Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

'Ενας γιορτινός Δεκέμβρης και μια νέα Χρονιά που έρχεται.

Γεια χαρά σε όλη την παρέα και χρόνια πολλά! Και ναι, λοιπόν, έφτασε κι ο Δεκέμβρης στο τέλος του και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε με τόση λαχτάρα τη νέα χρονιά! Μια χρονιά που δεν έχει προλάβει να μπει και που ωστόσο της έχουν φορτωθεί ήδη τόσες πολλές ελπίδες και προσδοκίες... 


Φέτος τα Χριστούγεννα μπορεί να ήταν διαφορετικά, αλλά προσπαθήσαμε να κρατήσουμε όλα τα έθιμα και τις συνήθειες της οικογένειάς μας. Και είναι αλήθεια πολύ γιορτινός ο Δεκέμβρης για μας, αρχίζοντας με τα γενέθλια της Ευαγγελίας, μετά με τη δική μου γιορτή και τέλος του Βασίλη. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο των Χριστουγέννων. Πώς να μην ανακατευτούμε λίγο στην κουζίνα για να φτιάξουμε ένα γλυκό, πώς να μην διακοσμήσουμε το σπίτι για να νοιώσουμε ότι δεν χάθηκε ο χρόνος άσκοπα. Κι έπειτα, κρατήσαμε όσες παραδόσεις έχουμε δημιουργήσει με τα χρόνια, να στείλουμε χριστουγεννιάτικες κάρτες σε φίλους που φέτος δεν θα τους δούμε και σε όσους μένουν μακρυά, να κάνουμε μια μικρή βόλτα με τα πόδια στον Εθνικό Κήπο και το Σύνταγμα για να δούμε το στολισμένο δέντρο. Φέτος, πράγματι ήταν πολύ ωραίο. Ένα φυσιολογικό, χριστουγεννιάτικο δέντρο. 


Τους φωταγωγημένους δρόμους της Αθήνας τους απολαύσαμε με την Ευαγγελία τη μια και μοναδική φορά που χρησιμοποιήσαμε το αυτοκίνητο για να παραλάβουμε ένα δέμα που μας έστειλαν οι γονείς μας από τη Λευκάδα, μιας και φέτος δεν μπόρεσαν να μας επισκεφτούν. Φωτάκια και γιρλάντες παντού, με διαφορετικά χρώματα και σχήματα σε μια Αθήνα που στολίστηκε παρά τους περιορισμούς. Κι εκείνα τα υπέροχα φωτάκια να τα θαυμάζουμε  "κολλημένες" στην κίνηση της Βασιλίσσης Σοφίας και της Σταδίου. Φτιάξαμε βιντεάκι και στείλαμε στους γονείς για να μπουν κι αυτοί στο κλίμα, έτσι, για να μας νοιώσουν πιο κοντά. 

Και τώρα εδώ, αυτές τις ώρες, ο καθένας σπίτι του αναμένοντας τη νέα Χρονιά, να έρθει με το καλό. Αυτό σας ευχόμαστε κι εμείς, μια καλή, νέα Χρονιά με υγεία και χαρά!

Καλή Πρωτοχρονιά, 

Ευαγγελία κι Ευγενία    

4 σχόλια:

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά, κορίτσια.
Να είστε γερές και δημιουργικές την καινούργια χρονιά.
Υγεία και χαρά.

Νίκη είπε...

Καλή χρονιά κορίτσια μου, με υγεία, αγάπη, αισιοδοξία και πολλές δημιουργίες!!

Marie-Anne είπε...

Χρόνια σας πολλά κι ευτυχισμένα, με υγεία, αγάπη και χαρές στις οικογένειές σας, κορίτσια!
Τυχερές που καταφέρατε να κάνετε την βόλτα σας στην όμορφα φωταγωγημένη Αθήνα!
Εμείς διστάσαμε να περάσουμε αν και είμασταν κοντά στο κέντρο!
Πολλά φιλιά!!!!

LitsArt είπε...

Καλη χρονια με υγεια,αγαπη κ πολλες ευτυχισμενες στιγμες!