Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΑΣ ΜΕ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΑ PANCAKES!


καλημέρα, καλημέρα!



Φτάσαμε στην Τετάρτη, στη μέση της εργάσιμης εβδομάδας,

δύο μέρες ακόμα και μετά...

Π Α Ρ Α Σ Κ Ε Υ Η!


Και δεν υπάρχει καλύτερο ξεκίνημα για τη μέρα μας από ένα γευστικό πρωινό! Δίνει ενέργεια και δε λιμοκτονείς μέχρι το μεσημεριανό γεύμα!

Μια από τις πιο λαχταριστές συνταγές για πρωινό είναι τα PANCAKES! Μοιάζουν με κρέπες ή τηγανίτες και σερβίρονται με ότι τραβάει η όρεξή σας! Δεν είναι δύσκολο, προσπαθήστε τες και δε θα χάσετε.


για τη συνταγή θα χρειαστούμε:

3/4 φλ. γάλα

1 αβγό

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 φλ. αλεύρι

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 κ.σ. ζάχαρη

λίγο αλάτι


εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάς ελαφρά το γάλα με το αβγό και το λιωμένο βούτυρο.

Σε ένα άλλο ανακατεύεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη και λίγο αλάτι και τα προσθέτεις στο πρώτο μείγμα, ανακατεύοντας ίσα ίσα μέχρι να βραχεί το αλεύρι.

Σε ένα βουτυρωμένο τηγανάκι, ή καλύτερα σε ένα αντικολλητικό που δε χρειάζεται βουτύρωμα, ρίχνεις μισή κουτάλα από τη ζύμη.

Την αφήνεις να ψηθεί για 1-2 λεπτά ή μέχρι να γίνουν μικρές τρύπες στη ζύμη. Στη συνέχεια τη γυρίζεις από την άλλη και την αφήνεις για λίγο στη φωτιά. Πρέπει να βγει ζουμερή και μαλακιά και όχι σα τηγανόψωμο!

Μπορείς να σερβίρεις με σιρόπι, με μέλι, μερμελάδα, μερέντα, ή τριμμένη σοκολάτα. Μπορείς ακόμα να το πασπαλίσεις με ξηρούς καρπούς, φρούτα κ.λπ. Επίσης, γιατί όχι, κάντην αλμυρή και πρόσθεσε ζαμπόν και τυρί, ή ότι άλλο φανταστείς.

Αυτοσχεδίασε, ανάλογα με την όρεξή σου.

ΚΑΛΗ (σλουρπ!) ΟΡΕΞΗ!


Α, μην ξεχάσουμε, σήμερα λέμε χρόνια πολλά στον Ορέστη!

φιλιά πολλά!



2 σχόλια:

drosostalitsa είπε...

Αχ μου ανοιξατε την όρεξη! Θα το δοκιμάσω!


Καλό απόγευμα!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Δροσοσταλίτσα, ευχαριστούμε για την επίσκεψή σου και το σχόλιο. Είναι όντως λαχταριστές, μπορεί να φαίνεται βαρετό πρωί πρωί να ψήνεις, αλλά σε αποζημιώνει η γεύση!