Σάββατο 16 Ιουλίου 2011

Σπιτάκι κεντημένο

Καλημέρα σας!!

Πήραμε φόρα όπως καταλάβατε, βάλαμε τους καμβάδες μας κάτω και τα καρμπόν κι ό,τι δεν κεντήσαμε μια χρονιά το κεντάμε τώρα!!

Η νεραϊδούλα ολοκληρώθηκε και είναι σχεδόν έτοιμο και το σπιτάκι. Είναι χάρμα οφθαλμών, τί λέτε;




Κι επειδή όλος αυτός ο δημιουργικός οίστρος μας βρήκε εν μέσω καύσωνα, είπαμε να δροσιστούμε λιγάκι με μια ωραιότατη κι απολαυστική συνταγή, που βρίκαμε στο εξαιρετικό Sugar buzz!! Φτιάξαμε πανεύκολα popsicles ή αλλιώς παγωμένα γλειφιτζούρια με γιαούρτι. Τα βάλαμε σε φορμάκια που διαθέταμε, τα καταψύξαμε και μετα ...τα απολαύσαμε!



Τα κεντήματα θα καδραριστούν στη Λευκάδα, στην οποία θα πάμε την Τρίτη. Φυσικά θα τα φωτογραφίσουμε και θα σας τα δείξουμε για να δείτε και το τελικό αποτέλεσμα!

Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο!

17 σχόλια:

το χειρότεχνο είπε...

οχι μονο πηρατε φορα!!!!!αλλα το πηρατε πολυ πατριωτικα!!!!!!!!οι δημιουργιες σας ειναι τελειες !!!!!!καλα να περασετε στη λευκαδα!!!

Ειρήνη είπε...

Είναι υπέροχο!!!
Πραγματικά τέλειο!!
Μπράβο κορίτσια!
Μμμμ...στείλτε ένα κι από δω να δροσιστούμε κι εμείς!!!
Φιλάκια!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κορίτσια να'στε καλά! Θα κάνω πολλές βουτιές και για σας. Αλήθεια, δεν έχει και σήμερα υπερβολική ζέστη;!

Αναστασία είπε...

Είναι θαυμάσιο το σπιτάκι...!! όπως και τα προηγούμενα έργα άλλωστε...
Καλά να περάσετε στη Λευκάδα!

ιρινι είπε...

Πήρατε φόρα και δεν σας σταματάει ουτε η ζέστη ουτε τίποτα!!!!!αλλα βγήκε πολύ ωραίο αποτέλεσμα, μπράβο σας!!!!Καλά να περάσετε στην Λευκάδα, κάντε και καμιά βουτιά για μένα!!!!
Φιλάκια!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Πήραμε φόρα και δε σταματάμε! Μας έχουν ξετρελλάνει τα σχέδια και θέλουμε να τα κεντήσουμε όλα! Φιλάκια κι εννοείται ότι θα βουτήξουμε και για σας!

Table Rouge είπε...

Το καλοκαίρι προσφέρεται για δημιουργίες με κεντήματα. Δεν ξέρω γιατί αλλά και μένα μου αρέσει να κεντάω το καλοκαίρι. Να περάσετε καλά!! Καλές διακοπές

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Table rouge, έχεις δίκιο! Κι άλλες φίλες καταπιάνονται με το κέντημα το καλοκαίρι. Τώρα σκέφτομαι να κεντήσω θαλασσινά στοιχεία πάνω σε πετσέτες φαγητού!

Μουσική προ-ΠΑΙΔΕΙΑ ''Η Ροδούλα και τα μουσικά της αστεράκια'' είπε...

