Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

ΠΑΣΧΑΛΙΤΣΑ vs ΜΕΛΙΓΚΡΑ, ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ 1! ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΕΛΙΓΚΡΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΑΠΟΥΝΙ!


Καλημέρα σε όλους σας! 


Με αφορμή το σχόλιο της Table Rouge στη χθεσινή μας ανάρτηση, έκανα μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο, για να μπορέσω να δώσω μια σχετικά εμπεριστατωμένη απάντηση. Δεν κατάφερα να βρω ακριβώς αυτό που ήθελα, δηλαδή τα συστατικά των φυτοφαρμάκων που κυκλοφορούν στο εμπόριο για συσχετίσω, ενδεχομένως, τις ιδιότητές τους με τις ιδιότητες των συστατικών του πράσινου σαπουνιού. Τουλάχιστον, όμως, επιβεβαίωσα μέσα από πολλές σελίδες, ότι όντως το πράσινο σαπούνι χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της μελίγκρας και ότι είναι, σαφώς, ηπιότερο "γιατρικό" από αυτά του εμπορίου, που είναι πολύ ισχυρά!



Ψάχνοντας, έπεσα και πάνω σε ένα άρθρο της εφημερίδας της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ", το οποίο αναφέρεται στο μεγαλύτερο εχθρό της ράθυμης μελίγκρας, την αεικίνητη πασχαλίτσα. Ποιο είναι το αγαπημένο πιάτο της πασχαλίτσας; Η μελίγκρα! Φίλη μου, Table Rouge, έτσι εξηγούνται όλα! Κι αυτό σημαίνει, βέβαια, ότι είσαι πολύ τυχερή που στο μικρο-οικοσύστημά σας υπάρχει αυτό το μικρό θαυματουργό έντομο, η πασχαλίτσα. Γιατί, όπως αναφέρεται στο άρθρο της "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ", στην Ολλανδία και το Βέλγιο έχουν κάνει εμπόριο την αναπαραγωγή και πώληση πασχαλίτσας, για την αντιμετώπιση της μελίγκρας. Διαβάστε περισσότερα κι ενδιαφέροντα στο σχετικό άρθρο!



Και μιας και μιλάγαμε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του πράσινου σαπουνιού, βρήκα και μια πολύ επεξηγηματική περιγραφή του "πώς να φτιάξουμε πράσινο σαπούνι μόνοι μας" στο blog ΤΥΠΟΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ και σας συστήνω μια βόλτα από κει και γιατί όχι και μια προσπάθεια να φτιάξετε το δικό σας!

Για αύριο σας ετοιμάζουμε μια σειρά από διάφορες χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με οδηγίες βήμα-βήμα με την ιαπωνική τεχνική origami (χαρτοδιπλωτική)!

Φιλιά πολλά!




5 σχόλια:

Table Rouge είπε...

Φοβερό το άρθρο για την πασχαλίτσα! Εγώ έχω και αγγελική και γεράνια γι΄αυτό τις βλέπω μόλις έρθει η μελίγκρα. Δεν το ήξερα!!
Συνεχίστε την καλή προσπάθεια. Η μόρφωση είναι όπλο στην ζωή και δεν εννοώ απαραίτητα το πανεπιστήμιο. Σας ευχαριστώ!!!

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Πραγματικά ήταν πολύ ενδιαφέρον και διασκεδαστικό να ψάχνω με αφορμή το σχόλιό σου. Έμαθα πολλά χρήσιμα πραγματάκια. Κι εκτός των άλλων μου άρεσε η διαδραστικότητα, αυτό είναι και το ωραίο με τα blogs και την επικοινωνία μέσω σχολίων. Όσο για τη μόρφωση...έχεις δίκιο...κάθε είδους γνώση είναι χρήσιμη!

Kitchen Stories είπε...

Ευαγγελία μου, κάπου έχω μια οικολογική συνταγή για τη μελίγκρα (λαδάκι, σαπουνάκι, σόδα κ.λπ) άμα τη βρω σε ενδιαφέρει να στη στείλω;

Ζ.

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Τέλεια, Kitchen Stories, εάν σου είναι εύκολο, θα την ήθελα αυτή τη συνταγή και θα την προσθέσουμε εδώ στο blog! Σε ευχαριστούμε πολύ!

Ανώνυμος είπε...

η πασχαλίτσα Cardinalis ειναι αποτελεσματικη και κατα της Hyserias,ενος εντομου που προσβαλει τα εσπεριδοειδη,ιδιαιτερα τις λεμονιες(και τις διακοσμητικες ποικιλιες).