Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Τραπεζομάντηλο για το τραπέζι της κουζίνας

Καλημέρα!! Σήμερα η μέρα είναι τόσο όμορφη αλλά και ξεχωριστή, γιατί γιορτάζει ο μπαμπάς μας και το μισό μας σόι θα λέγαμε!!!Αλλά, βέβαια και πολλοί φίλοι και μπλογκοφίλες έχουν την τιμητική τους κι τους ευχόμαστε το καλύτερο!!


Εμείς σήμερα σας παρουσιάζουμε ένα εργόχειρο που αρχίσαμε εδώ και καιρό, μα που θα πάει...θα το τελειώσουμε. Αρχικά βρίκαμε αυτό το ενδιαφέρον ύφασμα στο "Εργόχειρο". Είναι καρώ και ανά δύο, τα κουτάκια έχουν βαμβακερό καμβά για να κεντηθεί και με σταυροβελονιά. Εμείς διαλέξαμε σχέδια από το βιβλίο, που σας είχαμε προτείνει ΕΔΩ: φράουλες, πορτοκάλια, ραπανάκια, κολοκύθες και πολλά άλλα υπήρξαν η έμπνευσή μας! Ξεπατηκώσαμε τα μοτίβα με καρμπόν και χρησιμοποιήσαμε δύο είδη βελονιάς για να τα κεντήσουμε:split stitch και back stitch. Για κάποιες λεπτομέρειες χρησιμοποιήσαμε french stitch και lazy daisy stitch. Ριξτε κι ΕΔΩ μια ματιά!!



Βέβαια, κοντεύουμε να το τελειώσουμε, οπότε ελπίζουμε πολύ σύντομα να το δείτε και τελειωμένο!
Καλημέρα και φιλιά!

11 σχόλια:

simonmad είπε...

Καλημέρα κούκλες! Να χαίρεστε τον μπαμπά σας και όόόλους τους συγγενείς σας που γιορτάζουν σήμερα! Είμαι περίεργη να δω το σχόλιο της μανούλας, όταν θα δει το τραπεζομάντηλο τελειωμένο! Ακόμα και ημιτελές είναι απίθανο! Θαυμάζω τα χειροποίητα κεντήματα, ίσως γιατί μου φαίνονται δύσκολα και θεωρώ πως έχουν μεγαλύτερη αξία όταν γίνονται από νέα κορίτσια, ίσως γιατί παλιότερα ήταν πιο συνηθισμένη ασχολία το κέντημα. Keep stitching, λοιπόν!
Καλό Σ/Κ!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

xronia polla! na toys xaireste olous!!!! :)

Unknown είπε...

καλημέρα κορίτσια να τους χαίρεστε όλους!!!!!

Marina είπε...

Χρόνια πολλά, να τον χαίρεστε και να τον τιμάτε!!!!

Αlex... είπε...

Να χαιρεστε τον μπαμπακα σας!!!Θα ειναι πολυ περηφανος με τοσο χρυσοχερες κορες!!!Ενα μεγαλο μπραβο θα πω για το τραπεζομαντηλο και καλο τελειωμα!

ιρινι είπε...

Καλημέρα κοριτσάκια προκομένα!!!Να χαίρεστε τον πατερούλη σας, και φτιάξτε του κι ενα γλυκάκι απο αυτα τα ωραία που φτιάχνετε!!!Το τραπεζομάντηλο δείχενει υπέροχο, αντε με το καλό να το τελειώσετε!!
Φιλιά!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Να τον χαίρεστε τον πατερούλη κορίτσια, που είναι ένας πολύ τυχερός πατερούλης με τέτοιες κορούλες!
Πολλά φιλάκια!

το χειρότεχνο είπε...

χρονια πολλα στους εορταζοντες σας να του χαιρεστε!!!!!ομορφο το τραπεζομαντηλακι σας!!!φιλια κ καλα να περασετε

Νίκη είπε...

Χρόνια πολλά στο μπαμπά και σε όλους που γιορτάζουν!!!
Το τραπεζομάντηλο είναι πολύ ωραίο! Μπράβο κορίτσια !!!

sstamoul είπε...

Πολύχρονος ο μπαμπάς! Καλά τραπεζώματα!

pennie είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.