Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Ήρθε για τα καλά η Άνοιξη;;

Να το πιστέψουμε, βρε παιδιά ή όχι;; Ριζική η αλλαγή του καιρού από την Κ.Δευτέρα ως τώρα. Βέβαια, προσωπικά δε θα διαμαρτυρηθώ καθόλου κι ομολογώ ότι την καλωσόρισα την νέα εποχή μιας και το σαββατοκύριακο που μας πέρασε το αφιερώσαμε την κηπουρική. Τί κηπουρική, δηλαδή, πέντε γλάστρες όλες κι όλες, αλλά τί να κάνουμε; Με τόσα γατιά τριγύρω δε μένει τίποτε όρθιο! Αλλά, για να λέμε και την αλήθεια αυτά που άντεξαν ένα ολόκληρο χρόνο είναι τα γεράνια μας!!!! 


Γι' αυτό κι εμείς τα τιμήσαμε δεόντως και σκεφτήκαμε να τα πολλαπλασιάσουμε για να γεμίσουν όλες οι γλάστρες. Έτσι, ακολουθήσαμε τέσσερα απλά βήματα:

1. κόψαμε από το μητρικό φυτό κοτσάνια χωρίς μπουμπούκια, που να διαθέτουν όμως "μάτια" για να προκύψουν νέοι βλαστοί. 


2. Αφαιρέσαμε πολλά φύλλα αφήνοντας μερικά στην κορυφή για τη φωτοσύνθεση. 
    
3. Κόψαμε στη μέση μερικά από τα εναπομείναντα φύλλα για να διευκολυνθούν οι λειτουργίες του φυτού.


4. Φυτέψαμε στις γλάστρες αρκετά ώστε να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας, αν και μεταξύ μας το γεράνι είναι ένα φυτό που "πιάνει" πολύ εύκολα! 



Και φυσικά, αξιοποιήσαμε τους σπόρους πλατύφυλλου βασιλικού που μας έστειλε η Νίκη!!! Ευχαριστούμε πολύ!! Σπείραμε όπου υπήρχε χώμα, μιας και το έχουμε μαράζι να μας ευδοκιμήσει ένας βασιλικός! Βάλαμε τα δυνατά μας κι ευχόμαστε φέτος να καταφέρουμε να χαρούμε ευωδιαστούς βασιλικούς! 

11 σχόλια:

EVAGELIA VRETTOU είπε...

μπράβο παιδιά! Το γεράνι χρειάζεται και λίγη σχετικά φροντίδα, αλλά και γεμίζει τις γλάστρες με χρωματιστά ανθάκια! Ότι πρέπει για τη γατόφιλη γειτονιά σας...χιχι!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφο λουλούδι.
Φιλάκια ...

love2love είπε...

πολυ απλο και ωραιο

Tante Kiki είπε...

Ήρθε, ήρθε η άνοιξη και δεν θέλω να σκεφτώ ότι θα ...ξαναφύγει!!!!-:))
Υπέροχο λουλούδι, πολύ όμορφο!!

DIMI είπε...

Σάν τούς βασιλικούς τούς Λευκάδας,δέν υπάρχουν Ευγενία μου!!Πιάνη πολύ εύκολα τό γεράνι καί είναι καί ανθεκτικό φυτό!!Καλή εβδομάδα!!Φιλάκια!!

Pinelia είπε...

Καλές ανθοφορίες κορίτσια!Άντε να μυρίσει λίγο άνοιξη!

Unknown είπε...

Σας εύχομαι να ανθίσουν και να γίνουν πανέμορφα!
Φιλάκια
Νεφέλη

Νίκη είπε...

Καλή επιτυχία στα φυτέματά σας Ευγενία μου! Ευχομαι όλα να ευδοκιμήσου, να ανθίσουν και να μοσχοβολήσουν!
Τους βασιλικούς τους σπειρατε στο χωμα ε; αχ, αυτό θα πει νησι... εδώ τος σπέρνουμε μέσα σε σπορεία και κατα το Μάιο θα τους μεταφυτέψουμε έξω, όταν θα' χει ζεστάνει ο καιρός και δε θα επιφυλάσσει άλλες εκπλήξεις.
Φιλιά πολλά!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πολύ απλό και όμως πολύ όμορφο λουλούδι το γεράνι !!!Μια χαρά υποδεχτήκατε την Άνοιξη!!! Καλή επιτυχία να έχετε και με τους βασιλικούς της Νίκης !!!!!

κυκλάμινο είπε...

Αντε καλή επιτυχία και με πολλούς βασιλικούς. Φιλάκια

Katrina είπε...

Μπραβο σας κοριτσια!!!!!!!!