Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Μικρά και παιγνιδιάρικα πορτοφολάκια

Γεια χαρά σε όλη την παρέα!

Καμιά φορά ένα πατρόν σου μιλάει απ' την πρώτη στιγμή κι αφού ολοκληρώσεις μ' επιτυχία την πρόβα, τότε εθίζεσαι και δεν μπορείς να σταματήσεις να δημιουργείς! Ετσι συνέβη και μ' αυτό το πατρόν για μίνι πορτοφόλι, το οποίο εντόπισα στο διαδίκτυο ψάχνοντας για ένα δημιουργικό και χρηστικό πρότζεκτ με το οποίο θα μπορούσα ν' αξιοποιήσω κάποια ρετάλια με κατά βάση παιδική θεματολογία. 


Πραγματικά το πατρόν είναι ιδανικό για τέτοιες καταστάσεις μιας και το πορτοφόλι είναι μικρών διαστάσεων (μόλις 10 x 9 εκ.) αλλά με ένα μαγικό τρόπο χωράει τόσα πολλά: κάρτες, ψιλά, χαρτονομίσματα διπλωμένα. 



Το ένα πορτοφολάκι έφερε το άλλο και βλέποντας την απήχηση που είχαν στ' ανήψια μου κατέληξα να φτιάξω οχτώ. 


Το τραπέζι είχε γεμίσει μ' ενα σωρό υφασματάκια, κλωστές και φερμουάρ σε μια προσπάθεια να κάνω τους καλύτερους δυνατούς συνδυασμούς. 



Κάπου ξέθαψα κι ένα λαμπερό μουσταρδί ύφασμα που έσωσε τις καταστάσεις όταν τίποτε άλλο δεν μου ταίριαζε. 



Κι αφού φτιάχτηκαν τα παιδικά μετά σκέφτηκα και τους λίγο μεγαλύτερους! Μια μικρή συλλογή φλοράλ κι εξωτικών υφασμάτων που είχα αγοράσει στις αρχές του καλοκαιριού δεν πρόλαβε ποτέ ν' αξιοποιηθεί λόγω της μετακόμισής μας στην Αθήνα. Και παρά του ότι κοντεύουμε στα Χριστούγεννά και το καλοκαίρι φαντάζει πολύ μακρυά βγήκαν στην επιφάνεια κι άρχισαν να μεταμορφώνονται σε δροσερά πορτοφολάκια. 


Το πρώτο δωρίθηκε στη μαμά μου, που της αρέσουν τα μικρά αντικείμενα (από αυτήν πήρα) ενώ τα άλλα προορίζονται για δωράκια. 


Εδώ μπορείτε να τα δείτε αναλυτικότερα και να πάρετε ιδέες και για τα δικά σας ραψίματα! Και καθώς οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα περιμένω με μεγάλη λαχτάρα τα υφάσματα που έχω παραγγείλει για να ολοκληρώσω μέσα στον Δεκέμβρη δυο παπλώματα, το ένα με χριστουγεννιάτικο θέμα. 

Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία    

2 σχόλια:

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Είναι αξιολατρευτα!!! Μικρά και ζουζουνιαρικα, αλλά εντυπωσιακά.

Maria είπε...

Είναι φανταστικά και πολύ χαριτωμένα!!!
Καλό,ευλογημένο και δημιουργικό μήνα!!!
Φιλάκια!!!