Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Ροζ κλεψύδρες παντού - hourglass patchwork quilt top

Hourglass από δω, hourglass από κει, παντού σε blogs και στο pinterest έπεφτα πάνω σ' αυτό το hourglass. Το 'ψαξα κι εγώ κι έμαθα ότι σημαίνει κλεψύδρα. Μα φυσικαααααά! Είναι προφανές, ο τρόπος που ενώνονται τα τρίγωνα του ίδιου χρώματος παίρνουν το σχήμα κλεψύδρας. Και μιας και μετά το πάπλωμα της Λυδίας με έπιασε μια patchwork φρενίτιδα συνέθεσα την πάνω όψη από ένα νέο πάπλωμα χρησιμοποιώντας αυτή την ιδέα.


Αυτή τη φορά διάλεξα τρεις διαφορετικούς τόνους του ροζ, ένα πολύ απαλό ροζ ύφασμα με πολύ μικρά λουλούδια κι ένα λευκό στο οποίο κυριαρχούν πράσινα, ροζ και κόκκινα χρώματα. Όλα αυτά τα ένωσα με λευκό κι άρχισα να συνθέτω την καλή όψη του νέου παπλώματος: 9 οριζόντιες γραμμές που η κάθε μια έχει 7 τετράγωνα. Όπως βλέπετε ακολούθησα μια συγκεκριμένη, επαναλαμβανόμενη πορεία για να τα ράψω. 
Κι επειδή βέβαια στην αρχή είχα επιλέξει κι άλλα ροζ υφάσματα που στο τέλος κατάλαβα ότι δεν ταίριαζαν, τα αφαίρεσα εντελώς. Αλλά γρήγορα βρήκαν την πορεία τους, μιας και τα συνέθεσα ώστε να φτιάξω ένα mini quilt κυρίως για να κάνω πρόβα σε ένα νέο σχέδιο καπιτοναρίσματος


Loops λέγεται στα αγγλικά, ελεύθερες γραμμές που σχηματίζουν θηλιές κι ενίοτε λουλουδάκια. Πήγε καλά, πολύ καλά θα έλεγα, οπότε τώρα αυτό που μου μένει είναι να καπιτονάρω το νέο πάπλωμα με τον ίδιο τρόπο!! 
Κι αν θυμάστε, σας είχα δείξει εδώ πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτό το patchwork τετράγωνο. Μόνο που τότε δεν ήξερα ότι είχε και ειδικό όνομα! Φυσικά, στο διαδίκτυο θα βρείτε κι άλλους τρόπους για να φτιάξετε το ίδιο πράγμα. Εσείς απλώς διαλέξτε αυτόν που σας ταιριάζει καλύτερα!!
Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία   

11 σχόλια:

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφα
Φιλάκια ...

Nouli είπε...

Θαυμάσιες οι κλεψύδρες σου!
Εμένα όμως ξέρεις τι με ξετρέλανε..
Το καπιτονάρισμά σου...
Θεϊκό!!!!

Rena είπε...

Ουάουυυυυυ!!! Επαγγελματίας του είδους μου έγινες συγχαρητήρια!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Οι κλεψύδρες σου εγιναν τελειες και υπεροχες επανω στο παπλωματακι Ευγενια μου.. εκει ομως που εδωσες όλη την τεχνη σου ειναι το σχεδιο στο καπιτοναρισμα σου το κανει η μηχανη σου η το κανεις κουνοντας το υφσμα.. και με ποιο τροπο;.. τελειο,..!!!!
μας φθινοπωροιασε παλι .. ε; να περνας ομορφα φιλακιααα!!

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Δεν έχω δει(σε ελληνικό επίπεδο)πιο όμορφο free motion quilting!!!!Χίλια ΜΠΡΑΒΟ!!!

Άννα είπε...

Τελειο, τελειο., τελειο!

Αναστασία είπε...

Αριστούργημα! Πολλά φιλιά και την αγάπη μου.

Δημιουργία είπε...

Γλυκό σαν καραμέλα! !!!!!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κορίτσια, ευχαριστώ πολύ και πάλι για τα καλά σας λόγια!!!
Ρούλα, για το καπιτονάρισμα κουνούσα το ύφασμα στη φορά που ήθελα. Η μηχανή μου κάνει παρόμοιο γαζί αλλά μόνο στην ευθεία, οπότε δε μπορεί να δώσει το ίδιο αποτέλεσμα.

Maria Naka είπε...

Πανέμορφο είναι και τα χρώματα υπέροχα!

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Ούτε εγώ ήξερα ότι το λένε έτσι.
Τώρα που το έμαθα θα βρω κι άλλα σχέδια.
Το πάπλωμα σου καταπληκτικό.
Τα καπιτοναρισμα με προβληματίζει ακόμα.
Δεν το 2χω δοκιμασειακομα και φοβάμαι.
Φιλάκια πολλά.