Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Cocktail party για να καλωσορίσουμε τη νέα χρονιά!

Καλή χρονιά, καλοί μας φίλοι κι από εμάς! 

Έστω και καθυστερημένα, μιας κι έχουμε να τα πούμε από τις 16/12, αλλά οι μετακινήσεις και οι υποχρεώσεις μας στέρησαν την καθημερινή επαφή μαζί σας! Και μη νομίζετε, όλο ανατροπές ήταν οι τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη, που δεν μας επέτρεπαν ούτε εισιτήρια να κλείσουμε, ούτε να προγραμματίσουμε κάτι! 

Αλλά, μόλις το σήμα δόθηκε για πότε αποφασίστηκε να διοργανωθεί πάρτι , το καθιερωμένο μας πλέον με αφορμή τη γιορτή του Βασίλη, για πότε φτιάχτηκαν και στάλθηκαν προσκλήσεις κι έκλεισε το μενού... Πετάξαμε τη σκούφια μας κι επιδοθήκαμε σε μαραθώνιο κατασκευών (προσκλήσεις, δωράκια για αγαπημένα πρόσωπα, κ.α.) έτσι, για να πάμε κόντρα στον καιρό και να μην αφήσουμε τη δυσθυμία να μας καταβάλει. Κι έχοντας υπόψη την αποφυγή σπαταλών, βεβαίως, βεβαίως!! Και ξέρετε πώς γίνετε αυτό, ε; Με το να γίνουν όλα χειροποίητα. 

Αρχίσαμε, λοιπόν, από τις προσκλήσεις μας. Κάθε χρόνο τις επιμελούμασταν εμείς (πάρτε ιδέες εδώ κι εδώ) και φέτος, αν και μας πέρασε από το μυαλό να στείλουμε ένα email, τελικώς απορρίψαμε την ιδέα αμέσως κι αξιοποιήσαμε τα μαθήματα βιβλιοδεσίας. Χαρτόνια με γιορτινά θέματα και το εκτυπωμένο μήνυμα των προσκλήσεων δέθηκαν με δερμάτινη κλωστή, ακολουθώντας τις οδηγίες του πρώτου κιόλας μαθήματος!! Άπαντες ενθουσιάστηκαν, πάνω απ' όλα που έλαβαν την πατροπαράδοτη, χειροποίητη πρόσκλησή τους μέσω ΕΛΤΑ! 


Έπειτα, έγιναν όλες οι αγορές των υλικών κι αρχίσαμε την προετοιμασία του μπουφέ μας. "Απαγορεύονται τα πιάτα" είπαμε και κινούμενοι σε αυτό τον άξονα διαλέξαμε συνταγές που πληρούσαν αυτή τη σοβαρή προδιαγραφή!!!! Τα μεσογειακά spring rolls ετοιμάστηκαν μέρες πριν χωρίς άγχος,  καταψύχθηκαν  και τηγανίστηκαν ανήμερα της γιορτής. Η ζύμη της τάρτας ετοιμάστηκε κι αυτή νωρίτερα και ψήσαμε τα ταρτάκια μια μέρα πριν. Η μους πέστροφας και η γαρνιτούρα φτιάχτηκαν ανήμερα. 


Τα σοκολατάκια μας ετοιμάστηκαν κι αυτά από την Κυριακή. Δυο λογιών, τα πρώτα με 2 είδη σοκολάτας κι επικάλυψη από κακάο και τα δεύτερα μια πρόταση ιδιαίτερη από τις συνταγές της καρδιάς, με νουτέλα και λευκή σοκολάτα.


Μια άλλη λιχουδιά που ετοιμάσαμε ήταν μια πρόταση στο περιοδικό του Jamie Oliver. Μαρέγκες με επικάλυψη σοκολάτας πάνω σε σοκολατένια  μπισκότα. Η ζύμη και το ψήσιμο των μπισκότων έγιναν νωρίτερα κι αφήσαμε τις μαρέγκες για το τέλος. 


Βέβαια, εδώ είχαμε κι απρόοπτα, μιας και η μαρέγκα έπρεπε να ψηθεί πάνω σε μπεν μαρί. Κι εμάς το χειροκίνητο μίξερ χάλασε τελευταία στιγμή.... Εδώ ανέλαβε η μαμά, η οποία χτύπησε τη μαρέγκα στο χέρι με δυο πιρούνια για 45' πάνω από ατμούς. Ευχαριστούμε μαμά!!!!!!!!!

Τυροπιττάκια, κεφτεδάκια, μπρουσκετούλες και τυράκια είχαν τη θέση τους στο μπουφέ μας, αλλά η συνταγή που κατέπληξε -δικαίως- ήταν ο μαριναρισμένος σολομός με παντζάρι, χρένο, άνηθο, αλάτι και ζάχαρη, μια εκδοχή από το σουηδικό gravadlax. Και το πιάτο αυτό το επιμελήθηκε εξ ολοκλήρου ο Βασίλης! 


