Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Σε ασχολία να βρισκόμαστε...

Γεια σας και πάλι!


Ο τίτλος της σημερινής ανάρτησης ομολογώ ότι είναι τόσο εύστοχος. Το νοικοκυριό στη Χίο στήθηκε, αλλά όταν τα φυσικά υλικά είναι τόσο κοντά σου δεν μπορείς παρά να θέλεις να τα αξιοποιήσεις με κάποιο τρόπο.


Αρχίζω με τα υλικά της θάλασσας: πέτρες εύσχημες κι ασπριδερές και ξύλα που τα έχει λαξεύσει το κύμα είναι η   αφορμή που με γέμισαν έμπνευση. Με τη γνωστή χαρτοπετσέτα διακόσμησα άλλες δύο πετρούλες ακολουθώντας την κατάλληλη τεχνική. 




Σερβίρουμε μπουγιαμπέσα και φρεσκότατα καβούρια!

Επίσης, δυο ξυλάκια που μας περίσσεψαν από κάτι μερεμέτια σκέφτηκα να τα διαμορφώσω ώστε να κάνω ένα διακοσμητικό που να κρέμεται από ένα κομμάτι ξύλο. 


Αφού τα παλαίωσα, εφάρμοσα δυο στένσιλ, δωράκι στο περιοδικό Crafts Beautiful. Τα στένσιλ δεν πολυπέτυχαν γιατί έβαλα πολύ μπογιά, αλλά εν τέλει μου αρέσει το αποτέλεσμα...δείχνει πιο vintage (έτσι ονόμασα την κακοτεχνία!!!!).



Για το τέλος σας κράτησα μια φανταστική ανακάλυψη. Σε μαγαζί με είδη κεντήματος βρήκα την καταπληκτική σειρά Aida της DMC. Εξηγούμαι: είναι καμβάδες με έτοιμο φόντο που δυστυχώς στα κεντρικότερα καταστήματα της Αθήνας δεν κυκλοφορούσε ούτε δείγμα! Προμηθεύτηκα αυτά τα υπέροχα κομμάτια και είμαι έτοιμη να δράσω.


Μην ξεχνάτε, θα με περιμένουν και τρία νεογέννητα ανηψάκια στη Λευκάδα.


Θα τα κεντήσω με σκοπό να γίνουν παπλωματάκια για την κούνια τους. Βέβαια, έχω κλείσει και βοηθό τη μαμά, γιατί αλλιώς δεν βγαίνει τόση δουλειά γρήγορα!

Σας αφήνω ελπίζοντας να επιστρέψω με περισσότερες δημιουργίες. 

Φιλάκια    


27 σχόλια:

Φανή είπε...

ΠΩΠΩ! Δουλειές με φούντες! Τα βοτσαλάκια τέλεια! Και η φωτογραφία με τις 3 εγκυούλες πολύ όμορφη! Όλα τα ανίψια με τον ίδιο πελαργό!
{Fan, όπως λέμε sofan!}

Kitchen Stories είπε...

Τί κάνεις μικρό μου εσύ στη Χιό!
Έχω χάσει επεισόδια;
Πήγες, εγκαταστάθηκες και ξαναφεύγεις για Λευκάδα για τα ανιψούδια;!

Πολυτάλαντο σαΐνι, και αεικίνητο! Αυτό με τους καμβάδες για εξήγησέ μου τι σημαίνει, σε παρακαλώ.
Μη γελάσεις αλλά δεν...Έχει δηλαδή το σχέδιο απάνω του και εσύ βάζεις τη σταυροβελονιά και δε είναι σκληρός ο καμβάς για παπλωματάκι;

Η ανεπρόκοπη σου στέλνει δροσερά φιλιά.:)
Ζ.

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Ευγενούλι μου
ΤΕΛΕΙΕΣ οι πετρούλες σου (κατευθείαν σε χτύπησε η έμπνευση στη Χιό!) και το δίπτυχο!Του πήγε κιόλας που έγιναν έντονα τα γράμματα.
Οσο για τους καμβάδες, θα μάθω οταν εξηγήσεις στη Ζαμπία,ανεπρόκοπη κι εγω...
Φιλάκια πολλά και με ένα πόνο οι 3 γέννες!Αλα τριπλό χτύπημα στην υπογεννητικότητα της Λευκάδας!!!χαχαχα
Φιλάκια πολλά

Αααα προχθές απο το μπλογκ της Ειρήνης μπήκα σε ένα άλλο με 90 φωτό απο τις παραλίες της Χίου...ΜΑΓΕΥΤΗΚΑ!Τυχερη είσαι που την πέτυχες καλοκαίρι, γύρισέ την κι απόλαυσέ την!Φιλιά ξανά

alex είπε...

Αγαπητη ευγενια οι πετρες σου ειναι πανεμορφες!υπεροχα τα μοτιβα που διαλεξες!και τα καμβαδακια εξαιρετικα!
να σαι καλα,να περνας ομορφα και να δημιουργεις ...οπου κι αν βρισκεσαι!πολλααααα φιλια

Handmade Crafts by MaRia-TheOni είπε...

αχ τι τελειααααααα!!!! εφτιαξα κι εγω βοτσαλακια πριν λιγες μερες(τα πρωτα μου)και βγηκαν τοσο ομορφα,τοσο ταξιδιαρικα!!!μπραβο σου,πολυ ομορφα ολα!!!με το καλο τα μωρακια σας!!

Parents Land Gr είπε...

Υπεροχες οι πετρουλες.Με το καλο τα ανηψακια.Απο το ενα ωραιο νησι στο αλλο πας.Φιλακια.

mia maria είπε...

Πολύ όμορφα όλα! Καλό καλοκαίρι:)

olga είπε...

