Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Πλέον τα cupcakes βγαίνουν απ' τη ραπτομηχανή!!!

Καλησπέρα σε όλη τη διαδικτυακή γειτονιά!! Σήμερα θα σας δείξω το νέο μου απόκτημα: ένα κάλυμμα για τη ραπτομηχανή, που τόσο καιρό ανέβαλα την κατασκευή του κι εκείνη στωικά μάζευε του κόσμου τη σκόνη πάνω της. 


Να πω την αλήθεια, βαρέθηκα να μπω στη διαδικασία να βρω κάποιο tutorial οπότε κι αυτοσχεδίασα με αποτέλεσμα το κάλυμμα να γίνει ελαφρώς τεράστιο! Αλλά δεν πειράζει, στέκει επιβλητικό πάνω στο γραφείο και δεν περνάει ούτε ίχνος σκόνης πια!!! 


Η συγκεκριμένη κατασκευή ήταν και η τέλεια αφορμή για να πειραματιστώ ακόμη περισσότερο με το free motion stitching, φτιάχνοντας τρία cupcakes.


Κι επειδή μάλλον είχα πολύ οίστρο εκείνη τη στιγμή αποφάσισα να προσπαθήσω να "γράψω" και μια φράση με τη ραπτομηχανή. Βέβαια, δεν ήξερα ούτε πώς να το κάνω ούτε από πού ν' αρχίσω γι' αυτό κι έγραψα τη φράση μου με μολύβι για να έχω ένα μπούσουλα. Το θέμα είναι ότι από ένα σημείο και μετά έπρεπε να αυτοσχεδιάσω, γιατί δεν έβλεπα τα γράμματα...


Κι έτσι που είχα πάρει φόρα, πήρα ένα ρετάλι καμβά και προσπάθησα να "γράψω" αυθόρμητα, ακολουθώντας τις οδηγίες ενός βιβλίου που είχα μελετήσει. Η πρόβα πέτυχε γενικώς και κατάφερα να κάνω και μικρά γράμματα κι ένα σκιτσάκι. 

Το πρόβλημα ήταν η τάνυση της κλωστής κι αυτό όπως διάβασα διορθώνεται μόνο κάνοντας πολλές πρόβες για να βρεις πού λειτουργεί καλύτερα η κάθε μηχανή. 


Αυτά για σήμερα, οι πρόβες συνεχίζονται και σύντομα θα σας δείξω τα νέα μου αποτελέσματα! Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο. 
  

7 σχόλια:

DIMI είπε...

Καλησπέρα Ευγένια μου!!Μέ γειά τό νέο κάλλυμα της μηχανής σου!!!Καί τό σχέδιο σούπερ!!!Περιμένω νά δώ τά αποτελέσματα από τίς πρόβες!!!!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

κυκλάμινο είπε...

Μου άρεσε πολύ το κάλυμμα αλλά κόλλησα με τα γράμματα!!!!! Αυτό το λες δοκιμές;;;;; Υπέροχα έγιναν!!!! Φιλάκια

EVAGELIA VRETTOU είπε...

αδερφάκι, μπράβο! της άξιζε της μηχανούλας σου ένα τόσο όμορφο κάλυμμα, μιας κι έχει γίνει και το δεξί σου χέρι!

nasia είπε...

Το κάλυμμα μου αρέσει πολύ πολύ!!! Τελικά, οι πειραματισμοί σου έχουν επιτυχία. Μέσα από αυτούς βγαίνουν ωραία πράγματα.

xarotoart είπε...

Καταπληκτικό το κάλυμμα.....αλλά, απ' ότι κατάλαβα, κολλήσαμε όλες με τα γράμματα και τους πειραματισμούς σου, που τέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία!!!!!!!!!!! Μπράβο!!!!!!!Αγγελική

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφο το κάλυμμα
Φιλάκια ...

Δημιουργία είπε...

Με γεια το κάλυμμα και τα κεκάκια τέλεια!