Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Συντηρούμε πιπεριές στο ξύδι

Καλημέρα σας αγαπημένοι μας φίλοι.

Σήμερα ξυπνήσαμε νωρίς και απολαμβάνουμε ένα ζεστό, ζεστότατο ήλιο! Ο Ιούλιος δίνει μάλλον το βροντερό του παρόν. Στη σημερινή ανάρτηση συνεχίσουμε να σας παρουσιάζουμε βασικές συνταγές συντήρησης με τη μέθοδο της οξέωσης. Έτσι, θα καταφέρουμε να περικλείσουμε στα βαζάκια μας το καλύτερο κάθε εποχής.

Την τιμητική τους έχουν οι πιπεριές, σαρκώδεις, τραγανές και χρωματιστές. Μάλλον θα σας ήρθαν στο μυαλό σας και οι ξακουστές κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης, που αν δεν κάνω λάθος συντηρούνται στο λάδι. Εμάς η σημερινή συνταγή είναι πανεύκολη, με υλικά που διαθέτουμε σίγουρα στο σπίτι. Πάρτε μια ιδέα από τις δικές μας, που φτιάξαμε μαζί με την σάλτσα κέτσαπ.



Υλικά:
1,5 κιλό διάφορες πιπεριές
250μλ. ξύδι

180γρ. ζάχαρη άσπρη

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις βάζουμε σε ταψί. Τις ψήνουμε για 30 λεπτά στους 230 βαθμούς ή μέχρι να μαυρίσει η φλούδα τους κι έχει μαλακώσει η σάρκα τους. Καλό είναι στο μεσοδίαστημα να τις γυρίσουμε ώστε να είμαστε σίγουρες ότι έχουν μαλακώσει κι απ' τις δύο πλευρές.



Αφού είναι έτοιμες οι πιπεριές τις βάζουμε προσεκτικά σε πλαστικές σακούλες τροφίμων και τις κλείνετε. Μ' αυτό τον τρόπο θα υδρώσει η σάρκα τους και θα ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.



Τις αφήνουμε για το λιγότερο 20-25 λεπτά και μετά ανοίγουμε τη σακούλα. Προσέχουμε τα υγρά που έχουν μαζευτεί να μην μας χυθούν. Θα τα χρειαστούμε μετά. Στο μεσοδιάστημα αποστοιρώνουμε τα βάζα μας με το γνωστό πλέον τρόπο!



Παίρνουμε ένα σουρωτήρι που από κάτω έχουμε βάλει ένα μπολ (για να συλλέξουμε τα ζουμάκια) και βάζουμε μέσα τις πιπεριές. Τώρα πλέον οι πιπεριές δεν καίνε. Προσεκτικά αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια κάθε μιας και τοποθετούμε σε στρώσεις στα βάζα μας. Αφήνουμε 1-2 δάχτυλα περιθώριο κενού σε κάθε βάζο.

Τέλος, σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ξύδι, τη ζάχαρη και τα υγρά από τις πιπεριές που έχουμε μαζέψει. Τα βράζουμε και περιχύνουμε το καυτό υγρό σε κάθε βάζο ώσπου να καλυφθούν οι πιπεριές.


Καπακώνουμε και φυλάσσουμε στα ντουλάπια μας. Κρατάνε 1 χρόνο. Φτιάχνουμε και χαριτωμένα ταμπελάκια με ημερομηνία παρασκευής και λήξης και απολαμβάνουμε!Δεν είναι πανεύκολο; Δοκιμάστε το και θα χαρείτε τα δημιουργήματά σας μέσα στο χειμώνα, όταν το καλοκαίρι θα φαίνεται μια ανάμνηση. Δεν ακούγεται τέλειο;





11 σχόλια:

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Κορίτσια μου καλώς σας βρίσκω!
Κοινό σημείο μια κόρη που σας μοιάζει..
Καλό μήνα από την "μάνα"!

painter είπε...

Όχι μόνο ακούγεται, αλλά είναι Τέλειο!!!
Πολύ ωραία ιδέα κοριτσάκια.
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε

Katrina είπε...

ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!ΚΑΛΟ Σ\Κ!

Κατερινα είπε...

πολυ ωραια ιδεα και λαχταριστη κοριτσια!!!θα την δοκιμασω...ευχαριστω και καλο σαββατοκυριακο!!

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Τι ωραία ιδέα είναι αυτή; Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ κορίτσια!!!
Θα τη δοκιμάσω. Μ' αρέσει πολύ να καταγίνομαι με τη μαγειρική και να δοκιμάζω καινούρια πράγματα! Η ζαχαροπλαστική βέβαια μ' αρέσει λίγο περισσότερο, παρόλο που δεν τρώω γλυκά γιατί δε μου αρέσουνε. Κουφό ε; Και όμως συμβαίνει.
Καλό μήνα να έχετε κορίτσια!

χαραυγή είπε...

Ωραία ιδέα!Επίσης ωραίο το κόλπο με τις σακούλες τροφίμων.Μ' αρέσουν τα απλά πράγματα που κάνουν τη ζωή μας πιο εύκολη.Ευχαριστούμε!Πολλά φιλιά!!

olga είπε...

Αχ μπράβο βρε κορίτσια! Χρυσοχέρες είστε!

Kitchen Stories είπε...

Καλημέρες πολλές, πιπεράτες!
Θα δοκιμαστεί και αυτή η συνταγή διατήρησης πιπεριάς, αφού είμαστε φαν του είδους!
x

Ανώνυμος είπε...

ποοοοοολύ ωραία παρουσίαση και πολύ ωραία χρώματα !!!! γεια στα χέρια σου! και του χρόνου να ξαναφτιάξετε !!!

φιλια πολλά

καλημέρα και καλή βδομάδα

Maria B.

Ανώνυμος είπε...

egw tis vrazw me skordo 15' kai tis ftiaxnw amesws

Ανώνυμος είπε...

egw tis vrazw me skordo 15' kai tis ftiaxnw amesws. kai den vazw zaxarh