Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

΄Ωρα για σπιτική λεμονάδα

Καλησπέρα μπλογκοπαρέα!
Σήμερα ο καιρός μας τα "μούσκεψε" πάλι εδώ στην Αθήνα, ωστόσο δεν πτοούμαστε! Ήρθε μαλλον η ώρα να δεχτούμε κι εμείς τις συνέπειες στην αλλαγή του κλίματος...!

Αρκετά όμως με αυτά, σήμερα αξιοποιούμε εναλλακτικά τα λεμόνια μας και στίβουμε εξαιρετική λεμονάδα και μάλιστα σπιτική! Άλλωστε, έχουμε καταλάβει ότι πολλοί από σας διαθέτετε και λεμονιές, οπότε να μια ωραία ιδέα για να μην πηγαίνουν χαμένα τα μυρωδάτα λεμονάκια σας.

Η λεμονάδα μας είναι συμπυκνωμένη, άρα όταν τη σερβίρουμε την αραιώνουμε με νερό, συνήθως 1 μέρος λεμονάδας και 2 μέρη δροσερό νεράκι. Μας τονώνει, μας ξεδιψάει πραγματικά και μας δροσίζει βέβαια! Φάρμακο για τις μέρες του καύσωνα.

Υλικά για 4 ποτήρια συμπυκνωμένης λεμονάδας
6 ποτήρια χυμός λεμονιού
4 1/2 ποτήρια ζάχαρη (και η καστανή είναι μια ωραία ιδέα)
5 ποτήρια νερό
φλούδα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό σε κατσαρόλα για να βράσουν. Προσθέτουμε και τη λεμονόφλουδα. Προσέχουμε να κόψουμε μόνο το φλοιό, γιατί το άσπρο μέρος πικρίζει. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει κανονικό σιρόπι. Τότε προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού κι ανακατεύουμε. Αφού πάρει δυο τρεις βράσεις αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε τη φλούδα. Αφήνουμε τη λεμονάδα να κρυώσει και την αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένα, γυάλινα μπουκάλια. Για να δείτε πώς αποστειρώνουμε τα βάζα πατήστε ΕΔΩ.

Στην υγειά σας!

13 σχόλια:

Renia είπε...

Ax panta to evlepa stis amerikanikes tainies alla idea den eixa pws ftiaxnetai..! Ante gia tin portokalada stiveis portokalia, gia tin lemonada ti kaneis..? Euxaristoume, polu wraia suntagi! Anevasa kai sto blog to giveaway pou kanate sto opoio mou prosferate to portofolaki..! Filia!

lourdi lourdaki είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ!!!
ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ ΚΑΥΣΩΝΑ...
ΣΑΣ ΦΙΛΩ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ!!

a pink dreamer είπε...

κοριτσια μου γλυκα ελαβα το δωρακι σας!!! ειναι φανταστικα τα σουπλα! ευχαριστω πολυ! και η συνταγη για λεμοναδα οτι πρεπει για τα διψαλεα ξωτικα μου!!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Renia και A pink dreamer, χαιρόμαστε που σας αρέσουν! Να είστε πάντα τυχερές!

TATIANA είπε...

Ότιδήποτε φρέσκο και φυσικό είναι πάντα το καλύτερο!! Αν τώρα δοκιμάσετε να ρίξετε και φρέσκες φράουλες χτυπημένες στο multi, μαζί με λίγο κονιάκ (μια σταλίτσα) και ζάχαρη, γίνεται μια υπέροχη φραουλο-λεμονάδα!! Την φτιάχνω πολύ συχνά και την λατρεύουν όλοι!!

Unknown είπε...

Ευγενία μου υπέροχη και ξεδιψαστική η λεμοναδίτσα σου...Να είσαι καλά...Φιλάκια

ΕΛΕΝΑ είπε...

Στην υγειά σας κορίτσια, τι καλύτερο από σπιτική λεμονάδα??
Φιλιά!

Ειρήνη είπε...

Μμμμμ...γεύση από γιαγιά!!!Πάντα η σπιτική λεμονάδα μου θυμίζει τη γιαγιάκα μου που μας πρόσφερε όταν είχαμε επιτέλους φτάσει εξουθενωμένοι στο σπίτι μετά από ανάβαση 100 σκαλιών...
Να'στε καλά κορίτσια!!!
Φιλιά!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κορίτσια όντως είναι ωραία! Τατιάνα ευχαριστούμε για τη δική σου παραλλαγή!

gwgw είπε...

οτι καλυτερο ειναι η σπιτικη λεμοναδα.. στην υγεια σας και καλως σας βρηκα!!!
Καλο Σ/Κ να εχετε!!!

Ανώνυμος είπε...

Α πολύ καλό κ εύκολο...ευχαριστούμε!!!

el.mar

Unknown είπε...

Τι καλά, ψάχνω συνταγούλες για δροσιστικά ποτά του καλοκαιριού και αυτή είναι μία που σίγουρα θα χρησιμοποιήσω!!! Μπράβο κορίτσια, για άλλη μια φορά μας δίνετε μια υπέροχη ιδέα με απλά υλικά!!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι τέλεια η συνταγή σας απλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσα ποτήρια χυμό ή ζάχαρη στην λεμονάδα πάντως ήταν η καλύτερη λεμονάδα που δοκίμασα,γιατί την έφτιαξα και μου άρεσε πάρα πολύ όσο δεν φαντάζεστε μπράβοοοοοοο!!!!!!!!!!!!