Όπως καταλάβατε, οι συνταγές επιλέχθηκαν στρατηγικά ώστε να μην χρειάζεται να ετοιμαστούν όλες την τελευταία στιγμή και πελαγώσουμε και να υλοποιούνται κατά κύριο λόγο με φτηνά υλικά. Τα cocktails μας ενθουσίασαν τους αγαπημένους μας καλεσμένους και δεν ήταν άλλα από αυτά που σας παρουσιάσαμε στην τελευταία ανάρτηση της χρονιάς. Για άλλη μια χρονιά η pink lemonade έκλεψε την παράσταση αν και μη αλκοολούχα!

Το αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ένα σπίτι γεμάτο με περίπου 40 άτομα να είναι χαρούμενα, εύθυμα, να έχουν διάθεση για παρέα και λίγη καλή κουβέντα. Χωρίς τυπικότητες και διάθεση για προβολή, όλοι μαζί μια παρέα, πέντε μεζεδάκια φτιαγμένα με αγάπη και φροντίδα και λίγα ποτά για να ευχηθούμε την καλή χρονιά. Τα περάσαμε τόσο όμορφα και ήδη σκεφτόμαστε το πρωτοχρονιάτικο πάρτι της επόμενης χρονιάς. Αρκεί να είμαστε όλοι καλά με υγεία κι αγάπη. 

Αυτό ευχόμαστε και σε σας, να έχουμε μια δημιουργική χρονιά με τις μικρότερες δυνατές απώλειες σε όλα τα επίπεδα και τα αγαπημένα μας πρόσωπα κοντά μας!!        

19 σχόλια:

Δημιουργία είπε...

Καλή χρονιά με υγεία,αγάπη και πολλές όμορφες δημιουργίες.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ευγενία μου γλυκειά
εύχομαι να χαίρεσαι το Βασιλη σου και να πραγματοποιηθεί για όλους σας η ευχή του επιλόγου!
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Φιλάκια πολλά

foufoula89 είπε...

ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!!!παντα τετεια

ΤΟ ΠΛΕΧΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ είπε...

καλη χρονια κι απο μενα, να χαιρομαστε καθε μερα του νεου ετους σαν να'ναι παρτι!!!(οπως το δικο σας!)

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Ωραίες προτάσεις! Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα! Αλλά και οι προσκλήσεις υπέροχες (δεν τις είχα δι είναι η αλήθεια ως τώρα)
Kathy by anthomeli

love2love είπε...

να περασετε καλα βρε κοπελα μου να σε πω δεν με αφηνει να βαλω φωτο στις αναρτησεις μου εσενα σε αφηνει; τι να κανω; ξερεις;

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ευχαριστούμε κορίτσια για τις ευχές. Οσο για τις φωτό, μάλλον έχουμε ακόμα λίγο χώρο στο ιστολόγιο, γι' αυτό και δε φάγαμε ακόμα κόκκινη κάρτα.

Sweetcrafts είπε...

Καλή χρονιά Ευγενία με τα ωραία σου μεζεδάκια (και γλυκάκια)! Χρόνια πολλά και ευτυχισμένα! Φιλάκια!

kiki είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και χαρά!!!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Καλέ εσείς σκίσατε! Και τόσα τσιμπητά και κοκτέιλς..μπράβο σας! Καλά..και η μαμά σας..ήρωας μαρέγκας!
Και του χρόνου να είστε καλά να ξαναγιορτάσετε!

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Καλή χρονιά κορίτσια!!!!!

Dimitra•Counting SΜiLES είπε...

Καλή χρονιά κορίτσια για σπίτι!!! Να είναι το σπιτάκι σας πάντα γεμάτο, χαρούμενο και τυχερό!
Το πάρτυ σας πρέπει να ήταν άκρως επιτυχές και απολαυστικό! Τέλειες ιδέες μας δώσατε για finger food!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Καλή Χρονιά να έχετε με υγεία
Όμορφες οι ιδέες σας
Φιλάκια ...

Σοφία είπε...

Τι ωραία πράγματα φτιάξατε,
μπράβο κορίτσια !!!
Καλή χρονιά γεμάτη αισιοδοξία και
δημιουργική διάθεση !!!

DIMI είπε...

Καλή χρονιά κορίτσια νά έχετε!!Είστε πολύ προκομένες!!Ολα στήν εντέλεια τά είχατε!!Καί τού χρόνου !!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

ikaxela είπε...

Ουάου... τέλεια καλή και δημιουργική χρονιά! Φιλιά!

Parents Land Gr είπε...

Καλή χρονιά.Να χαιρεστε το Βασίλη σας. Τι φανταστικό πάρτυ ήταν αυτό;
Φιλάκια.

Kitchen Stories είπε...

Εξαιρετικές επιλογές, τις οποίες σίγουρα θα τις ευχαριστήθηκαν όλοι! Καλεσμένοι και οικοδεσπότες!

Ευχές πολλές για τον Βασίλη και για τον καινούριο χρόνο!

Z.

vasolefk είπε...

kalh xronia me ygeia kai panta xaroymenes eyxomai kai kales dimhoyrgies