Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Project κήπος: νάρκισσοι και τουλιπές ξεπροβάλουν παντού!!

Ο καιρός έχει ζεστάνει για τα καλά κι αν το καλοσκεφτείτε σε λίγες μέρες θα μας καλωσορίσει κι ο Απρίλης!Η Άνοιξη είναι παρούσα κι έτσι και οι βολβοί που είχαμε φυτέψει τον Οκτώβρη έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν και να μας τρελλάινουν με τα χρώματά τους. Μας αποζημιώνουν για την υπομονή που δείξαμε και την αγωνία, στην οποία μας κράτησαν όλο αυτό το διάστημα!



Οι ρόζ και κόκκινες τουλίπες που είχαμε φυτέψει ανάμεσα σε δύο θαμνάκια δημιουργούν μια ζεστή αίσθηση, ένω παραδίπλα οι κίτρινοι νάρκισσοι δείχνουν πολύ παιγνιδιάρικοι κι ανέμελοι.


Εν τω μεταξύ, σε ένα κατάλληλο για φύτευση σάκο φυτέψαμε τρεις πατάτες με φύτρα και ήδη άρχισαν να ξεπροβάλλουν και οι πρώτοι βλαστοί. Ευελπιστούμε ότι με το τέλος της ανθοφορίας τους (σε 12 εβδομάδες, καθώς λέν και οι ειδικοί) θα δοκιμάσουμε και τις πρώτες πατάτες παραγωγής μας!!

Επίσης, με μεγάλη υπερηφάνεια σας ανακοινώνουμε ότι δοκιμάσαμε και τα πρώτα κρεμμυδάκια παραγωγής, τα οποία έχουν καταλάβει και τη θέση τους στον κάθετο κήπο μας. Ηταν πεντανόστιμα και η χαρά μας διπλή!


Τέλος, σας προτείνουμε και αυτή την ιστοσελίδα, στην οποία θα βρείτε όλες τις οδηγίες για την πετυχημένη φύτευση των βολβών. Αξίζει τον κόπο να ρίξετε μια ματιά έστω για να χαζέψετε τις φωτογραφίες των λουλουδιών!

11 σχόλια:

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Αδερφούλα, μπράβο σας! Βαλθήκατε με το Βασίλη να κάνετε την πολυκατοικία να μοσχοβολήσει και από ότι φαίνεται το καταφέρνετε σιγά σιγά! Φαντάζομαι τι θα γίνει μόλις ανθίσουν όλα!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Να ευχηθώ (καθυστερημένα μιας και έλειπα το τριήμερο) χρόνια πολλά στην Ευαγγελία για την γιορτή της!!!
Ο καιρός ήταν υπέροχα ανοιξιάτικος αυτές τις μέρες, τα λουλουδάκια σας πανέμορφα, ελπίζω πια ότι μπήκαμε για τα καλά στην Ανοιξη!
Φιλιά, καλή βδομάδα!

Νίκη είπε...

Πανέμορφα τα λουλούδια σας, άξιζε η υπομονή!
Για τα ζαρζαβατικά σας πιστεύω ότι είναι νόστιμα, καθώς κι εμείς δεν πάψαμε να φυτευουμε όσα μπορούσαν ν'αντέξουν στο υψόμετρο που έχουμε εδώ.Τα υελευταία χρόνια μάλιστα έχουμε και κοτούλες!

Marina είπε...

Και έψαχνα να βρώ πως τα λένε τα κίτρινα λουλούδια!!! ΕΔΩ είναι γεμάτος ο κόσμος από αυτά!!!! Τρεχω τώρα να δώ το άλλο site που προτείνατε...
Καλη εβδομάδα και....καλή σοδειά!!!

love2love είπε...

τελεια τα λουλουδια

Magdalene B. είπε...

μπράβο κορίτσια!τα κρεμμυδάκια θα τα δοκίμαζα ευχαρίστως!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Σας ευχαριστούμε κορίτσια!
Νίκη, εσύ είσαι πολύ έμπειρη, απ' ότι βλέπω!!
Μαρίνα, είσαι τυχερή να βλέπεις παντού νάρκισσους, τι θέαμα!
Magdalene B., πέρνα και κόψε ό,τι θές απ' τον κήπο μας!
Φιλάκια!

Maria B. είπε...

Βρε παλιοκόριτσα τι μου κάνετε?? λατρεύω τα λουλούδια! μου αρέσει πολύ να φυτεύω και να τα φροντίζω !! μου αναψατε τα αίματα τώρα, θα παω να πάρω καμμια τουλίπα να φυτέψω !!!!

και του χρόνου!!!!!!

Αναστασία είπε...

αααχ, μύρισε άνοιξη!!
τέλεια τα λουλουδάκια σας!!!

Marie είπε...

Αχ... νάρκισοι και τουλίπες... τι ομορφιά!!!!!!
Καλή επιτυχία στην πατάτα και καλοφάγοτα τα κρεμμυδάκια! Φιλιά και καλό μήνα να'χουμε!

kokona είπε...

καλησπερα κ απο μενα κοριτσια.εγω πριν απο 5 μερες εβαλα να φυτεψω σκορδα.σημερα εβαλα κοκαρι,κυκλαμινα,ζουμπουλια κ τουλιπες..ανυπομονω το αποτελεσμα..