Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Ετοιμάζουμε τρουφάκια για τα Χριστούγεννα κι ένα ιδιότυπο advent calendar!

Γεια χαρά σε όλους!

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα άρχισε και όλοι περιμένουν με ανυπομονησία την άφιξή τους. Δεν ξέρω αν είστε φαν των advent calendars, μπορώ όμως να σας πω ότι όσες φορές μας έχει στείλει η φίλη μας Μπίργκητ το βέβαιο είναι ότι ο Βασίλης κι εγώ γινόμαστε και πάλι παιδιά! Και ναι, το έθιμο είναι ξενόφερτο, αλλά είναι πολύ όμορφο να γεύεσαι και να γνωρίζεις ένα κομμάτι από την κουλτούρα ενός άλλου λαού! 

Φέτος η Ευαγγελία δεν είχε χρόνο για να οργανώσει ένα πραγματικό advent calendar για την οικογένειά της -τί η πολλή δουλειά τί οι αναποδιές της τελευταίας στιγμής- αλλά σκέφτηκε να μοιράσει λίγη χαρά με άλλο τρόπο. Έτσι, ένα γράμμα απ' τον Αη Βασίλη καταφθάνει κάθε τόσο στο δωμάτιο των κοριτσιών με μια ιδέα προς υλοποίηση. 

Μάλιστα, το τελευταίο γράμμα περιελάμβανε τη συνταγή για εξαιρετικά τρουφάκια με μυστικά υλικά για να ετοιμάσουν στον ελεύθερο χρόνο τους και να μοιραστούν όμορφες, οικογενειακές στιγμές! 



Τα υλικά αγοράστηκαν, τα μανίκια σηκώθηκαν ψηλά και με ελάχιστη βοήθεια από τη μαμά τα τρουφάκια ετοιμάστηκαν στο άψε σβήσε! Όπως βλέπετε και μόνοι σας οι χαμογελαστές φατσούλες επιβεβαιώνουν την επιτυχία της βραδιάς! 

Υλικά για τρουφάκια:

μισό πακέτο μπισκότα πτι μπερ, σπασμένα σε χοντρά κομμάτια

λίγα φουντούκια σπασμένα σε χοντρά κομμάτια

1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

3 κουταλιές της σούπας κακάο

1 γεμάτη κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι 

μυστικά υλικά για γεύση τρέλα: χρωματιστή τρούφα, τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:

Βάζουμε μέσα σε κατσαρόλι το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο και το κακάο και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά κι ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα μας. 

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού. Προσθέτουμε τα φουντούκια και τα μπισκότα, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μίγμα μας στο ψυγείο μέχρι να σφίξει ώστε να μπορέσουμε να το πλάσουμε. 

Αφού έχει σφίξει το μίγμα το πλάθουμε σε μπαλάκια. Για να πλάθονται πιο εύκολα κάθε φορά βρέχουμε τα δάχτυλά μας με νερό. 

Τα ρολάρουμε και πάνω στην τρούφα και την τριμμένη κουβερτούρα και μετά τα τοποθετούμε σε χαρτάκια για τρουφάκια.  

Έτοιμες οι λιχουδιές μας, η Κωνσταντίνα είναι με το δίσκο και σας κερνάει!!


Εσείς ετοιμάσατε advent calendar φέτος; Έχετε μπει σε χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα; 

Σας εύχομαι καλές ετοιμασίες, 

Ευγενία

  

1 σχόλιο:

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αυτά τα τρουφάκια Ευγενία μου όχι μόνο θα τα έτρωγα, αλλά θα έγλυφα και τα δάχτυλά μου, γιατί θα είχαν άλλη γλύκα και νοστιμιά μμμμμ αφού τα έφτιαξαν με τα χεράκια τους τα κορίτσια. Ευχαριστούμε εσένα για την συνταγή και την Κωνσταντίνα για το τρατάρισμα.
Να περάσετε πανέμορφα τις γιορτές με υγεία και πολύ αγάπη γύρω σας φιλιαααα
ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΟΎΓΕΝΝΑ!!🎄✨