Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012

Ζελέ ροδιού για γιορτινό επιδόρπιο

Τα έχει όλα: είναι κόκκινο και γιορτινό, χριστουγεννιάτικο, καλότυχο, υγιεινό κι άκρως αγαπητό! Το φτιάχνουμε λικέρ, αρωματίζουμε ξύδι, το τρώμε ωμό ή το πίνουμε σε χυμό. Τώρα μπορούμε να το φάμε και σαν ζελέ και να αποτελέσει πρόταση για το χριστουγεννιάτικο επιδόρπιο.


Απέχει πολύ από τις πλούσιες κρέμες και τις αφράτες πουτίγκες, αλλά η υπόξινη γεύση του μας φέρνει σε ισορροπία μετά από ένα βαρύ γεύμα, καθώς είθισται. Στην πρώτη κουταλιά ξεγελιέσαι και νομίζεις ότι είναι μουσταλευριά, μα δεν είναι! Και η συνταγή είναι τόσο απλή, που δεν θα μας δεσμεύσει για πάνω από 15' στην κουζίνα. 

Υλικά για 6-8 μπολάκια
750 μλ. χυμός ροδιού χωρίς ζάχαρη
400 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
μια βανίλια ή εκχύλισμα βανίλιας
9 φύλλα ζελατίνης 
σπόρια ροδιού για διακόσμηση

Εκτέλεση
Τοποθετούμε το χυμό, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίζει να βράζει το μείγμα σιγοβράζουμε για 10' ακόμα ανακατεύοντας που και που για να διαλυθεί η ζάχαρη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη βανίλια σε περίπτωση που τη χρησιμοποιήσαμε. Στο μεταξύ βάζουμε σε κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης και μετά από 10' τα στύβουμε με τα χέρια και τα προσθέτουμε στο μείγμα ροδιού. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν. Μοιράζουμε το ζελέ σε μπολάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες το ελάχιστο. Σερβίρουμε διακοσμώντας με σπόρια ροδιού.



Για περισσότερες πληροφορίες και ιδέες σχετικά με το ρόδι διαβάστε εδω κι εδώ.          

10 σχόλια:

ikaxela είπε...

Ωχ, θα το πω στη μαμά που της αρέσουν τα ρόδια!

Parents Land Gr είπε...

Και γω στην πεθερα μου!Τελειο.

Pepi είπε...

Τέλειο φαίνεται!
Παρέλαβα και το δωράκι σας και σας ευχαριστώ πολύ! Και του χρόνου με υγεία, χαρά και ευτυχία! Φιλιά και καλή εβδομάδα!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Σούπερ!!!
Θα φτιαχτεί άμεσα με ρόδια από την ροδίτσα μου!
Φιλιά!

Yayi είπε...

Γεια σας.
Στο σπίτι έχουμε επίσης χειροβομβίδες και μας αρέσει πραγματικά.
Ευχαριστώ για τη συνταγή.
Καλή εβδομάδα.
Φιλιά.

Ερμιόνη είπε...

Καλή εβδομάδα Ευγενία μου!
Μια ωραία και ελαφριά πρόταση για να σφραγίσουμε τα χριστουγεννιάτικα γεύματα μας!
Φιλιά!

eleni είπε...

Πρωτότυπη συνταγή,Ευγενία και πολύ νόστιμη!
Τα ροδάκια μου τέλος για φέτος,αλλά έχω στον καταψύκτη.
Φιλιά!

DIMI είπε...

Καλό μήνα Ευγενία μου!έχω κάτι ρόδια,θά τό φτιάξω!Ωραία συνταγή!Φιλάκια!!

SPYRIDOULA είπε...

Πολύ ωραία και ξεχωριστή η πρόταση σας για το επιδόρπιο!Φαίνεται πεντανόστιμη!Φιλάκια πολλά και καλή σας ημέρα!

me (maria) είπε...

Πολύ ιδιαίτερο..και με πολλές βιταμίνες!