Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

Με μια Vespa στο Παρίσι...

Χαιρετώ την όμορφη μπλογκοπαρέα!
 
Αλήθεια, πώς περάσατε σήμερα; Ήσασταν από τους τυχερούς που δε δούλευαν; Εγώ ομολογώ πως ναι και πολύ το χάρηκα αυτό. Το φροντιστήριο παρέμεινε κλειστό κι έτσι η μέρα ήταν σχεδόν αποκλειστικά δική μου. Αν εξαιρέσετε το σιδέρωμα και το κατέβασμα των χειμερινών ρούχων, ήμουν πραγματικά ξέγνοιαστο πουλί. Το μαγείρεμα το ανέλαβε ο Βασίλης, ο οποίος διάλεξε και το πιάτο της ημέρας που ήταν quinoa chili. Όλο πειραματισμούς μου είναι τώρα τελευταία, όπως βέβαια αποκαλύπτουν και οι τελευταίας μας αναρτήσεις!


Κατά τ' άλλα, κι εν μέσω σιδερώματος βρήκα κάμποσο χρόνο να δουλέψω πάνω σε κάποιες νέες ιδέες και σας δίνω μια μικρή γεύση. 


Το τρελιάρικο, ασύμμετρο patchwork το δοκίμασα για πρώτη φορά και πολύ μου άρεσε. Τη δε vespa τη ζωγράφισα αρχικά στο χέρι αφού ο εκτυπωτής μας εγκατέλειψε εδώ και μια εβδομάδα και μετά άρχισε η συναρμολόγησή της. 


Αυτά τα λίγα είχα να μοιραστώ μαζί σας, αλλά επιφυλάσσομαι για μεγαλύτερη ανάρτηση προσεχώς!


Φιλάκια πολλά!   

Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Οταν ο Jamie πάντρεψε τους γίγαντες με την κολοκύθα...

Άλλο ένα εξαιρετικό, μαροκινό πιάτο από τον J. Oliver, ένας περίεργος συνδυασμός για τα ελληνικά δεδομένα που μας δίνει μια χορτοφαγική πρόταση όλο νοστιμιά! Είναι εύκολο στην παρασκευή του, αρκεί να έχεις βράσει εκ των προτέρων τους γίγαντες ή χρησιμοποιήσει φασόλια σε κονσέρβα. 

Υλικά για 4 άτομα:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
γίγαντες προβρασμένοι για 4 άτομα ή το περιεχόμενο από 2 κονσέρβες των 400 γρ. 
800 γρ. κολοκύθα κομμένη σε κυβάκια των 2 εκ. 
ελαιόλαδο
1 κουταλιά κόλιαντρο
1 κουταλιά κύμινο
1 κουταλιά πάπρικα
1 μικρό τσίλι ψιλοκομμένο
1 μικρό ξυλάκι κανέλας
1 κουταλιά ντοματοπελτέ
250 γρ. κομμένες ντομάτες
500 μλ. ζωμός κοτόπουλου
30 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10' μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά και την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα΄για άλλα 5'. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις ντομάτες και μετά το ζωμό. 

Φέρνουμε σε βρασμό το φαγητό κι ανακατεύουμε περιστασιακά. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με την κατσαρόλα κλεισμένη για 20'. 

Προσθέτουμε τα φασόλια και μαγειρεύουμε για άλλα 20-25' με ανοιχτή την κατσαρόλα έως ότου να μαλακώσει η κολοκύθα και να πήξει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε το φαγητό μας και το σερβίρουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα αμύγδαλα. 

Τι λέτε, θα τη δοκιμάσετε; Φιλάκια και καλό Σαββατοκύριακο.  

