Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Γουρουνάκι μες το Πάσχα;; Καλέ, είναι η Πέππα το γουρουνάκι!!

Όπως καταλάβατε, φίλοι μου, αυτό το συνολάκι προορίστηκε για την Ειρήνη, μικρό δωράκι από τη θεία για το Πάσχα. Θες που είχα βάλει αυτό το πατρόν από καιρό στο μάτι θες γιατί μου καρφώθηκε η Peppa στο μυαλό, η απόφαση πάρθηκε την Κυριακή των Βαΐων. 


Τη Δευτέρα ξετρύπωσα κάτι ωραία κοτλέ υφάσματα που είχα αγοράσει πέρυσι από Αμερική, επέλεξα το ροζ απαλό και άρχισα τις περιπέτειες: να περάσω το πατρόν σε ρυζόχαρτο, να κόψω τα υφάσματα προσεκτικά και μετά να καταπιαστώ με το απλικέ, το οποίο βέβαια μου έφαγε και την περισσότερη ώρα!! 


Η Πέππα ήταν αναποφάσιστη και δεν μπορούσε να επιλέξει φούστα, την φλοράλ ή την πουά;; "Φλοράλ...όχι...πουά τελικά. Μα τί λες, φλοράλ"...κι εκεί που ήμουν έτοιμη να την κολλήσω με το σίδερο άλλαξε γούστο και τελευταία στιγμή αποφάσισε την πουά, βέβαια!!! 


Πήρα και τη γενναία απόφαση να ράψω το απλικέ με blanket stitch, το γνωστό φεστόνι ελληνιστί και ήταν σα να λύνω εξισώσεις όταν έφτανα σε δύσκολα σημεία με πολλές καμπύλες και γωνίες (βλέπε αφτιά). Σταματούσα και σκεφτόμουν πού πρέπει να πατήσει η βελόνα, αλλά οκ, βγήκε πολύ ωραίο και το καταχάρηκα!!!


Μετά περάσαμε στα μάτια, το βλέμμα είναι αυτό που μετράει άλλωστε. Έγιναν με κουμπιά, ευτυχώς που είχα τόσο ψιλά μαύρα και μετά άφησα μπόλικη κλωστή για να τα ράψω εύκολα. Για το τέλος έμειναν χέρια, πόδια και παπούτσια κι έτοιμη η μικρή γουρουνίτσα!!

Μετά πέρασα στη σύνθεση του φορέματος, Pinafore λέγεται αυτό το πατρόν, δηλαδή αμάνικο φόρεμα που κουμπώνει πίσω και μοιάζει με ποδιά. Το φόδραρα με μια ασορτί φόδρα και στον ποδόγυρο έραψα ric rac σε δύο χρώματα. Για το τέλος μου έμειναν οι κουμπότρυπες και τα κουμπιά κι έτοιμο το δώρο!!! Να προσθέσω, βέβαια ότι για τα στριφώματα ακολούθησα αυτό το κόλπο και δεν έχασα καθόλου χρόνο με μετρήματα με τη μεζούρα.  

Αλήθεια, το φόρεμα έγινε πολύ εύκολα και πέτυχαν και οι μασχάλες και όλα!!! Απλά, είναι λίγο μεγάλο για την Ειρήνη (σνιφ) πράγμα που σημαίνει ότι θα το βάλει λίγο αργότερα!! 


     

9 σχόλια:

love2love είπε...

καλό πάσχα καλές γιορτές δημιουργικές και χαμογελαστές

Σοφία είπε...

Πανεμορφο!Εγω να δω ποτε θα πιασω για τα καλα τη ραπτομηχανη μου!!!Καλο Πασχα!

Gina-Teta είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Σοφία είπε...

Eυγενία συγχαρητήρια, τέλειο έγινε !!!
Το πόσο γέλασα που μετά από τόσο κόπο
της ήταν μεγάλο το φόρεμα !!
Με γεια της πάντως, με το καλό να το φορέσει !!!!!
Καλό Πάσχα Ευγενία μου !

Marie-Anne είπε...

Πανέμορφο έγινε το φορεματάκι με την Peppa!!! Γειά στα χεράκια σου, Ευγενία μου!
Και πάλι, καλή Ανάσταση!!!!!

κυκλάμινο είπε...

Πανέμορφο !!Καλή Ανάσταση με τα αγαπημένα σου πρόσωπα!!!!!!! Φιλάκια

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο το φόρεμα.
Χρόνια πολλά και Χριστός Ανέστη με υγεία.
Φιλάκια ...

Δημιουργία είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια , να είσαι καλά με υγεία.

Pepi είπε...

Χρόνια πολλα και Χριστός Ανέστη!! Και του χρόνου με υγεία , χαρά και αγάπη!!Το ροζουλί φορεματάκι είναι γλύκα!! Γειά στα χέρια σου, Ευγενία!