Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Μια θερμομονωτική θήκη για μπουκαλάκι νερού με τα όλα της!

Ο Ορφέας μας γίνεται πέντε σε λίγες μέρες! Πέντε χρόνια πέρασαν από τη μέρα που γεννήθηκε κι εμείς, οι νονοί του, χαιρόμαστε να τον βλέπουμε να μεγαλώνει και να εξελίσσεται! 
Τα γενέθλια σχεδόν πάντα πέφτουν μες στο Τριώδιο οπότε και οι μασκαράτες δε λείπουν από το πάρτυ!! 

-"Τί θα ντυθείς, Ορφέα, φέτος;"  
-"Πειρατής!"


Πειρατής, ε;; Μου ήρθε κι εμένα κατευθείαν μια ιδέα, ένα αξεσουάρ παντός καιρού για πειρατές και όχι μόνο! Διάλεξα τα πιο κατάλληλη υφάσματα που διέθετα στη συλλογή μου και σκέφτηκα να φτιάξω μια θήκη για να χωράει το μπουκαλάκι του νερού. 


Αλλά, αυτή  είναι μια θήκη ιδιαίτερη μιας και η βάτα που έχω χρησιμοποιήσει είναι θερμομονωτική. Έτσι, μπορεί να κρατάει δροσερό το νερό για πολλές ώρες. 


Μπορώ να πω ότι ήταν το πιο διασκεδαστικό ράψιμο που έκανα αυτές τις μέρες, αφού τα σχέδια είναι τόσο σκερτσόζικα και κάθε τόσο σταματούσα για να τα χαζέψω.


Για το τέλος σκέφτηκα να κάνω τη θήκη ακόμα πιο προσωπική κι έτσι κέντησα πάνω σε βαμβακερή φακαρόλα τ' όνομά του με μαύρη κλωστή DMC. 


Την έραψα πάνω στη θήκη με βελονιά φεστόνι, "blanket stitch" στα αγγλικά κι έτοιμη η θήκη, η οποία φοδραρίστηκε με απλό, βαμβακερό, λευκό ύφασμα ενώ για ν' ανοιγοκλείνει εύκολα πέρασα κορδόνι. 


Τί λέτε, το πετύχαμε το φετινό δωράκι;; Θ' αρέσει;; Πάντως, το νεράκι του θα το έχει πάντα δροσερό!!
Αυτό το δωράκι το θυμάστε;; Η τσάντα για τα μπλοκ ζωγραφικής και τα χρώματα, δωράκι για τα δεύτερα γενέθλιά του! Ας μη σκεφτώ πόοοοσο γρήγορα περνούν τα χρόνια...!


Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία
  

10 σχόλια:

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο
Φιλάκια ...

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ευγενία μου θα ξετρελαθει ο μικρός σιγουρα..μεσα στο θεμα που του αρεσει το εφτιαξες πως να μην του αρεσει .. ωραιαο εγινε το παγουρινο του.!! να περνας ομορφα φιλακιααα!! θα τα πουμε οποτε μπορείς .. μην μου σκας..κοριτσι μου ..!!!

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Να τον χαίρεστε!!φοβερή έγινε η θήκη

Τριανταφυλλένια είπε...

Σκέφτομαι κι εγώ καιρό τώρα να φτιάξω ένα αντίστοιχο αλλά για μπολάκι φαγητού! Τη βάτα τη ζητάς σαν θερμομονωτική; Αν το φτιάξω θα ακολουθήσω τις οδηγίες σου σε άλλες διαστάσεις!

Ελπίδα - two boys and hope είπε...

υπέροχο !! οι πειρατες αγαπημενο θεμα για τα αγορακια!! Σιγουρα θα τρελαθει ο Ορφεας!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Λοιπόν, Τριανταφυλλένια, εγώ τη δική μου την παρήγγειλα από την Αγγλία γιατί στο κέντρο της Αθήνας δεν είχα βρει. Μπορεί και να κοίταζα στα λάθος μαγαζιά, γι' αυτό ψάξε κι εσύ και πες τους για τί ακριβώς τη χρειάζεσαι τη βάτα. Πολλές φορές αυτοί που εξυπηρετούν είναι άσχετοι από τα νέα προϊόντα. Πες καλύτερα ότι θες το υλικό εκείνο που βάζουν για τις τσάντες-ψυγειάκια. Αν ξέρει κάποιος να μας πει περιμένουμε το σχόλιό του.

Ανώνυμος είπε...

Bravo Koukla!!!! Pali egrapses! Otan toy to doseis, dose kai ena fili apo th theia...apo to Chicago ;) (kala, vte NY :))
Filakia kai stous dyo sas!
Georgi

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Η συγκεκριμένη βάτα υπάρχει και εδώ πια.Τι όμορφη θήκη,μοναδική!Για πειρατές,ΜΟΝΟ!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Γεωργία ευχαριστούμε για την πληροφορία. Μπορείς να μας προτείνεις κάποιο κατάστημα;

Τριανταφυλλένια είπε...

Ωραία θα ρωτήσω στο μαγαζί της γειτονιάς και θα σου πω!!