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Orissan Santula ή αλλιώς ινδικό τουρλού με κιτρινόριζα

Το να έχεις στα χέρια σου το περιοδικό Jme του Jamie Oliver είναι πάντα μια ιδιαίτερη εμπειρία που δε σταματά να σε ταξιδεύει σε νέα υλικά, γεύσεις και κουλτούρες. Ετσι, και στο τρέχον τεύχος κάνει ένα μικρό αφιέρωμα σε ινδικά πιάτα. Δεν είχαμε πειραματιστεί ποτέ με αυτή την κουζίνα κι ομολογώ ότι γνωρίζω ελάχιστα. Αλλά αυτό το πιάτο το διάλεξε ο Βασίλης και το εκτέλεσε με μεγάλη μαεστρία σε λόγο χρόνο. Σας προσκαλώ να το δοκιμάσετε, γιατί είναι ένα πιάτο λαχταριστό και κρεμώδες, φτιαγμένα με τα πιο κοινά λαχανικά.



Υλικά για 4 άτομα
4 κουταλιές λάδι
2 μεσαίες μελιτζάνες κομμένες σε κύβους των 2 εκ. 
2 κουταλιές μαύρο σιναπόσπορο(σπόροι μουστάρδας)
1/2 μέτριο κρεμμύδι, λεπτοκομμένο
5 σκελίδες σκόρδο, λεπτοκομμένο
2,5 εκ. τζίντζερ, λεπτοκομμένο ή 1 κ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
2 πατάτες, κομμένες σε κύβους των 2 εκ.    
440 γρ. καρότα, κομμένα σε κύβους των 2 εκ. 
1/2 κουταλιά κιτρινόριζα σκόνη
1 κουταλιά κύμινο
300 μλ. γάλα ελαφρύ
1/2 ματσάκι φύλλα κόλιαντρου, ψιλοκομμένα ή 1 κουταλιά ξερό κόλιαντρο
1 αποξηραμένο τσίλι ψιλοκομμένο 

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τις μελιτζάνες και τις σοτάρουμε για 4-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαγειρευτούν και να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές. Τις αποσύρουμε. 
  2. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τους κόκκους μουστάρδας και μόλις αρχίζουν να σκάνε (σαν ποπ κορν) προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και το το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, μετά προσθέτουμε τις πατάτες, τα καρότα, την κιτρινόριζα και το κύμινο και τηγανίζουμε για άλλα 2 λεπτά. 
  4. Προσθέτουμε 100 μλ. νερού, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 8 λεπτά με το τηγάνι καπακωμένο. Στο μεταξύ ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό αν είναι αναγκαίο. 
  5. Προσθέτουμε τις μελιτζάνες και το γάλα και σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτά με το τηγάνι σκεπασμένο με το καπάκι.
  6. Σβήνουμε τη φωτιά της κουζίνας, αφαιρούμε το καπάκι και προσθέτουμε το τσίλι και το κόλιαντρο στο φαγητό. 

Έτοιμο το πιάτο μας, γεμάτο χρώματα, αρώματα  και διάφορες υφές. Κλείνοντας, ακούστε κι αυτό σχετικά με την κιτρινόριζα, η οποία καταναλώνεται σε καθημερινή βάση στην Ινδία. Πιστεύεται ότι βοηθάει στην πρόληψη του Αλτσχάιμερ. Ερευνητές οδηγήθηκαν σε αυτό το συμπέρασμα αφού παρατήρησαν ότι αναλογικά οι Ινδοί πάσχουν πολύ λιγότερο από αυτή την ασθένεια σε σχέση με το δυτικό κόσμο, ο οποίος δεν καταναλώνει συστηματικά αυτό το μπαχαρικό. 


Καλή συνέχεια!      

Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Ποιοτικά, οικονομικά και βιολογικά Home Cosmetics!

Πίσω από το www.homecosmetics.gr κρύβονται η Κατερίνα κι ο Δημήτρης, δύο νέα παιδιά που δραστηριοποιούνται το τελευταίο διάστημα στο χώρο του χειροποίητου, βιολογικού καλλυντικού.

σπιτική κρέμα απ' τα χεράκια μας!

