Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Ώρα να μπει μια τάξη και στα υφάσματα!!!

Χθες η πρωινή μου διάθεση ήταν πολύ ανεβασμένη, αφού δε δούλευα λόγω των Τριών Ιεραρχών! Ποιός λέει όχι σε μια αργία, άλλωστε! Δε μπορείτε να φανταστείτε όμως το πόσο τελικά κουράστηκα, αφού βάλθηκα να τακτοποιήσω για ...άλλη μια φορά τα υφάσματά μου και να τα οργανώσω με πιο εργονομικό τρόπο. Κι αυτά τα σκασμένα, το ομολογώ είναι η μεγάλη μου αδυναμία κι όλο αυξάνονται και πληθαίνουν! 



Τις προάλλες, λοιπόν, χαζεύοντας στο pinterest βρήκα ωραίες κι αποτελεσματικές ιδέες για την αποθήκευση των υφασμάτων και κατέληξα στην ιδανικότερη για μένα με βάση το χώρο που διαθέτω. Μέχρι τώρα τα δίπλωνα και τα τοποθετούσα ανά χρώμα μέσα σε μεγάαααλα, πλαστικά κουτιά αποθήκευσης, τα οποία όμως σχεδόν πάντα κατέληγαν μπερδεμένα και ξεδιπλωμένα! Αυτό, λοιπόν που αποφάσισα αρχικά να κάνω ήταν να τα διπλώσω όλα στην ίδια διάσταση με τη βοήθεια ενός τετράγωνου χάρακα 6x6 ίντσες που διαθέτω. Άρχισα πρωί και με έπιασε το μεσημέρι μέχρι να τα διπλώσω όλα! 


Έπειτα τα χώρισα ανά σχέδιο: μια στοίβα τα μονόχρωμα, άλλη τα πουά, άλλη τα ριγέ, κλπ. Στο τέλος τα κατέταξα κι ανά χρωματική παλέτα και τα έδεσα με κορδέλες. Ξαναμπήκαν στα αποθηκευτικά κουτιά τους κι ας ελπίσουμε ότι θα διατηρηθούν για πολύ καιρό έτσι! Αν σκέφτεστε να κάνετε κι εσείς κάτι ανάλογο μπορείτε να βρείτε ιδέες στον πίνακά μου CRAFTY ROOM (αυτό που πολύ θα ήθελα να έχω, με πολύ στυλ και χώρο, σαν αυτά τα εργαστήρια που μας δείχνουν αυτές οι Αμερικάνες κι εμείς σκάμε απ΄το κακό μας!!!)   





Κλείνοντας, ένα σας λέω, τέτοια ευταξία δεν επικρατεί στην ντουλάπα μου! Φιλάκια και καλώς να υποδεχτούμε το Φλεβάρη!

15 σχόλια:

xarotoart είπε...

Το πόσο σε ζηλεύω, δε λέγεται! Πρώτον, γιατί έχεις τόσο ωραία υφάσματα και δεύτερον γιατί τα έφτιαξες....τέλεια!!!!!!!!!!!Συγχαρητήρια για την υπομονή και τη νοικοκυροσύνη σου!!!!!!!! Αγγελική

EVAGELIA VRETTOU είπε...

καλό μήνα αδερφάκι! χίλια μπράβο που άντεξες να τα διπλώσεις τόσο όμορφα όλα αυτά!!! μέχρι πότε θα μείνουν έτσι τακτοποιημένα;;; χιχιχι

Μαρία Έλενα είπε...

Μπράβο σου.
Καλό μήνα και Καλές Απόκριες να έχεις.
Φιλάκια ...

Σοφία είπε...

Χαρά στην υπομονή σου !
Και τα υφάσματα πανέμορφα !!!!
Καλές δημιουργίες τώρα,
φιλάκια

Pepi είπε...

Πωπω, ωραία υφάσματα! Χαρά στην υπομονή σου ! Ελπίζω να σε βολέψει η τακτοποίηση και να σου διατηρηθούν έτσι για πολύ καιρό!
Καλό δημιουργικό μήνα, Ευγενία!!

Δημιουργία είπε...

Καλό μήνα να έχεις με όμορφες δημιουργίες.

Drastiria είπε...

Πολύ όμορφα χρώματα! Είναι ωραία έτσι όπως τα τακτοποίησες και δε θα σου πιάνουν χώρο. Καλό Μήνα!

Pinelia είπε...

Πολύ τα ζήλεψα κι εγώ τα υφάσματά σου!Αν τα είχα εγώ θα καθόμουν να τα χαζεύω με τις ώρες!Καλές δημιουργίες!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

υπεροχα χρωματα και υφασματα!
καλον μηνα!

Αΐντα είπε...

Καλησπέρα κορίτσια, πολύ χάρηκα που βρήκα το μπλογκ μέσω μιας παλιάς ανάρτησης για τα υλικά ραπτικής το 2013. Κάνετε πολύ ωραία δουλειά, περιττό να πω ότι τα συγκεκριμένα υφάσματα είναι πολύ ωραία, εμένα για κάποιον λόγο με αγχώνει να έχω στοίβα με υφάσματα. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε το horsehair canvas, πως λέγετε στα ελληνικά για να μπορεσω να το ψαξω. Οπου εχω ρωτησει δεν το γνωριζουν.

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Γεια σου Αϊντα! Ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια. Η αλήθεια είναι ότι έκανα μια αναζήτηση σχετικά με τον καμβά, αλλά ούτε εγώ βρήκα κάτι. Το καλύτερο είναι να πας με φωτογραφίες στα καταστήματα και να τους τις δείξεις για να μπουν στο κλίμα. Φιλάκια πολλά!

Αΐντα είπε...

Καλησπερα Ευγενια, αυτο εκανα τελικα, στο μαγαζι οπου αγορασα το υφασμα μου ειπαν οτι λεγετε καναβατσο και το βρηκα στο Αργυροπουλος Α.Ε.Ε Κολοκοτρωνη και Νικιου γωνια. Το συγκεκριμενο μαγαζι εχει τα παντα για το ραψιμο και πλεξιμο.

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Τί ωραία!!! Ευχαριστούμε και για τις χρησιμότατες πληροφορίες! Καλά ραψίματα!

Tante Kiki είπε...

Καλησπέρα Ευγενία και καλή εβδομάδα!! Πόσο σε ζηλεύω!!!! Τέλεια τα υφάσματα και υπέροχη η τακτοποίηση!! Είσαι μοναδική!

Ανώνυμος είπε...

Ωραια ιδεα και τελεια υφασματα...Αληθεια που τα βρισκεις?????