Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Ράβοντας ένα μπλουζάκι για την αδερφή μου: Ogden cami pattern

Γεια χαρά σε όλους!

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος έραψα ένα ρουχαλάκι για την Ευαγγελία πραγματικά δυο μέρες προτού συναντηθούμε στο πατρικό μας, στο σταθερό μας αυγουστιάτικο ραντεβού. 

Το πατρόν το είχα αγοράσει κι εκτυπώσει λίγες μέρες πριν χωρίς να έχω ιδιαίτερο πλάνο. Το ύφασμα, ένα ωραίο κι ανάλαφρο βισκόζι το είχα αγοράσει την Άνοιξη από την Καλαμιώτου, με σκοπό να έραβα κάτι για μένα. 

Αυτό το ιδιαίτερο ύφασμα σε πράσινο φόντο με τις αφηρημένες ροζ γεωμετρίες εν τέλει με μπέρδεψε πολύ. Αρχικά έλεγα να έκανα ένα φορεματάκι, μετά σκέφτηκα να έραβα ένα πουκάμισο, τελικώς έμεινε σε εκκρεμότητα. 

Όταν την τελευταία στιγμή αποφάσισα ότι διέθετα λίγο χρόνο για να ράψω κάτι για την αδερφή μου, μου ήρθε η αναλαμπή. Σκέφτηκα ότι αυτό το κάπως φασαριόζικο ύφασμα θα ταίριαζε σε ένα λιτό κι αεράτο τοπάκι. Κι επειδή η αδερφή τα φοράει πολύ αυτά τα μπλουζάκια πήρα το ρίσκο. 

Η αλήθεια είναι ότι εξ όψεως το πατρόν δεν έδειχνε δύσκολο στην υλοποίησή του, ενώ φαίνεται να είναι κι ένα από τα αγαπημένα των vloggers που ασχολούνται με την ραπτική. Όλες το εκθειάζουν για τις ωραίες αναλογίες του, το γρήγορο ράψιμο και το στυλ του. 

Ως συνήθως το κόψιμο του υφάσματος ήταν το πιο χρονοβόρο μέρος, κυρίως γιατί το ύφασμα γλιστρούσε. Οι οδηγίες της κατασκευής ήταν πολύ κατανοητές, αν και υπάρχουν ένα σωρό βιντεάκια που δείχνουν όχι μόνο πώς ράβεται βήμα βήμα, αλλά και που παρουσιάζουν εύκολες μετατροπές, όπως το πώς να φαρδύνεις τις τιράντες, πώς να γίνει φόρεμα, κλπ. 

Εμένα μου πήρε μιάμιση μέρα για να κατασκευάσω αυτό το χαριτωμένο τοπάκι! Νομίζω ότι το πατρόν τελικώς ταίριαξε υπέροχα με το ύφασμα κι έτσι γεννήθηκε ένα αέρινο και τσαχπίνικο μπλουζάκι, που άρεσε πολύ στην Ευαγγελία. 

Είχαμε την ευκαιρία να βγάλουμε και λίγες φωτογραφίες στην όμορφη γειτονιά μας για να σας το παρουσιάσουμε. Αν ψάχνετε κι εσείς να ράψετε κάτι ανάλογο σας συστήνω το πατρόν Ogden cami. Νομίζω θα το ευχαριστηθείτε κι εσείς εξίσου.   

Φιλάκια πολλά, 

Ευγενία