Ανακάλυψα τον ιστότοπό τους ψάχνοντας για ασφαλείς κι εύκολες συνταγές σπιτικών καλλυντικών. Στο ίντερνετ, βέβαια, κυκλοφορούν πολλές, αλλά πάντοτε το μεγάλο μου ερώτημα ήταν πού θα βρω όλα αυτά τα συστατικά (τα οποία σε έναν αρχάριο φαίνονται έως κι ακαταλαβίστικα) και φυσικά αν αξίζει τελικά τον κόπο και το κόστος όλη αυτή η προσπάθεια!

Ομολογώ ότι δεν είμαι φαν των καλλυντικών, κυρίως λόγω μιας απροσδιόριστης έλλειψης εμπιστοσύνης απέναντι στις εταιρίες καλλυντικών. Ωστόσο, εξερευνώντας την ιστοσελίδα τους άρχισα να βρίσκω ενδιαφέρουσες πληροφορίες όχι μόνο για τα φυτικά, βιολογικά συστατικά και τις συνταγές που προμηθεύεται κανείς από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα, αλλά και για το πώς να επιλέξω μια κρέμα, τί προσφέρουν το κολλαγόνο και το υαλουρονικό οξύ, τί κρύβεται πίσω από μια κρέμα του εμπορίου και πόσο αθώα είναι, κα.

Αποφάσισα να πειραματιστώ γιατί:
  • όλα τα προϊόντα τους είναι βιολογικά και πιστοποιημένα από το ECOCERT
  • το κόστος είναι αμελητέο: υλικά για βασική κρέμα 3 ευρώ και μίνι κιτ παρασκευής 9.80 ευρώ.
  • η εκτέλεση της συνταγής όπως την είδα στο βιντεάκι έδειχνε πανεύκολη!
  • μπορείς να διαλέξεις κρέμα από μια μεγάλη ποικιλία συνταγών (με φυτικό μπότοξ, με Q10 κτλ.) και να παραγγείλεις έτοιμο σετάκι υλικών συνοδευόμενο από τη συνταγή της κρέμας.
όλα όσα παραλάβαμε για την παρασκευή της κρέμας

Παρέλαβα πριν λίγες μέρες το πακετάκι μου και σήμερα έφτιαξα την κρέμα. Χμ, για να ακριβολογώ, την έφτιαξε ο Βασίλης για να επιμεληθώ εγώ το φωτορεπορταζ και ιδού τα αποτελέσματα!!!

εστιάζοντας στο θερμόμετρο!

η κρέμα μόλις χτυπήθηκε με το μιξεράκι του καφέ!


Έμεινα υπερευχαριστημένη γιατί:
  • δεν έχασα περιττό χρόνο για να προμηθευτώ ένα ένα τα υλικά.
  • η συνταγή ήταν πανεύκολη και κατατοπιστική.
  • η κρέμα έγινε όντως σε 10 λεπτά και η ποσότητα είναι ικανοποιητικότατη!
  • την εφαρμόσαμε και οι δυο μας και μας φάνηκε πλούσια κι αναζωογονητική. 
  • μπορώ να τη διατηρήσω στο ψυγείο μου για 3-4 μήνες!
λεπτομέρεια, η αυτοκόλλητη ετικέτα που συνόδευε το κιτ μας!
Μείνετε συντονισμένοι γιατί θα ακολουθήσουν δωράκια προσεχώς...!   

Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

D.I.Y προσκλητήριο βάφτισης με θέμα τα ταξίδια

Συνεχίζουμε το μίνι αφιέρωμα στις παιδικές βαφτίσεις και σήμερα σας παρουσιάζουμε ιδέες για να φτιάξετε μόνοι σας το προσκλητήριο της βάφτισης που πρόκειται να διοργανώσετε. Δείτε, λοιπόν, πώς σχεδίασε η Νάσια τα προσκλητήρια του Κωνσταντίνου. 


