Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Λίγο πριν σας αποχαιρετήσουμε...καλοκαιρινά ρουχαλάκια για κοριτσάκια!

Ναι, ναι! Είναι γεγονός, το ράψιμο είναι εθιστικό, αλλά ευτυχώς είναι ένας εθισμός δημιουργικός που σε αποζημιώνει αμέσως! 

Αυτά τα ρουχαλάκια τα έφτιαξα το μες τον Ιούλιο, αλλά τις ΄πρώτες πρόβες τις είχα κάνει πέρυσι το καλοκαίρι ετοιμάζοντας ρουχαλάκια για την μπέμπα της Ευαγγελίας, χρησιμοποιώντας μια ραπτομηχανή Λίντλ. Έχοντας περίσσιο θράσος αποφάσισα να αναμετρηθώ με ένα toddler's dress, φορεματάκι για νήπιο, αν και η μπέμπα τότε ήταν ημερών!!!!! Τα κατάφερα τότε και πήρα θάρρος.



Φέτος επανήλθα με το ίδιο πατρόν και το έφτιαξα σε δύο εκδοχές, λουλουδάτη και καρώ. Πρόσθεσα και μπουτονιέρα ασορτί για μεγαλύτερο διακοσμητικό εφέ και πολύ το κατευχαριστήθηκα. Το δε ροζ, αποφάσισα να το φοδράρω με κίτρινο βαμβακερό ύφασμα, για μεγαλύτερη αντίθεση. 



Μετά τα φορέματα, είπα να αναμετρηθώ και με τις φούστες! Gypsy φουστάκια για κοριτσάκια 2-3 χρονών. Είναι γεγονός ότι όταν κάνω μια πρόβα, πάντα επιλέγω το μικρότερο πατρόν, ώστε σε περίπτωση που δεν πάει κάτι καλά, να κλαίω λίγο ύφασμα! Όλα τα σκέφτομαι, κορίτσια,κοστίζουν τα υφάσματα, ειδικά όταν τα φέρνεις από Αμερική!



Λοιπόν, και με αυτό το project έμεινα κατενθουσιασμένη, γι' αυτό κι έφτιαξα 2 εκδοχές και πάλι: μια πρασινωπή και μια κοκκινωπή. Αεράτες πολύ και με λεπτομέρειες, έτσι για να χτυπάνε στο μάτι και να κάνουν τη διαφορά!!  



Κι επειδή πήρα μπόλικη φόρα έφτιαξα κι ένα δικό μου απλό φορεματάκι παραλίας και καπέλο με αφορμή τις διακοπές μας, που αρχίζουν το Σάββατο. Επιφυλάσσομαι σε επόμενη ανάρτηση!!!

17 σχόλια:

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

τόοοοοσο χαριτωμένα!!!!Μπράβο!
Καλό υπόλοιπο καλοκαίρι και καλές διακοπές!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι τυχερή η μπεμπούλα με τέτοια χρυσοχέρα θεία!
Φιλιά πολλά!

Ευαγγελία Βλασσοπούλου είπε...

Σε βλέπω με δικό σου ατελιέ όπου νΑ ναι. Δεν ξέρω αν ειναι εύκολο η αν εσυ είσαι τόσο καλη πάντως το αποτέλεσμα δεν παίζεται.....

Sweetcrafts είπε...

Άντε, περιμένω την ανάρτηση με το δικό σου! Αν κρίνω από αυτά τα baby θα είναι super!!! Τι ωραία υφάσματα που διαλέγεις κάθε φορά!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Αυτά όλα τάκανες για να ζηλέψω εγω και να ντραπώ συνάμα,που τη ραπτομηχανή του ΛΙΝΤΛ την έχω και αγραναπαύεται, παραδέξου το!!!
ΤΙ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑΑΑΑΑΑ!!!!
Ετσι έυχομαι νάναι και οι διακοπές σου Ευγενούλι, φωτεινέ ςκαι πολύχρωμες.
Φιλάκια πολλάααα

fotolabida maria είπε...

ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ!!!!!ΤΕΛΕΙΑ!!!!ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!!!ΦΙΛΙΑ!!!!

Ερμιόνη είπε...

Είναι όλα πάρα πολύ όμορφα και χαρούμενα!
Τόσο ωραία χρώματα και αεράτες γραμμές!
Μπράβο βρε Ευγενία, ήταν να μην το πάρεις απόφαση μου φαίνεται!
Φιλιά!

Xris Kat είπε...

Πολύ γλυκά τα φορεματάκια. Ειδικά το καρουδάκι είναι μούρλια . Και οι φουστίτσες τέλειες. Η μπέμπα θα είναι σίγουρα ενθουσιασμένη!!! Τα κατάφερες τέλεια. Μπράβο!!!!
Περιμένω να δω και το δικό σου φόρεμα....
φιλάκια

κυκλάμινο είπε...

πάρα πολύ όμορφα τα έκανες μπράβο. Φιλάκια

Φένια είπε...

ΠΟΛΥ ΓΛΥΚΑ! ΤΥΧΕΡΗ Η ΜΠΕΜΠΑ! ΦΙΛΙΑ

Φιλία είπε...

Ό,τι βγει απ' τα χεράκια σου είναι τέλειο!!!! Και τα φουστανάκια και οι φουστίτσες είναι πανέμορφα. Το δικό σου γιατί δεν μας το δείχνεις;;;;;
Καλές διακοπές, να περάσετε αξέχαστα και καλή διαδικτυακή αντάμωση!!!!
Φιλάκια πολλά

Tante Kiki είπε...

Αχχχχ είναι υπέροχα... και τα φορεματάκια και οι φουστίτσες!!! Είναι πράγματι εθισμός το ράψιμο αν κι εγώ δεν το πάω καθόλου!!!
Φιλιά και καλές διακοπές!!!
Με το καλό να ξανασυναντηθούμε!!

JoaN είπε...

Teleia olaa!! Kales diakopes :)

EVAGELIA VRETTOU είπε...

αδερφάκι μου είναι καταπληκτικά!!!
Το φόρεμά μας εμείς πάντως το ευχαριστιόμαστε φέτος πολύ! Είναι ότι πρέπει για τη μπέμπα! φιλάκια πολλά και περιμένω να δω τι άλλο καταπληκτικό θα ράψεις!!!

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Καλά πόσο ομορφα χρωματα και σχεδια!! Και αυτες οι φουστες οι πλουμιστές και χαρούμενες!!! Ευγενία, εύγε!!!! Έσκισες!
Αντε να χαρείτε τα ρουχαλάκια σας μικροί και μεγάλοι και καλά μπάνια!!!
Φιλιά πολλά!!!

Δημιουργία είπε...

Καλό μήνα, χαρούμενο και δροσερό να έχεις!

Gina-Teta είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!!!!!!