Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

Τα ραψίματα των Χριστουγέννων-μέρος 'Α

Και να που έφτασαν τα Χριστούγεννα...

Και πώς τους πάει αυτό το χειμωνιάτικο τοπίο! Ακόμη κι εδώ στο Ηράκλειο, στο κατά τ' άλλα ξερό Ηράκλειο, βρέχει ασταμάτητα εδώ και κάποιες βδομάδες... Κι ενώ τα μαθήματα στο φροντιστήριο  είναι υπερβολικά πολλά αυτή τη χρονιά όλο και ξεκλέβω χρόνο για λίγο ράψιμο. 


Την τιμητική τους είχαν εκείνα τα χριστουγεννιάτικα υφάσματα που είχα αγοράσει πέρυσι και που τελικώς δε βρήκαν το δρόμο τους. Φέτος, λοιπόν, ήρθε η σειρά τους. Τα κατέβασα όλα από τα ράφια, τα χάζευα και σκεφτόμουν ποιά θα ήταν η καλύτερη εξέλιξή γι' αυτά. 


Σουβέρ, σκέφτηκα. Σουβέρ που θα φτιάχνουν τη διάθεση καθημερινά, καθ' όλη τη διάρκεια των διακοπών. Με τον καφέ, με το τσάι, με το κρασάκι μας. Με την οικογένεια, με την παρέα...


Αγόρασα έτοιμα ρέλια σε διάφορα χρώματα για να εξοικονομήσω χρόνο κι άρχισα το παιγνίδι! Να κόψω τα υφάσματα, να φτιάξω μικρά σάντουιτς και να καπιτονάρω με διάφορες κλωστές. 


Για την κάτω όψη των σουβέρ επέλεξα λινό ύφασμα σε φυσικό χρώμα, ενώ ομολογουμένως, γι' αυτό το project αξιοποιήθηκαν δεόντως πολλά ρετάλια βαμβακερής βάτας. 


Έπειτα, στρογγύλεψα τις γωνίες γιατί πάντα είναι πιο όμορφες οι καμπύλες! Και μετά πήρα μάστερ στο ρέλιασμα. Πολύ ρέλιασμα...Να το στερεώσω, να κάνω το τελικό ράψιμο, ν' αλλάξω κλωστή για το επόμενο σύμφωνα με την έμπνευση της στιγμής και πάλι απ' την αρχή. 


Έφτιαξα ένα σωρό σουβέρ -χωρίς πλάνο είναι η αλήθεια- κι όσο έκανα ανάπαυλα από τις μαρμελάδες ρόδι σκεφτόμουν πώς θα τα συνδυάσω για να τα κάνω σετάκια και να τα δωρίσω στις φίλες που θα δω μέσα στις γιορτές στην Αθήνα. 


Δε σας κρύβω, βέβαια, ότι τ' αγαπημένα μου είναι εκείνα με τα παιδικά θέματα, στα οποία ξεπροβάλλουν λιλιπούτεια σπιτάκια με καρδούλες και χαριτωμένα ζωάκια στο πνεύμα των Χριστουγέννων! 


Καλή συνέχεια στις δημιουργίες και τις ετοιμασίες σας, 
Ευγενία

   

6 σχόλια:

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Μπράβο αδερφάκι!!! Τα σουβέρ τελεισ και με καταπληκτικά υφάσματα!

DIMI είπε...

Καλημέρα Ευγενία μου!
Πράγματι,τα σουβέρ σου ειναι τελεια!!!
Και ποσο ομορφα !! Λατρεψα τα υπέροχα γιορτινά υφάσματα και τα χρώματα τους!
Υπεροχη η δουλεια σου!!! Καλά Χριστουγεννα και καλες γιορτές!!
Καλα να περασεις με τους αγαπημένους σου!!! Πολλά φιλάκια!!

Rena είπε...

Τέλεια τα σουβερ σου,εκανες πολυ και καλη δουλειά θα τα χαρουν οι φιλες σου!
Καλές γιορτές!
Φιλάκια πολλά!

Τζέσσυ είπε...

Τι όμορφα σουβέρ!Σου φτιάχνουν τη διάθεση και σε βάζουν αμέσως στο κλίμα των γιορτών! Φιλάκια πολλά Ευγενία!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

πανεμορφα

καλές γιορτές γλυκιά μου
να περάσετε όμορφα

Κυριακή στο σπίτι | Sunday at Home είπε...

Φανταστικά έγιναν! Πανέμορφη ιδέα. Καλά Χριστούγεννα με υγεία κ ευτυχία!