Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Φωτεινά, παιδικά τετράγωνα... Ένα παιδικό πάπλωμα στα σκαριά.

Καλημέρα σε όλους και καλή βδομάδα! 

Αν και η δουλειά στο φροντιστήριο έχει αρχίσει εδώ και κάποιες βδομάδες, το πλήρες πρόγραμμα μπαίνει σε λειτουργία από σήμερα κι εγώ κάνω έναρξη με οχτάωρο, οπότε ευχηθείτε μου καλή δύναμη!!! 


Κι ενώ το Σαββατοκύριακο έκανα διάφορες πρόβες με το αστέρι που σας έδειξα στην προηγούμενη ανάρτηση, σήμερα θα ήθελα να σας δείξω ένα quilt top που έφτιαξα το καλοκαίρι και που προορίζεται για ένα μωρό που σε λίγο καιρό θα γιορτάσει τα πρώτα του γενέθλια. 


Πρόκειται για ένα απλό πάπλωμα όσον αφορά στο σχεδιασμό του. Εμπριμέ τετράγωνα που πλαισιώνονται από sashing, δηλαδή αυτές τις λευκές λωρίδες. Και για να πω την αλήθεια, οι λωρίδες προέκυψαν στην πορεία, μιας και τα τετράγωνα μόνα τους δεν με ικανοποιούσαν, αφού μπερδεύονταν πολύ τα χρώματα μεταξύ τους. Σίγουρα το λευκό πλαίσιο αναδεικνύει κάθε ύφασμα ξεχωριστά, οπότε σας προτείνω αυτή την ωραία κι έξυπνη λύση σε περίπτωση που έχετε διάφορα ρετάλια προς αξιοποίηση. 


Το quilt top έγινε σχετικά γρήγορα και είναι χορταστικό στις διαστάσεις, ώστε να μπορεί να στρώνεται σ' ένα μονό παιδικό κρεβάτι. Διάλεξα υφάσματα χαρούμενα και φωτεινά σε γαλάζιους, κίτρινους και πράσινους τόνους κι ως συνήθως δεν λείπουν λίγα ουδέτερα χρώματα αλλά και τα ζωάκια, που αρέσουν πολύ και στα παιδιά αλλά και σε μένα! 



Για να πω την αλήθεια το πάπλωμα το έχω ολοκληρώσει, μα εκκρεμεί η τελική του φωτογράφιση... Πού θα πάει, θα τα καταφέρουμε να το φωτογραφίσουμε εγκαίρως! 


Καλή βδομάδα σας εύχομαι, 
Ευγενία  

7 σχόλια:

drastiria είπε...

Καλή δύναμη! ¨ομορφο το πάπλωμα!

DIMI είπε...

Καλησπέρα Ευγένια μου!
Πανέμορφο τό παιδικό παπλωματάκι!
Ομορφα και χαρούμενα χρώματα! Μπραβο σου!
Καλη δύναμη σου εύχομαι και Καλη εβδομαδα!!Φιλάκια!!

Κυριακή στο σπίτι | Sunday at Home είπε...

Πολύ μου αρέσουν οι λευκές λωρίδες! Ανοίγει το μάτι και φαίνονται πιο όμορφα και φωτεινά τα τετράγωνα!

Kiki είπε...

Ευχαριστώ :)

Nouli είπε...

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη ότι το sashing χαρίζει πάρα πολύ στα quilt tops γιατί αναδεικνύει άριστα τα χρώματά τους. Να προσθέσω πως ο τρόπος που το έραψες - ράβοντας ένα Γ στη μια γωνία του τετραγώνου - μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρων!...

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Πολύ όμορφο πάπλωμα .
Μου αρέσει το sashing .
Ξεχωρίζουν περισσότερο τα κομμάτια .
Να είσαι καλά και φιλάκια πολλά

Ada Plouvier-Kopitopoulou είπε...

Πολύ χαρούμενο πάπλωμα! Καλά έκανες και έβαλες το sashing μέσα. Θα χαρεί πολύ το παιδάκι που το πέρνει!!