Αγαπημένα μου κοριτσάκια!!! Πόσο σας χαίρομαι, να είστε πάντα έτσι αγαπημένες και ενωμένες.
Η αλήθεια είναι ότι εγώ το βαριέμαι λίγο το κέντημα, και μικρή όταν με έβαζε η μαμά μου να κεντώ τα καλοκαίρια (σαν καλό κοριτσάκι) εγώ προτιμούσα φυσικά να παίζωωωω ποδόσφαιρο, ή τις κουμπάρες, ή να τραγουδάω. Στο σχολείο πάλι, στα οικοκυρικά, η ώρα του κεντήματος, ήταν η χειρότερή μου, σε αντίθεση με τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική, που περίμενα πώς και πώς.
Θαυμάζω όμως, όλες εσάς, που έχετε την υπομονή να δημιουργείτε τόσο όμορφα πράγματα. Τυχεροί όσοι είναι γύρω σας.
Πάρα πολύ όμορφο το καδράκι, και τα παγωμένα γλειφιντζούρια όμως, άπαικτα. ότι πρέπει για τον καύσωνα που περνάμε.
Περιμένω να δω τα καδράκια σας να στολίζουν το τοίχο του εξωχικού σας. Σαν ζωγραφιά θα μοιάζουν.
Πολλά-πολλά φιλιά,

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κορίτσια με τις πάντα υπέροχες δημιουργίες σας, καλό καλοκαίρι σας εύχομαι!
Να περάσετε υπέροχα στην Λευκάδα, να ξεκουραστειτε εστω και δημιουργόντας (κι αυτό μια μορφή ξεκούρασης είναι) και να μας γυρίσετε ανανεωμένες!
Φιλιά!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε!Θα κάνουμε ρεπορταζ από την όμορφη Λευκάδα κι αν έχουμε χρόνο και ιντερνετ ολο και καμια ανάρτηση! Φιλάκια και σε σας!

love2love είπε...

μπραβο γεια στα χερια σας εγω δεν μπορω να κεντησω και ζηλευω

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κορίτσια, μη νομίζετε ότι μια ζωή ήμασταν μ'ενα βελόνι στο χέρι. Εγώ προσωπικά πέρα από σταυροβελονιά και κομπλέ δεν ήξερα τίποτε άλλο. Τώρα έχω καταβάλει προσπάθειες να μάθω με οδηγό τα βιβλία και βοηθό τη μαμά! Τολμήστε κι εσείς, εξασκεί και την υπομονη!!!

Momma's daily life είπε...

Κοριτσια μου ψαχνω σχεδια για αγοριστικα θεματα για να φτιαξουμε σεντονακια για τον μπεμπη που περιμενω (η μαμα μου θα τα φτιαξει, οχι δεν εγινα χρυσοχερα ξαφνικα, δυστυχως δεν εχει τετοιες παρενεργειες η γκαστρια). Έχετε να προτεινετε καποια sites όπου μπορω να εκτυπωσω καποια σχεδια; σορρυ που το γραφω σαν σχολιο εδω αλλα εψαχνα mail σας και δεν βρηκα κατι (ελπιζω να μην ειμαι τοοοοσο γκαβη)

σας φιλω και σας ευχαριστω εκ των προτερων!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Με το καλό να έρθει το νέο μέλος!! Σχετικά με σχέδια, μπορεις να αναζητήσεις στο google images σχέδια βάζοντας cross stitch for boys/ children αν σε ενδιαφέρει η σταυροβελονιά. Για φουσκωτό κέντημα καλύτερα να προμηθευτείς ένα περιοδικό. Τα ιταλικά και ισπανικά είναι πάρα πολύ καλά (πχ labores de hogar) και συνήθως κυκλοφορούν ειδικές εκδόσεις με αποκλειστικά παιδικά θέματα. Εγώ τα παίρνω από την Ομόνοια.

Momma's daily life είπε...

ευχαριστω πολύ! επειδη κατεβαινω συχνα ομονοια λογω δουλειας μπορεις να μου πεις που να κοιταξω;; εννοεις στους υπαιθριους παγκους με τις εφημεριδες;

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Πανεπιστημιου, απο τη μεριά που ειναι ο Λουμιδης, τον προσπερνας και θα βρεις το κατάστημα με διεθνή τύπο ακριβώς πριν απο το γωνιακό που πουλάει όπλα, σουγιάδες κ σχετικά αντικείμενα.