Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Άλλος ένας σάκος αποθήκευσης παιγνιδιών!!

Καλημέρα, καλημέρα!

Πέρασε λίγος καιρός από την τελευταία μου ανάρτηση, κάτι η αρρώστια που με περιτριγύριζε κάτι τα ραψίματα και η Τσικνοπέμπτη... αισίως φτάσαμε μια ανάσα από την Καθαρά Δευτέρα. Και μιας και μιλάω για ραψίματα, σήμερα θα σας δείξω ένα δώρο που ετοίμασα για ένα ανιψάκι μας που μόλις έγινε 4 χρονών!! Θυμάστε το σάκο που είχα φτιάξει για την αδερφή μου; 


Πατώντας στην ίδια ιδέα, στόχος ήταν να δωρίσουμε ένα σάκο για να αποθηκεύονται παιγνίδια, γι' αυτό κι έγινε μεγάλος μεγάλος!!!


Τα κύρια υφάσματα που διάλεξα θέλησα να είναι άκρως παιδικά και ζωηρά αλλά να ξεφεύγουν από τα γαλάζια και μπλε, που συνήθως ταυτίζονται με τα αγόρια. Έτσι, κυριάρχησε ένα φωτεινό πορτοκαλί της Kona Cottons που έδεσε τέλεια με ένα ύφασμα από τη συλλογή "School Days" του Riley Blake.


Για το καπιτονάρισμα για πρώτη φορά δοκίμασα να δουλέψω με τυχαίες ευθείες που διατρέχουν το patchwork σάντουιτς μου. Βέβαια, μεταξύ μας, καθόλου τυχαία δεν έγιναν αφού τις σχεδίασα πρώτα με μαρκαδόρο που εξατμίζεται και μετά έκανα τα γαζιά.


Άλλη μια καινοτομία είναι ότι η κλωστή μου είναι πορτοκαλί κι όχι η συνηθισμένη λευκή, για να δένει καλύτερα με το πορτοκαλί ύφασμα. 


Σας προτρέπω να δοκιμάσετε αυτή την τεχνική quilting γιατί είναι εύκολη και σκερτσόζα. Προσέξτε μόνο να μην είναι ούτε πολύ πυκνό ούτε πολύ αραιό το "πλέγμα" γαζιών που θα δημιουργήσετε. Σκοπός είναι να σταθεροποιηθούν όλα τα στρώματα του σάντουιτς: ύφασμα, βάτα, ύφασμα.


Ο σάκος δε θα μπορούσε να μην κλείνει ώστε να είναι πρακτικός ενώ τα χερούλια έγιναν με φακαρόλα που διακόσμησα με λίγο λαχανί ρέλι για χάρη της τσαχπινιάς!!! 



Αυτή τη φορά ο πάτος δεν είναι κυκλικός αλλά ορθογώνιος, πράγμα που κάνει το πατρόν και το ράψιμο πολύ πιο εύκολο. Το δε βάθος 18 εκ. τον κάνει πολύ ευρύχωρο!! 



Τα ραψίματα βέβαια σε αυτό το σπίτι δε σταματούν ποτέ όπως καταλαβαίνετε κι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα σκαριά μια αποκριάτικη στολή!!! Ελπίζω να πετύχει - είναι εντελώς αυτοσχέδια κατασκευή- και να μπορέσω να σας τη δείξω σε επόμενη ανάρτηση. 

Καλά να περνάτε, 
Ευγενία

9 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

χρησιμοτατο
καλημεραααα

Φιλία είπε...

Πρακτικός, πολύ χρήσιμος και πανέμορφος ο σάκος!!!
Καλή σου μέρα και καλή συνέχεια

My Little Cosy World είπε...

Τι τέλειος σάκος! Στείλε μας έναν παρακαλώ γιατί τώρα τελευταία τα παιχνίδια μας ξεχειλίζουν! Φιλιάαααα

Unknown είπε...

Ευγενία,
καταπληκτική δουλειά!
Στο δικό μας σπίτι θα χρειαζόμασταν 5-6!!!!!

Anastasia είπε...

Πανέμορφος και πολύ πρακτικός! Καλό τριήμερο!

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Φοβερός συνδυασμός υφασμάτων!!!!

Δημιουργία είπε...

Σάκος πολλαπλών χρήσεων θα τον έλεγα εγώ, πρακτικός και πολυ πολυ όμορφος.

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφος
Φιλάκια ...

nikol είπε...

Τέλειος σάκος για κάθε χρήση !!!
Καλή Σαρακοστή και περιμένουμε την στολή ε;
Φιλάκια πολλά