Κατ'αρχήν το σχεδίασε ηλεκτρονικά χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα GIMP κι έπειτα απευθύνθηκε σε τυπογραφείο για την αναπαραγωγή του. Αφού συνέλαβε την ιδέα του ταξιδιού άρχισε να αναζητάει στοιχεία digital clipart και digital χαρτιά για το φόντο της εικόνας. Για άλλη μια φορά το Etsy.com ήταν το δεξί της χέρι και να ποιά καταστήματα προτίμησε τελικώς:


Για digital postal stamps και πολλά άλλα

Για πρωτότυπα γραφικά
Τη σφραγίδα που χρησιμοποίησε στο φάκελο θα τη βρείτε στο
Και τέλος μελάνι για τις σφραγίδες, washi tapes και αυτοκόλλητα τύπου γραμματόσημα στο

Επίσης, άλλη μια πρωτότυπη ιδέα για προσκλητήριο βάφτισης είναι να ζητήσετε από κάποιο ζωγράφο να σας φτιάξει μια μακέτα, την οποία μετά μπορείτε να την αξιοποιήσετε με πολλούς τρόπους τυπώνοντας σουπλά, σημαιάκια, ευχαριστήριες κάρτες, βιβλίο ευχών, κ.α. 


Πάρτε μια ιδέα από το προσκλητήριο του Ορφέα και μετά πώς το προσάρμοσε στο εξώφυλλο του βιβλίου ευχών! 
  

Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

D.I.Y. μαρτυρικά βάφτισης με θέμα τα αεροπλανάκια!

Η βάφτιση του Κωνσταντίνου ήταν κατά βάση χειροποίητη αφού πολλά πράγματα πέρασαν από τα χέρια της μαμάς Νάσιας. Έτσι, και τα μαρτυρικά τα επιμελήθηκε η ίδια και τα προσάρμοσε στη θεματολογία της βάφτισης. 


Τα περισσότερα υλικά τα παρήγγειλε από το διαδίκτυο μετά από λεπτομερή έρευνα αγοράς και μας παραθέτει τις πηγές για να πάρετε κι εσείς ιδέες!!

Ας αρχίσουμε, λοιπόν από το βασικό στοιχείο, το αεροπλανάκι. Στην αναζήτησή της έβαλε airplane charms, airplane beads και τελικώς κατέληξε εδώ: https://www.etsy.com/listing/156965180/10-pcs-of-antique-silver-vintage-biplane?ref=shop_home_active_13&ga_search_query=airplane λόγω μεγέθους. Απ' ό,τι μας λέει, το συγκεκριμένο κατάστημα "VeryCharms" διαθέτει πολλά όμορφα πραγματάκια, ειδικά για όσους καταπιάνονται με κοσμήματα!!

Συνεχίζουμε με τα φελτ συννεφάκια, για τα οποία ζήτησε από το ByChantalVandenberg ειδική παραγγελία λόγω ποσότητας. Τα βρήκε εδώ: https://www.etsy.com/listing/184261875/12-white-felt-clouds-small-fuzzy-felt?ref=shop_home_active_1



Οι παραμάνες σε χρώμα γαλάζιο αγοράστηκαν από το ebay και συγκεκριμένα από εδώ:http://www.ebay.com/itm/291131509603_trksid=p2059210.m2749.l2649&var=590281839923&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT . Πέρα από διακοσμητικές είναι και λειτουργικές, σε τόσο όμορφο χρώμα!!

Τέλος, το baker's twine, αυτό το χαριτωμένο κορδόνι, το προμηθεύτηκε από το atoxicdream και συγκεκριμένα από εδώ: https://www.etsy.com/listing/106485279/striped-twine-you-choose-60yds-assorted?ref=shop_home_active_10&ga_search_query=twine 
γιατί είχε την πιο συμφέρουσα τιμή!!

Το σταυρουδάκι κι έξτρα κορδέλες τα βρήκε σε καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Εμείς, κλείνοντας, να επισημάνουμε ότι είναι καλό να κάνετε τα πλάνα σας σχετικά έγκαιρα όταν πρόκειται για τέτοιες χειροτεχνίες, μιας και τα περισσότερα καταστήματα έχουν την έδρα τους εκτός Ε.Ε. οπότε πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σας και τους χρόνους παράδοσης των προϊόντων.

Καλό Σαββατοκύριακό!!