Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Ανθοκομικές εκθέσεις


Μετά από μια κουραστικότατη Κυριακή, βρίσκω λίγη ευκαιρία να ασχοληθώ με το μπλόγκ και να σας ενημερώσω για τις ανθοκομικές εκθέσεις που επισκεφτήκαμε αυτή τη βδομάδα.


Στο πάρκο Γουδί για έβδομη χρονιά διοργανώθηκε η ανθοκομική έκθεση, την οποία παρακολουθούμε απ' όταν γεννήθηκε και η οποία τείνει πλέον να γίνει σημαντικός θεσμός. Ενθουσιαστήκαμε με τις αυξημένες συμμετοχές, την ποικιλία λουλουδιών και την καλή οργάνωση από πλευράς των φορέων. Οι τιμές ήταν πολύ προσιτές και ο κόσμος εφοδιαζόταν με χαρά τα νέα του λουλούδια. Εμείς αγοράσαμε φράουλα, βασιλικό και αρκετούς σπόρους λουλουδιών για να φυτέψουμε στον ακάληπτο και να τον μετατρέψουμε σε ..."ανθοζούγκλα", όπως είπε και ο Βασίλης. Προμηθευτήκαμε cosmos, ακουϊλέγιες -οι οποίες μάλλον αρχίζουν να γίνονται μόδα- τζίνια, μαργαρίτες, δημορφοθήκες, σκυλάκια και καμπανούλες!


cosmos




ακουϊλέγια

σκυλάκια

καμπανούλες

δημορφοθήκη

τζίννια







Χθες αποφασίσαμε να επισκεφτούμε και για πρώτη φορά την έκθεση στη Βάρκιζα, στην πλαζ του ΕΟΤ. Εκεί υπήρχε ένα μικρό εισιτήριο του 1,5 ευρώ. Ωστόσο, δυστυχώς απογοητευτήκαμε παντελώς. Ο φωτισμός ήταν ελλειπής και δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε εύκολα τα λουλούδια. Το χειρότερο όμως, ήταν ότι στην πλειοψηφία τους, τα λουλούδια ήταν ταλαιπωρημένα εως και ξεραμένα. Δεν υπήρχε κόσμος και γενικώς καμία φιλοσοφία στην έκθεση. Μια έκθεση που μετράει 25 χρόνια ζωής. Ετσι, φύγαμε άρον άρον και πήγαμε στο Γουδί για να προμηθευτούμε τα φυτά που μας έλλειπαν για τη νέα μας φύτευση.




Και σήμερα το πρωί αναλάβαμε δράση. Ξεχορταριάσαμε, σκαλίσαμε όλο τον κήπο κι αρχίσαμε να σπέρνουμε και να φυτεύουμε. Αφιερώσαμε 4 ολόκληρες ώρες στην κηπουρική με την ελπίδα ότι θα δημιουργηθεί ένα υπέροχο αποτέλεσμα! Βέβαια, δεν σας κρύβουμε και την απογοήτευσή μας όταν αντικρύσαμε πεταμένες τυρόπιττες και κομμάτια ψάρι ανλαμεσα στα λουλούδια μας. Είναι κρίμα να κάνουμε μια τέτοια προσπάθεια και κάποιοι ανεγκέφαλοι να μην μπορούν να φερθούν πολιτισμένα. Ευτυχώς, τα νεύρα μας καταλάγιασαν όταν ένα κοτσύφι επισκέφτηκε τον κήπο μας προς αναζήτηση σκιάς και τροφής! Ηταν η καλύτερη αποζημείωση!!


Για τους ενδιαφερόμενους και οι 2 εκθέσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαϊου.

11 σχόλια:

Unknown είπε...

εχω κι εγω αγαπη με τα λουλουδια και σε καταλαβαινω,μακαρι να ειχα κηπο.καλως σε βρηκα και ευχαριστω για τα καλα σου λογια τις προαλλες στο blogaki μου!

Μαριάννα είπε...

Μπράβο κορίτσια!! Να τα δείτε σύντομα ανθισμένα!!

Ειρήνη είπε...

Περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα από τις όμορφες αυτές πρώτες εικόνες!!!
Φιλιά!

el.mar είπε...

Είναι πανέμορφαααα!!!!!!Καλή εβδομάδα!!!
Πολλά φιλιά!!!!!!!!

Unknown είπε...

Μπράβο κορίτσια...υπέροχα τα λουλουδάκια σας και υπέροχη η προσπάθεια για την αυλή της πολυκατοικίας...Καλή εβδομάδα...και πολλά φιλάκια..

simonmad είπε...

Τέλεια τα λουλούδια, αλλά μερικά ονόματα είναι γλωσσοδέτες! Εύχομαι να ανθίσει γρήγορα η ζούγκλα σας!

kot-itsa είπε...

latreyw ta lelouda...perasate apo to blog na sas kerasw?

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχα λουλουδια!!!!!Τι πιο ομορφο απο το να βρισκομαστε οσο μπορουμε κοντα στη φυση.....ομορφαινει η ζωη μας!!!!φιλια Χ2 ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΑΑ

Maria B. είπε...

Μην πτοείσαι ! είμαι σίγουρη θα γίνει υπέροχος ο κήπος σας και έτσι σιγά - σιγά όλοι θα τον σέβονται !!!

καλή βδομάδα !!

NANTIA είπε...

Μπράβο στην προσπάθειά σας! Είναι τόσο όμορφο να θες να βάλλεις λίγη χαρά στον κήπο σου! Δυστυχώς μας λείπει η παιδεία και η ευαισθησία!
Μην πτοείστε!
Καλή συνέχεια!

olga είπε...

Μπράβο κορίτσια σίγουρα το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!