Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Καλοκαιρινά ραψίματα: παιδικά καπελάκια για την παραλία

Καλησπέρα σε όλους σας!

Ιούνιος πια, κι όπως συνηθίζω τα τελευταία χρόνια τα καλοκαιρινά μου ραψίματα επικεντρώνονται στις ανηψιούλες μου. Τί τσαντούλες, τι φουστανάκια, αλλά και καπελάκια. 



Τη βδομάδα που μας πέρασε είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω ένα νέο πατρόν -που μάλιστα είναι και δωρεάν- και να ράψω λίγα παιδικά καπελάκια για το πάρτυ γενεθλίων της Ειρήνης.  



Το πατρόν δίνει αρκετές επιλογές αναφορικά με τα νούμερα κι έτσι έραψα τρία για παιδάκια 6-8 ετών κι ένα για 3-5 έτη. Προσπάθησα να επιλέξω υφάσματα που ν' αρέσουν στα παιδιά και νομίζω ότι αναδείχθηκαν μέσα από τα καπέλα. 


Η κατασκευή είναι γενικώς απλή αν κι ομολογώ ότι παράλλαξα λιγάκι τη διαδικασία της κατασκευής για ν' αποφύγω ράψιμο στο χέρι κι επί της ουσίας συναρμολόγησα δύο καπέλα που το ένα παίζει το ρόλο της φόδρας. Έραψα καλή με καλή τα δυο καπέλα αφήνοντας ένα μικρό κενό στο γείσο για να γυρίσω το καπέλο και μετά έκανα διακοσμητικά γαζιά στο γείσο ώστε να γίνει και πιο άκαμπτο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι υπέροχο, αφού το  καπέλο είναι διπλής όψης! 



Ομολογώ ότι εμείς σαν παιδιά δεν ήμασταν συνηθισμένα στο να φοράμε καπέλο, αλλά πλέον δεν πάω ποτέ στην παραλία χωρίς αυτό. 


Αν λοιπόν, έχετε διάθεση κι εσείς να ράψετε ένα παιδικό καπελάκι σας συστήνω αυτό το πατρόν και μέσα σε μιάμιση με δυο ωρίτσες θα χαίρεστε το υπέροχο αποτέλεσμά του.     




Σας χαιρετώ, 
Ευγενία

2 σχόλια:

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Δεν έχω λόγια! τα λάβαμε τα καπελάκια σου, αδερφούλα και ήδη τα μόστραραν οι ανιψούλες! Ευχαριστούμε, είναι ΤΕΛΕΙΑΑΑ!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ευγενία μου εχεις μια τέλεια εξελιξη στην ραπτική κοριτσι μου..τα καπελακια σου ειναι τελεια λεμε.. και πόσες επιλογες θαεχουν τα κοριτσια σας!!!
Γεια στα χερια σου..οτι κανεις είναι ειναι τελειο στην λεπρομερεια του...
Να εισαι καλά και να περνας ακομα καλυτερα.. φιλακιααα!