Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Συμμετέχοντας στην έναρξη της καστρινής αποκριάς

Αναρωτιέμαι πότε πέρασε μισός χρόνος από τότε που πρωτοεγκαταστάθηκα στο Ηράκλειο, από τότε που άρχισα δειλά δειλά να μαθαίνω τη νέα μας πόλη και ν' αναγνωρίζω τα σημεία αναφοράς της. Και βέβαια, μπορεί όλοι οι φίλοι και γνωστοί να μας τόνιζαν ότι επρόκειτο να μετακομίσουμε στην πιο άσχημη πόλη της Κρήτης, ωστόσο δε σας κρύβω ότι εδώ τα πατήματά μου τα βρήκα πιο γρήγορα σε σχέση με τη Χίο. Εδώ μου δημιουργήθηκε εξ αρχής μια αίσθηση οικειότητας κι έμαθα να κινούμαι σχετικά άνετα μέσα στην πόλη. Δύο είναι τα ουσιαστικά μειονεκτήματα που μπορώ να επισημάνω σε προσωπικό επίπεδο.  Αρχικά, ότι δεν κατάφερα να βρω δουλειά σε κάποιο φροντιστήριο ξένων γλωσσών, πράγμα που με κρατάει ουσιαστικά μέσα στο σπίτι όλη την ώρα. Κι όσο κι αν αυτό μου δίνει τη δυνατότητα ν' ασχολούμαι απεριόριστα με τα ραψίματά μου κάπου καταντάει μονότονο και βαρετό. 

Το δεύτερο μειονέκτημα είναι ότι δεν υπάρχει ένα οργανωμένο πνευματικό κέντρο, στο οποίο να προσφέρονται εργαστήρια καλλιτεχνικής φύσεως, κάτι που πραγματικά μου κάνει εντύπωση, αφού πρόκειται για μια μεγάλη πόλη.  


Στην ανάγκη, λοιπόν, που νοιώθουμε για να γνωρίσουμε περισσότερο αυτή την πόλη και να γίνουμε μέρος της, χθες συμμετείχαμε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος για να σημάνει την έναρξη του Τριωδίου και της Αποκριάς. Το ενδιαφέρον μας τράβηξε ο απογευματινός αγώνας 3 χμ. μέσα στην πόλη που οποίου τα έσοδα δόθηκαν στον Παγκρήτιο Σύλλογο Γονέων & Φίλων παιδιών με Νεοπλασία "Ηλιαχτίδα" και στο σωματείο γονέων & φίλων ΑμεΑ "Δικαίωμα στη ζωή". Έτσι, λοιπόν, ο Βασίλης φόρεσε το μπλουζάκι του αγώνα, καπελάκι και σφυρίχτρα κι έτρεξε γι' αυτό το σκοπό. 


Βέβαια, η όλη εκδήλωση πλαισιώθηκε κι από πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο οποίο συμμετείχε
η Φιλαρμονική του δήμου, η ομάδα τυμπανιστών Batala Creta με ρυθμούς Samba Reggae, ομάδες σύγχρονου χορού καθώς και μια χανιώτικη μπάντα με ελληνική μουσική. Ο κόσμος ήταν αρκετός, η συμμετοχή στα τοπικά δρώμενα όχι αμελητέα και η αισθητική της όλης εκδήλωσης προσεγμένη.

Ανυπομονούμε να δούμε τί άλλο ετοιμάζει ο δήμος για τους πολίτες τους, και βέβαια το Ρεθυμνιώτικο καρναβάλι έχει μπει κι αυτό στην ατζέντα μας! 

Καλή Αποκριά εύχομαι σε όλους, με πολύ κέφι κι αυτοσχεδιασμό!!
Ευγενία

9 σχόλια:

Μαρίνα είπε...

Αρχικά welcome στην πόλη μας! Ναι, δε θα το έλεγα πως είναι και από τις όμορφες πόλεις αλλά για εμάς που ζούμε και μεγαλώσαμε εδώ την αγαπάμε βαθιά (χωρίς ούτε ίχνος τοπικισμού, απλά έχουμε μάθει να αγαπάμε και τα καλά και τα στραβά μας).
Από το καρναβάλι μην περιμένεις και πολλά (σε σύγκριση πάντα με το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι που είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ελλάδας) αλλά θα περάσεις όμορφα. Το κυνήγι του θησαυρού είναι άλλη φάση, πραγματικά διασκεδαστικό και μαθαίνεις και πολλά νέα πράγματα για την πόλη μέσα από τους γρίφους!
Θα χαρώ να σε γνωρίσω και από κοντά κάποια στιγμή Ευγενία μου τώρα που εγκαταστάθηκες στην πόλη μας! Φιλιά πολλά και καλή σου ημέρα!

Ελένη Φλογερά είπε...

Μακάρι να βρεις αυτό που ζητάς στην καινούργια διαμονή σου και καλή διασκέδαση στο καρναβάλι.
Φιλιά!

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Χωρίς πνευματικό κέντρο ζω άνετα αλλά χωρίς δουλειά δεν θα μπορούσα.Παραπονιέμαι για τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο για ράψιμο που μου αφήνει αλλά δεν θα μπορούσα να είμαι συνέχεια σπίτι και να ράβω.Εν τέλει θα μισούσα την ραπτική,είμαι σίγουρη.Εύχομαι γρήγορα να βρεις δουλειά!!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ευγενία μου πρωτα σου ευχομαι να βρεις δουλεια γιατί αυτο ειναι το κυριότερο.. και μετα να ψαξεις να δεις που κανουν διαφορα καλιτεχνικα..έχει πολύκεντρο στο Ηράκλειο και εκει γινονται διαφορα... εδώ στην περιοχή μας..στην Αλικαρνασσό υπαρχει πολύκεντρο που μαθενουν καποια πραγματα .. αν σε ενδιαφερει θα παρω τηλεφωνο να ρωτησω τι .. και πως ..να σου πω...ελα στο εμηλ μου εδω..roulamakedonisa@gmail.com να τα πουμε απο εκει..
Απολαυσε τις απόκριες.. και τα λεμε και απο κοντα αν θελεις.. θα χαρώ πολύ...φιλακιαααα!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ρούλα μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Δεν το έχω ξεχάσει το ραντεβού μας, που εκκρεμεί ακόμα! Με κράτησε μέσα το συνάχι τις τελευταίες μέρες αλλά έχω ανακάμψει πλέον!
Μαρίνα, ευχαριστώ και σένα για τη θερμή υποδοχή σου! Με χαρά να συναντηθούμε κι από κοντά!

My Little World είπε...

Ευγενία εύχομαι να πάνε όλα όπως τα θέλεις και να αγαπήσεις την πόλη! Καλές αποκριές και καλή διασκέδαση να έχετε! Σωτηρια

spoon_n_love είπε...

Καλές απόκριες ..... όλα καλά εύχομαι!!

eudokia είπε...

Συγγνωμηηηηη,ποσο καιρο εχω να ενημερωθω απο τα μπλογκοσπιτακια και ποσο πισω εχω μεινει;;;;Εχεις ερθει Ηρακλειο;;;;;Αααα,πρεπει καποια στιγμη να κανονισουμε συναντηση!θ ηθελα πολυ να σε γνωρισω απο κοντα!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Τί ωραία, Ευδοκία. Κι εγώ είχα ξεχάσει ότι μένεις Ηράκλειο! Να λοιπόν η ευκαιρία να τα πούμε κι από κοντά!