Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2021

Ιδέες και οδηγίες για να ράψουμε πρακτικά δωράκια για τα Χριστούγεννα!

Γεια χαρά σε όλους σας και χρόνια πολλά σε όσους κι όσες γιορτάζουν!

Φτάσαμε σχεδόν στα μέσα του Δεκέμβρη και λίγο προτού έρθουν τα Χριστούγεννα νοιώθω μεγάλη ικανοποίηση που φέτος καταφέραμε να διαλέξουμε και να στείλουμε τα δώρα μας στα βαφτιστήρια μας εγκαίρως και να ετοιμάσω μικρά χειροποίητα δωράκια για τους φίλους μας. Ειδικά μετά την παραλυσία των ταχυμεταφορών κα των ΕΛΤΑ της προηγούμενης χρονιάς θέλαμε ν' αποφύγουμε το στρες που δημιουργείται πάντα λίγο πριν τα Χριστούγεννα. 

Η αλήθεια είναι ότι από τα μέσα Νοέμβρη άρχισα να ράβω τα μικροδωράκια που θα στείλουμε σε μικρούς και μεγάλους φίλους μαζί με τις χριστουγεννιάτικες κάρτες μας. Τα κριτήρια για τα δωράκια ήταν τρία: να είναι πρακτικά, να ράβονται γρήγορα και να γίνονται κατά βάση με ρετάλια. Έτσι κατέληξα στις εξής κατασκευές:

-υφασμάτινες μάσκες για μικρούς και μεγάλους (δείτε το βίντεο με οδηγίες και πατρόν εδώ)

-scrunchies για τα μαλλιά (δείτε το βίντεο με οδηγίες εδώ)

-μικρά πορτοφολάκια με μεταλλικό κρικάκι (δείτε το βίντεο με τις οδηγίες εδώ)

-πουγκάκια με λεβάντα για τα ρούχα (δείτε το tutorial εδώ)

-σκουφάκια για τα μαλλιά για όσους τα χρειάζονται για την εργασία τους (δείτε το βίντεο με τις οδηγίες και πατρόν εδώ)

-διακοσμητική πάτσγορκ καρδούλα (δείτε το tutorial εδώ)  

Σχετικά με τις μάσκες, στο βίντεο που σας προτείνω μπορείτε να βρείτε πατρόν για 9 διαφορετικά μεγέθη. Εγώ χρησιμοποίησα καιρό πριν το kids medium για να ράψω για την Κωνσταντίνα που είναι 6, το kids large για την Ειρήνη που είναι 9 και για την αδερφή μου το kids xl. Εννοείται ότι διαθέτει και για ενήλικες. 

Η αλήθεια είναι ότι αρχικά απέρριψα τις μάσκες για χριστουγεννιάτικο δώρο, αλλά ακόμη και σήμερα είναι τόσο αναγκαίες, που αναθεώρησα. Ωστόσο, σκέφτηκα να ράψω σετάκια με το ίδιο ύφασμα για μπαμπά-γιο και για μαμά-κόρη. Πιστεύω ότι και οι χριστουγεννιάτικες μάσκες θα έχουν πολύ γούστο!

Τα scrunchies που έραψα και δώρισα πέρυσι έκαναν πάταγο και τα συστήνω ανεπιφύλακτα! Γίνονται γρήγορα, είναι κεφάτα και φτιάχνουν πολύ τη διάθεση σε μικρά και μεγάλα κορίτσια. 

Το πρώτο που έφτιαξα για δείγμα το κράτησα για μένα και το φοράω καθημερινά! Στα θετικά, πλένονται και δεν σπάνε τις τρίχες!

Τα μικρά boxy πορτοφολάκια τα ανακάλυψα πρόσφατα και πραγματικά είναι πολύ γουστόζικα και μικρά (8x5x2 εκ.) όσο χρειάζεται! 

Τα προορίζω για τους μικρούς μας φίλους που πάνε σχολείο και που θα μπορούν να τα κρεμάσουν στη σχολική τους τσάντα. Χωράνε άνετα χρήματα, usb, ακουστικά...

Για να φτιάξω ένα μου παίρνει σχεδόν 50 λεπτά, παρά του ότι πρέπει να καπιτονάρω το εξωτερικό ύφασμα και να βάλω φερμουάρ. Σας συστήνω να τα δοκιμάσετε!

Τα πουγκάκια αυτά τα πρωτοέφτιαξα για να αρωματίσω τις ντουλάπες και τα συρτάρια μας πέρυσι. Είναι οικολογικά, φτιαγμένα και γεμισμένα με φυσικά υλικά, ό,τι καλύτερο για να μειώσουμε τα χημικά και τα πλαστικά στο σπιτικό μας. 

Αυτό το δωράκι νομίζω είναι ιδανικό για κάθε νοικοκυρά που προσέχει την κάθε λεπτομέρεια!

Αυτά τα σκουφάκια για έκανα έκπληξη στην αδερφή μου λίγους μήνες πριν με αφορμή δυο ποδιές που χρειαζόταν για τη δουλειά της.

Το tutorial που σας προτείνω είναι πρακτικότατο, το σκουφάκι δεν φοδράρεται, οπότε γίνεται γρήγορα και δεν τρώει πολύ ύφασμα.  

Για το τέλος, η καρδούλα αυτή είναι από τα πρώτα tutorial που φτιάξαμε για το μπλογκ μας. Με ταξιδεύει πίσω στο 2013, όταν βρισκόμασταν στη Χίο και παρά του ότι δεν είναι ένα πρακτικό δωράκι, μπορεί να γίνει ένα όμορφο διακοσμητικό για το σπίτι ή και να το γεμίσουμε με λεβάντα για να αρωματίσουμε τα ρούχα μας. 

Ελπίζω να σας έδωσα ιδέες για τα φτιάξετε κι εσείς μικρά πρακτικά δωράκια για φίλους κι αγαπημένους σας! 

Φιλάκια πολλά, 

Ευγενία        

3 σχόλια:

Tante Kiki είπε...

Είχα ξεχάσει πόσο χρυσοχέρα είσαι Ευγενία μου! Είναι τέλεια τα δωράκια και οι μάσκες απαραίτητες και πανέμορφες!
Φιλιά

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Καλημέρα Ευγενία μου.
Μπράβο για τα δωράκια που έφτιαξες και για τις ιδέες που μας προτείνεις.
Καλές γιορτές.
Σε φιλώ.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Φέτος δεν έχω χρόνο για να κάνω πολλά δωράκια απο αυτά που μας προτείνεις όμως θα τα έχω υπόψιν μου για άλλες φορές ειναι πολυ χρήσιμα δωρακια καλο σου βραδυ Ευγενία μου καλες γιορτές φιλιαα 🎄✨