Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2016

Μήπως προτρέχω;;;

Αναρωτιέμαι μήπως προτρέχω, αλλά μάλλον νοιώθω ότι έχω μείνει και λίγο πίσω. Τα ρετάλια είναι παραταγμένα παντού, στοιβαγμένα σε μικρούτσικα (έως και μη αξιοποιήσιμα) λοφάκια, μεσαία και μεγαλούτσικα.


Δεν πετιέται τίποτε αρχικά, γιατί όταν τα υφάσματα είναι τόσο γλυκά δεν σου πάει η καρδιά να τ' αποχωριστείς... Όλο σκέφτεσαι ότι τίποτα ΔΕΝ θα πάει χαμένο, όλο και κάποιο φιογκάκι και κορδελάκι θα φτιάξεις ακόμη κι από το πιο μικρό ρετάλι. Αλλά μετά βάζω μυαλό και αρχίζω τις εκκαθαρίσεις...


Έπειτα, οι κουβαρίστρες για το απλικέ είναι κι αυτές ετοιμοπόλεμες. Γεμίζουν κι αδειάζουν τα μασούρια στο πι και φι, μετράω μέχρι το 25 και μετά φτου κι απ' την αρχή.


Κι εκεί που κουράζομαι και λέω "Μα καλά, τι το 'θελα ν' ανακατευτώ μ' αυτά τα πράγματα φέτος;" όταν τα βλέπω σχεδόν τελειωμένα μου έρχεται η διάθεση για περισσότερα.



Μέχρι να νοιώσω βέβαια τον κλασσικό πόνο στον αυχένα και να βάλω και λίγο φρένο... Να πάρω λίγο το χρόνο μου! Όπως τώρα.


Εσείς, άραγε, έχετε μπει σε προεόρτια διάθεση;; Όλο και κάτι έχει πάρει το μάτι μου στην όμορφη γειτονιά μας κι έτσι νοιώθω κι εγώ ότι δεν προτρέχω!!!

Καλή και δημιουργική εβδομάδα σας εύχομαι!
Ευγενία  

Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2016

Ομελέτα με κόκκινη κολοκύθα και πράσα

Γεια σας και πάλι!

Είναι αλήθεια ότι την τελευταία εβδομάδα έγινε πραγματικά της κολοκύθας στο σπιτικό μας και νοιώσαμε κοντά στο Φθινόπωρο έστω και μεταφορικά. Γιατί εδώ που τα λέμε, ακόμα να δούμε βροχή και ψύχρα στην Κρήτη. Αντιθέτως, στην παραλία ήμασταν το Σαββατοκύριακο χωρίς να νοιώσουμε ούτε λεπτό χειμερινοί κολυμβητές!!!


Η σημερινή συνταγή είναι πολύ εύκολη, χορταστική και πλούσια σε γεύση. Τα υλικά λιγοστά αλλά το αποτέλεσμα εγγυημένο! Σας τη συστήνω ως μεσημεριανό για 2 άτομα ή ελαφρύ βραδινό για 4 άτομα. Διαλέγετε και παίρνετε.

Υλικά για ένα μεγάλο τηγάνι 28εκ.
-2 κουτ. ελαιόλαδο
-2 μεσαία πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
-500 γρ. κόκκινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
-6 αυγά (μπορείτε να βάλετε 4 κρόκους και 2 ασπράδια αν θέλετε να μειώσετε τους κρόκους)
-ένα μικρό ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένο

Εκτέλεση:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και προσθέτετε τα πράσα. Σοτάρετε σε αργή προς μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ανακατεύοντας κάθε τόσο για να μην καούν ή κολλήσουν.

Μετά προσθέτετε την κολοκύθα, ανακατεύετε καλά και καπακώνετε το τηγάνι. Ελέγχετε κάθε τόσο κι όταν η κολοκύθα τρυπιέται με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τότε είναι καλά μαγειρεμένη.


Στο μεταξύ χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μαϊντανό. Περιχύνετε το μείγμα πάνω από τα πράσα και την κολοκύθα. Μαγειρεύετε την ομελέτα σε αργή προς μέτρια φωτιά με τον τρόπο που συνηθίζετε. Εγώ προσωπικά ελέγχω με τη βοήθεια μιας μαρκίζ από σιλικόνη τον πάτο της ομελέτας κι όταν δω ότι έχει ροδίσει την αναποδογυρίζω με τη βοήθεια ενός πιάτου και μαγειρεύω κι από την άλλη μεριά. Συνολικά μου παίρνει γύρω στα 10 λεπτά.


Λοιπόν, τι λέτε; Θα τη δοκιμάσετε; Ελπίζω να σας αρέσει. Και τέλος, σας ομολογώ ότι το πιο δύσκολο βήμα ήταν να φωτογραφίσω το πιάτο ώστε να φαίνεται δελεαστικό και κατανοητό στο μάτι. Πάντως, φαγώθηκε εν ριπή οφθαλμού!!

Φιλάκια και καλή εβδομάδα σε όλους,
Ευγενία  



Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2016

Χαρούμενοι ταξιδευτές!

Καλό μήνα φίλοι μου!

Μπορεί το καλοκαίρι να πέρασε αλλά ποτέ δε σταματάμε να ονειρευόμαστε ταξίδια. Κι εγώ σήμερα θα σας εκμυστηρευτώ απλά βήματα για να είστε πάντα οι πιο χαρούμενοι ταξιδευτές. Ακολουθείστε με λοιπόν...


Για αρχή κάνουμε ένα βασικό προσχέδιο. Πώς το σκεφτόμαστε αυτό το ταξίδι, άραγε;;



Μετά ψάχνουμε για αυτοκίνητο. Κάτι μοντέρνο ή λίγο πιο ρετρό, πιο vintage;;



Κι αφού επιλέξουμε τον τύπο μετά ψάχνουμε για το χρώμα, κάτι να μας ταιριάζει, να μας εμπνέει! Θα το κάνουμε το test drive μας, για να είμαστε σίγουροι για την επιλογή 100%.


Κάνουμε τις παρεμβάσεις που θέλουμε κι έπειτα το φορτώνουμε με τα μπαγκάζια μας. Πολλά και πολύχρωμα για να είμαστε πάντα σε ετοιμότητα.


Διαλέγουμε την παρέα μας και βάζουμε μπρος τη μηχανή για το νέο μας ταξίδι. Κι ό,τι κι αν μας συμβεί στην πορεία, εμείς θα παραμένουμε πάντα χαρούμενοι ταξιδευτές!


Το organizer αυτό το έφτιαξα για τη συνονόματη ξαδέρφη μου, την Ευγενία, η οποία φεύγει μεθαύριο για Αμερική. Μου είχε ζητήσει κάτι ανάλογο για να χωράει διαβατήριο και δίπλωμα οδήγησης κι έτσι όλο το Παρασκευοσαββατοκύριακο (Θεέ μου, τι τεράστια λέξη!!!) το αφιέρωσα στο σχεδιασμό και την υλοποίησή του.  Πώς σας φαίνεται; Ωραίο δε βγήκε;; Έφτιαξα τις θήκες που μου ζήτησε στο εσωτερικό.


Του έβαλα και λουράκι αποσπώμενο με γαντζάκι για να το έχει πάντα πρόχειρο όταν θα βρίσκεται στο αεροδρόμιο. Χωράει άνετα και στην τσάντα για να μπορεί να το έχει γεμάτο με όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Καλό ταξίδι ξαδερφάκι και να τα περάσεις όμορφα εκεί που πας!

Φιλάκια πολλά σε όλους,
Ευγενία