Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020

'Ετοιμες και οι πρώτες υφασμάτινες μάσκες για ενήλικες.

 Καλημέρα σε όλη την παρέα! 

Πώς αισθάνεστε που τελειώνει ο πρώτος μήνας του Φθινοπώρου; Πότε μπήκε πότε βγήκε ούτε που το κατάλαβα... Κι όπως ακούω οι θερμοκρασίες θ' ανέβουν αρκετά, οπότε στην παραλία μας βλέπω το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη!

Κατα τ' άλλα, μετά την επιτυχία που σημείωσαν οι παιδικές μασκούλες μου, ήρθε και το πρώτο αίτημα για μάσκες ενηλίκων.


Ετσι, η αδερφή του Βασίλη που φοράει καθημερινά στη δουλειά της μάσκα, βρήκε πολύ βολικές αυτές που έραψα για τα παιδιά της και μου ζήτησε να της προσαρμόσω το ίδιο σχέδιο στα μέτρα της. Μιας και το παιδικό πατρόν βγήκε τόσο πετυχημένο δεν μπήκα στον κόπο να ψάξω άλλο έτοιμο σχέδιο για ενήλικες, αλλά μεγάλωσα κατά 1/4 της ίντσας το υπάρχον παιδικό, με τον τρόπο που σας δείχνω στις φωτογραφίες. 


Αφού έκοψα τα υφάσματά μου, ακολούθησα τα ίδια βήματα για να ράψω και να συνθέσω τις μάσκες, οι οποίες βγήκαν πολύ χαριτωμένες κι άνετες. Πραγματικά, είναι σαν να μη φοράς μάσκα! Εννοείται ότι έραψα λίγες και για μας. 



Δεν σας κρύβω ότι ξέκλεψα λίγο χρόνο από τα εντατικά ραψίματα τις προάλλες για να ετοιμάσω ένα γλυκάκι για μια εξαιρετική φίλη που περιμέναμε απ' τη Χίο. 


Ετσι, λοιπόν, ετοίμασα ένα kringle, αυτό το σκανδιναβικό γλυκάκι που σας είχα δείξει εδώ, χρησιμοποιώντας σπιτική μαρμελάδα μήλο-αχλάδι.

Τί να σας πω, έγινε υπέροχο και είναι ό,τι πρέπει για όλες τις ώρες αλλά και για το πρωινό! 'Ισα που πρόλαβα να το φωτογραφίσω προτού εξαφανιστεί όλο!!!

Φιλάκια πολλά, 

Ευγενία   

Δεν υπάρχουν σχόλια: