα σε νέες φούριες, αφού όλο και σκάρωνα ιδέες με το μυαλό μου. 


Έτσι, τα ροζ και mint ρετάλια ξαναβγήκαν στην επιφάνεια κι αφού σιδερώθηκαν, κόπηκαν σε τετράγωνα των 4,5 ιντσών. 


Το ένα project έφερε το άλλο και τώρα έχω βρεθεί με τρεις διαφορετικές, μισοτελειωμένες κατασκευές γεμάτες χρώμα και τσαχπινιά! Στόχος να τελειώσουν μέχρι το Σαββατοκύριακο. 


Κατά τ' άλλα, παλεύω να μαζέψω το μυαλό μου και να συντάξω ένα τεύχος για το φροντιστήριο στο οποίο θα εργάζομαι αυτή τη χρονιά αλλά πού διάθεση για θεωρία, ασκήσεις και σελιδοποίηση...!

Σας χαιρετώ, 
Ευγενία       

9 σχόλια:

Maria είπε...

Όλα είναι υπέροχα και χαριτωμένα,με χαρούμενα ,παιδικά χρώματα!!!
Καλή συνεχεία στα υπόλοιπα κι αναμένουμε να τα δούμε ολοκληρωμένα!!! Φιλάκια!!!

Mia είπε...

Με το καλό να αποτελειώσουν τα ημιτελή. Οι πάνινοι cat κύβοι είναι υπέροχοι. Μπράβο!!!

LitsArt είπε...

καλή επιστροφή!στην ιδια φαση βρισκομαστε...αντε να μαζεψουμε το μυαλο μας να συγκεντρωθουμε πάλι!!!οι κυβοι εγιναν τελειοι!
καλο φθινοπωρο να εχουμε!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα ενδιαφερόμαστε για μπομπονιέρες βάπτισης. Πως θα μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας;

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Χαίρεται, το μέιλ μου είναι vrettou_e@yahoo.gr .

nasia είπε...

Απόλαυσα τα χρώματα, τα υφάσματα και τις κατασκευές. Για να δούμε τι άλλο θα σκαρώσεις!!!! Τελικά, από ό,τι διαβάζω η άλλη εργασία σου συμπίπτει με τη δική μου και χαίρομαι για αυτό. Πολλά φιλιά και καλό Φθινόπωρο.

Δημιουργία είπε...

Όμορφα ξεκίνησες Ευγενία μου, μέσα στα χρώματα. Καλο φθινόπωρο και καλο μήνα να έχεις!

Tante Kiki είπε...

Πανέμορφες δημιουργίες, γεμάτες χρώματα!! Μου άρεσαν πολύ! Γεια στα χέρια σου Ευγενία μου!
Φιλιά!

Gina-Teta είπε...

Πανέμορφες δημιουργίες!!!