Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Κηποτεκνικα 2011, σχολια κι εμπειρίες

Η έκθεση Κηποτέκνικα όπως θα ξέρετε είναι σε εξέλιξη κι εμείς ως φανατικοί του είδους αποφασίσαμε να την επισκεφτούμε. Λίγο η οικολογία, λίγο η διάθεση για βόλτα που είχαμε την Παρασκευή, αποφασίσαμε να μετακινηθούμε με το μετρό. Άλλωστε, από την ιστοσελίδα της ExpoAthens ενημερωθήκαμε ότι το κτήριο βρίσκεται στο σταθμό "Παλλήνη". Και καθώς φτάσαμε στο σταθμό ανακαλύψαμε για κακή μας τύχη ότι απέχει το ελάχιστο 2 χμ. από τον εκθεσιακό χώρο. Ημασταν και άτυχοι γιατί χάναμε τα τοπικά λεωφορία (Α5, 301), ωστόσο ο καιρός μας ευνοούσε κι έτσι δεν πτοηθήκαμε! Καταφτάσαμε περίπου στις 20:00 και είχαμε μπροστα μας μια ώρα για να χαζέψουμε και να αγοράσουμε ό,τι θα μας γυάλιζε στο μάτι! Αλλά και σ' αυτό το σημείο σταθήκαμε εξ αρχής άτυχοι, μιας και δεν υπήρχαν σημεία πώλησης, μόνο δειγματισμός γινόταν για επαγγελματίες. Απογοήτευση, γιατί είχα ερωτευτεί κάτι βολβούς ντάλιας με το που τους πρωτοαντίκρισα...



περίπτερα από την έκθεση


Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε απλώς να χαζέψουμε τα εκθέματα και να ενημερωθούμε σχετικά με τις εξελίξεις στο χώρο. Αυτό που κυριαρχούσε ήταν οι νέοι σάκοι για οικιακή καλλιέργεια μανιταριών. Αρκετές εταιρίες διέθεταν παρόμοια προϊόντα και καταλάβαμε ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Τα περίπτερα γενικώς ήταν περιποιημένα και διέθεταν ποικιλία, αν και γενικώς υπήρχε εξειδίκευση: περίπτερα με χώματα και λιπάσματα, με θάμνους και καλλωπιστικά δέντρα, με οπωροφόρα δέντρα και αμπέλια, με κάκτους και παχύφυτα, με βιβλία και περιοδικές εκδόσεις κλπ. Μας τράβηξε την προσοχή ένα περίπτερο αφιερωμένο στη διαμόρφωση πράσινων στεγών και ταρατσόκηπων κι ένα άλλο αφιερωμένο στα υρδόφυλλα, ελληνικά φυτά και την κατασκευή υρδόκηπων(http://www.greekponds.gr/)!


Όμως, στο τέλος η έκθεση μας αποζημίωσε και με το παραπάνω. Το τελευταίο περίπτερο που επισκεφτήκαμε ήταν το "Living Green"(http://www.livingreen.gr/) και μας τράβηξε την περιέργεια αρχικά εξαιτίας των βιβλίων που διέθετε, των εκδόσεων "Ψύχαλος". Τίτλοι αφιερωμένοι στην ανθοκομία, την κηποτεχνία, το λαχανόκηπο, τον εμβολιασμό των δέντρων, τα οικολογικά, σπιτικά απορρυπαντικά, κλπ! Μάλιστα, ήταν προς πώληση με 10% έκπωση. Μα, το συγκεκριμένο περίπτερο ήταν διαφορετικό από τα άλλα, είχε άποψη και αέρα πρωτοπορίας. Εκεί βρίκαμε τα προϊόντα που αναζητούσαμε σε αγγλικές ιστοσελίδες: potato kit, ποδιές κηπουρού, σάκους για φύτευση, σπίτια πουλιών και άλλα πολλά. Και πάνω απ' όλα η υπεύθηνη του περίπτερού ήταν μια ευγενέστατη κι εξυπηρετική κοπέλα, που μας επεξήγησε αναλυτικά τα προϊόντα και μας επέτρεψε να αγοράσουμε το κάτι τις μας! Παρτε μια γεύση κι αν είστε φάν του είδους θα ξετρελαθείτε. Αν δεν έχετε ιδιαίτερη επαφή, μάλλον θα αναθεωρήσετε!


προϊόντα της "Living green"







Εμείς αγοράσαμε ποδιά, σάκους για λαχανόκηπο και σπόρους λαχανικών και λουλουδιών



6 σχόλια:

foufoula89 είπε...

ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ....ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ....

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Αδερφούλα η ποδιά σου είναι SUPER! είσαι ο επίσημος κηπουρός της οικογένειας! Με το καλό να τα χρησιμοποιήσεις όλα! Λαχανάκια από τη σακούλα θέλωωω

Σιροπιαστό Μπρόκολο είπε...

mou aresoun ta louloudia (arkei na min einai se mpouketa)....alla exo 2-3 glastroules kai tis tiranao....den to katexo to aftlima tis kipourikis (an k na po tin alitheia den to exo dokimasei kala)

living green είπε...

Ευχαριστούμε πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια! Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε τον ίδιο ενθουσιασμό για την κηπουρική και την οικολογία!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Σιροπιαστό Μπρόκολο είμαι σίγουρη ότι οι γλαστρούλες σου δεν τυραννούνται!Λίγη καλή θέληση, λίγη προσπάθεια και αγάπη για τα φυτά είναι αρκετά για να αρχίσεις να ασχολείσαι περισσότερο!

ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΠΟΛΥΕΛΑΙΩΝ είπε...

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ ΕΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥ ΒΑΝΝΕΡ
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΛΗΛΟΔΙΑΦΙΜΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΑΣ
www.katharofos.blogspot.com