Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Ιστοσελιδες και περιοδικα για φυτα, λουλουδια και κηπους


Όσοι παρακολουθείτε συστηματικά το μπλόγκ μας γνωρίζετε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα project σχετικά με την μεταμόρφωση του ακάλυπτού μας σε κήπο. Κύρια ώθησή μας γι’ αυτό το εγχείρημα ήταν η αγάπη μας για τα λουλούδια και τα κηπευτικά σε συνδυασμό με την αφορμή να βρεθούμε σε μια κάποια επαφή με τη φύση στην Αθήνα. Η διάθεση ήταν έκδηλη, μα οι γνώσεις μας σχετικά περιορισμένες. Κάποιος μπορεί να σκέφτεται ότι τα φυτά θέλουν μόνο ήλιο και νερό, μα η πραγματικότητα είναι πολύ πιο διαφορετική αν θες όντως να πετύχεις ωραία αποτελέσματα.
Γι’ αυτό κι εμείς ανασκουμπωθήκαμε, ψάξαμε για εξειδικευμένα βιβλία και σχετικές ιστοσελίδες. Όμως καθώς οι δικές μας απόπειρες είχαν ήδη ξεκινήσει από το Σεπτέμβρη, είδαμε εν τέλει και τηλεοπτικά κανάλια να παρουσιάζουν εκπομπές αναλόγου περιεχομένου. Αναρωτηθήκαμε αν επρόκειτο για μια μόδα ή αν όντως διαφαίνονταν και κάποια σημάδια ουσιαστικής αλλαγής στη νοοτροπία του Έλληνα της μεγαλούπολης, που έχει αποκοπεί από κάθε είδος καθημερινής επαφής με τη φύση. Επιστέγασμα αυτού του «κινήματος» για όμορφο κήπο υπήρξε το περιοδικό «Ερασιτέχνης κηπουρός» που είδαμε να διαφημίζεται. Προσωπικά, αρχικά αντέδρασα με κάποια δυσπιστία! Σκέφτηκα ότι η κηπουρική θα καταντήσει σε λίγους μήνες όπως κατάντησε η μαγειρική με το να διανέμονται πάσης φύσεως συνταγές κι ένθετα μαγειρικής χωρίς να υπάρχει μια φιλοσοφία πίσω από την προσπάθεια. Δεν το αγόρασα αμέσως. Αγόρασα το δεύτερο τεύχος του και μπορώ να ομολογήσω ότι εξεπλάγη ευχάριστα. Γιατί πρόκειται για μια μοντέρνα έκδοση, με ωραία σύνταξη, ποικιλία θεμάτων, που σου ανοίγουν τον ορίζοντα και σε μαθαίνουν τεχνικές και μυστικά για κάθε φυτό. Οι φωτογραφίες είναι πολύ ωραίες και οι συνεργάτες φαίνονται καλοί γνώστες του αντικειμένου. Θα έλεγα ότι μου θυμίζει εκδόσεις ξένων περιοδικών και φαίνεται ότι θα έχει μέλλον. Το εύχομαι. Πρόκειται για μηνιαία έκδοση και κοστίζει 4,50 ευρώ. Για όσους σκεφτούν ότι είναι ακριβή έκδοση σας προτείνουμε τις ιστοσελίδες που συμβουλευόμαστε κατά καιρούς και που είναι αξιόπιστες, με φρέσκες και πρωτοποριακές ιδέες.
o
http://www.rhs.org.uk/
o http://www.gardenersworld.com/
o http://www.bhg.com/gardening/
Ρίξτε τους μια ματιά. Σίγουρα θα σας ενθουσιάσουν κι ενδεχομένως θα σας παρακινήσουν να φτιάξετε το δικό σας παρτέρι!




7 σχόλια:

Table Rouge είπε...

Το πήρα και εγώ το περιοδικό. Καλό φαίνεται αλλά είναι ακόμα αρχή, το μέλλον θα δείξει. Θα επισκεφθώ και τις ιστοσελίδες που προτείνετε. Γενικά το καλό με το διαδίκτυο είναι ότι υπάρχει επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και έτσι αποκτάμε περισσότερες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο σε πολύ γρήγορο χρόνο. Όσο για τον κηπάκο σας με όλη μου την καλή διάθεση σας συστήνω να κομποστοποιείτε τα απόβλητα της κουζίνας και του κήπου σας. Θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα!!
Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Table rouge, η αλήθεια είνια ότι το έχω σκεφτεί. Πρέπει λοιπόν να αναλάβω δράση και να βρω τον κατάλληλο κάδο!Σκέφτομαι ότι μπορώ να συντονίσω και όσους ένοικους της πολυκατοικίας ενδιαφέρονται!

lourdi lourdaki είπε...

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΩΩΩΩ!!!!
ΦΙΛΙΑ!!

Panos LKA είπε...

Βρήκα δύο καλές σελίδες με άρθρα για τον κήπο
http://www.gardens-market.com/articles.html
http://www.gardenguide.gr/
Μπορεί να βρείτε ενδιαφέροντα πράγματα.
Υπάρχει ένα άλλο περιοδικό κηποτεχνίας "Οδηγός για τον Κήπο" με ενδιαφέροντα θέματα, που είναι πολλά χρόνια.
Δείτε το E-book με κάποια θέματα από το περιοδικό
http://www.gardenguide.gr/e-magazines/odigos-kipoy/book/7.html?page=1

Κηπολόγιο είπε...

Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει!

Να σας παρουσιάσω και το Κηπολόγιο (www.kipologio.gr).
Ένα ιστολόγιο που καταπιάνεται με κάθε τι κηπουρικό!

Το υπογράφει η υποφαινόμενη! Ελπίζω να σας αρέσει. Καλές κηποβόλτες!

Agrotis Agrotakis είπε...

25 χλμ ανατολικά από το κέντρο της Θεσσαλονίκης !
25 λεπτά με το αυτοκίνητο !
25 τετραγωνικά μέτρα γής !
25 € το μήνα !

Φτιάξτε μόνοι σας το δικό σας μπαξέ.
Ξεβοτανίστε, σκάψτε, σκαλίστε, φυτέψτε, ποτίστε, αγαπήστε τα δικά σας φυτά.
Ξεφύγετε από τον αγχωτικό τρόπο ζωής της πόλης και απολαύστε την δημιουργία της κηπουρικής και την ηρεμία της επαφής με την φύση.
Βελτιώστε την ποιότητα της διατροφής σας με τα αγνά, υγιεινά, ολόφρεσκα προιόντα που δημιουργήθηκαν από την προσωπική φροντίδα σας, στον δικό σας μπαξέ.
Ελαφρύνετε τον προυπολογισμό του νοικοκυριού σας, μειώνοντας το κόστος της αγοράς, πολλές φορές αμφιβόλου ποιότητας, λαχανικών.

Για περισσότερες πληροφορίες : mpaxes2@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Beijing: Top 5 Teahouses With Beijing

Feel free to surf to my webpage reincarnate