Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ, ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ...


Καλή εβδομάδα σε όλους!

τα εσπεριδοειδή είναι τα πιο χαρακτηριστικά της περιόδου που διανύουμε καθώς και του χειμώνα που πλησιάζει σιγά σιγά. Σας δίνουμε, λοιπόν, μερικές ιδέες για το πως μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε, τώρα ειδικά που βρίσκονται "στα καλύτερά" τους!


Πού χρησιμοποιώ το ξύσμα λεμονιού;
Το προσθέτω σε ζωμούς, σούπες, σάλτσες, κρέμες, ζύμες και στη σοκολάτα (σουφλέ και μούς). Η λευκή σοκολάτα συνδυάζεται άψογα με το λεμόνι! Μπορώ να προσθέσω ξύσμα στα μπιφτέκια, στο κοκκινιστό κρέας και σε μια απλή βινεγκρέτ με ελαιόλαδο, ξίδι, κι ελάχιστη μουστάρδα. 

Κυρωμένο λεμόνι και ξύσμα.
Αν τα λεμόνια που έχω είναι κυρωμένα τα πλένω πολύ καλά, τα αφήνω σε καυτό νερό για κάμποση ώρα, τα ξεπλένω και τα σκουπίζω. Μετά μπορώ να τα ξύσω στον τρίφτη.

Πώς χρησιμοποιώ το ξύσμα πορτοκαλιού;
Το προσθέτω στα μπιφτέκια και σε σαλάτες με πικρά λάχανα (αντίδια, ρόκα, ραντίτσιο, ραδίκια), γιατί κάνει γευστική αντίθεση.

Βινεγκρέτ πορτοκαλιού για σαλάτες
Χρειάζομαι τρία μέρη λάδι κι ένα μέρος πορτοκάλι, καθώς και το ξύσμα του. Συνοδεύει ψητό κρέας και ψητά θαλασσινά, καθώς και κρύες σαλάτες.


Δροσιστικό Κοκτέιλ με Γκρέιπφρουτ, ιδανικό απεριτίφ:

Συστατικά συνταγής
  • ¼ του φλιτζανιού Gin
  • ¼ του φλιτζανιού χυμό γκρέιπ φρουτ
  • 1 κουταλιά της σούπας dry vermouth

Οδηγίες συνταγής
Σ' ένα σέικερ που έχουμε βάλει τριμμένο πάγο βάζουμε το Gin το γκρέιπφρουτ και το vermouth. Στραγγίζουμε σε ποτήρι για κοκτέιλ που έχουμε βάλει 2-3 παγάκια.



7 σχόλια:

lourdi lourdaki είπε...

Αριστα θα σου βαλω!! τελεια τα γραφς...
Χαρηκα που σε βρηκα..

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Καλώς ήρθες! Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια. Ευχόμαστε να σε βλέπουμε συχνά

Table Rouge είπε...

Οι ιδέες που μας δίνεις είναι πολύ ωραίες!! Ξεχώρησα αυτη με το ξύσμα στα μπιφτέκια!! Νομίζω πως θα τους δώσει άλλη γεύση. Θα τη δοκιμάσω.
Καλώς όρισες στην μπλογκοπαρέα!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Table Rouge, ευχαριστούμε πολύ! Ευχαριστούμε και για την επίσκεψή σου στο blog μας! Το πορτοκάλι μας αρέσει πολύ και το χρησιμοποιούμαι συχνά, μόνο που θέλει λίγο λίγο να το προσθέτεις και να δοκιμάζεις. Καλύτερα λιγότερο, παρά να πέσει πολύ και να υπερκαλύπτει τις άλλες γεύσεις! Φιλιά

Ανώνυμος είπε...

The particular Sony Kdl-52z5800 : One To your Shortlist

my web page - homogenize

Ανώνυμος είπε...

Download and read The Mummy 3 Whole Movie

my web-site ... video to mp3 online converter

Ανώνυμος είπε...

Lcd Projector Information!

my web page ... piecework