Ευγενία είναι πάρα πολύ όμορφα! Ειδικά το γαλάζιο διακοσμητικό με ξετρέλανε! Ένα και για το σπίτι μου παρακαλώ :)

Σοφία είπε...

Μπράβο εξέλιξη Ευγενία, τέλειες οι πέτρες και το κρεμαστό επίσης.
Δώσε εξήγηση για τους καμβάδες!
Να περνάς καλά!

Tante Kiki είπε...

Μπράβο σου Ευγενία...τέλειες οι πέτρες αλλά και το σιελ κρεμαστό!!! Να σου ζήσουν τα ανιψάκια, να είναι γερά και τυχερά! Κι όσο για τους καμβάδες ...σίγουρα χρειάζεσαι βοηθό!! Καλή εβδομάδα!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Σχετικά με τον καμβα, θα τον κεντήσω με κάποιο παιδικό σχέδιο, μετρητό κι όχι σταμπωτό και θα είναι η πάνω όψη ενός παπλώματος. Μετά θα βρω ένα ύφασμα και θα κάνω ουσιαστικά μια τεράστια μαξιλαροθήκη για να γεμίσω το πάπλωμα με βάτα. Οταν θα φτιάξω το πρώτο θα σας το δείξω φυσικά!

Marie-Anne είπε...

Να ζήσουν τα μωρούλια !!!!!
Πολύ όμορφες οι πετρες σου και τα ξύλινα καδράκια σου!
Καλή εβδομάδα !!

Pinelia είπε...

Πολύ όμορφες οι πετρούλες σου!Τους έχω αδυναμία χειμώνα - καλοκαίρι!Και τα καμβαδάκια και τα ξύλινα κασράκια..όλα τέλεια!Όσο για τη φωτογραφία...όλα τα λεφτά!

Ερμιόνη είπε...

Ευγενία μου το 'χεις πάντως!
Πολύ όμορφα πραγματάκια έφτιαξες πάλι!
Ειδικά τα καδράκια τα λάτρεψα!
Άντε με το καλό και τα παπλωματάκια για τα μπεμπουλίνια σας!
Φιλιά

DIMI είπε...

Kαλημερα!!Ακουσα Λευκαδα,και ηρθα!!Εχθες γυρισα απο εκει!!Ημουν στον Μικρο Γιαλο,για λιγες μερες ξεκουρασης!!Πολυ ομορφες οι πετρουλες σου!!Καλα να περνας,και καλες διακοπες στην Λευκαδιτσα μας!!Σε περιμενω στο σπιτακι μου!!Εχω πολυ Λευκαδα να δης!!Πολλα φιλακια!!Θα ξαναρθω!!

wild rose είπε...

Πολύ όμορφες δημιουργίες!Τα καδράκια σας,ειδικά τα λάτρεψα!
Καλό βράδυ!!

Αναστασία είπε...

Τι τέλεια βότσαλα! Και τα ξύλα με το στένσιλ γίναν πανέμορφα, δεν έχεις δίκιο. Άντε και με το καλό τα κορίτσια με έναν πόνο. Πολλά φιλάκια.

Elenfly είπε...

Πωπω μωρά!!πως τα καταφέρανε όλες μαζί;γεια στα χεράκια σου που θα φτιάξεις τόσα πραγματάκια!Τα φτιάχνεις όλα τέλεια καιας λες οτι δεν πέτυχαν!Καλή διαμονή στο νέο σας σπίτι!

Owl Mommy Βέρα είπε...

Τα βότσαλα σου βγήκαν φανταστικά!
Πωπώ..3 μωράκια!!! Άντε, με το καλό να'ρθουν!

Unknown είπε...

Καλησπέρα Ευγενία!!!! πάντα μας εκπλήσεις ευχάριστα με τις αποκαλύψεις σου!!!1 Τον καμβά που θα μπορούσαμε να τον βρούμε???? περιμένω νέα σου, με το καλό τα μωράκια και στα δικά σου και ευχαριστώ για το βραβειάκι!!!!!!!!!!!!!!!!1

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κορίτσια τους καμβαδες στο ίντερνετ,στο κέντρο της Αθήνας δεν τους είχα δει μέχρι να πάω Χίο. Αν τώρα βρεθειτε Χίο το πράγμα αλλάζει γιατί η κα. Νιτσα τους διαθέτει! !

Ειρήνη Ε. είπε...

Ευγενία, όμορφα έγιναν τα βότσαλα. Αλλά πιο πολύ μου αρέσουν τα κομμάτια ξύλου, που έγιναν vintage!! Κι όμως δείχνουν ωραιότατα.
Από ότι βλέπω, ετοιμάζεις καινούργια προικιά για τα ανήψάκια. Τυχερά που έχουν τόσο εργατική θεία!!
Καλή σου ημέρα.

Ειρήνη Ε. είπε...

Ευγενία, όμορφα έγιναν τα βότσαλα. Αλλά πιο πολύ μου αρέσουν τα κομμάτια ξύλου, που έγιναν vintage!! Κι όμως δείχνουν ωραιότατα.
Από ότι βλέπω, ετοιμάζεις καινούργια προικιά για τα ανήψάκια. Τυχερά που έχουν τόσο εργατική θεία!!
Καλή σου ημέρα.

Elli είπε...

ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ τα βότσαλα!Καλό καλοκαίρι!!

Maria Villioti είπε...

Πολύ όμορφες οι πετρούλες!!! Καλά το τρίο των εγκύων φοβερό!!! Που θα πρωτοτρέχετε; Χαχα...Με το καλό τα ζουζούνια όλα! Κεντάτε γιατί χανόμαστε!Φιλιά πολλά!

ChristinaD είπε...

Πάντα με όμορφες ιδέες!! τα ξυλάκια με τα στένσιλ υπέροχα, vintage όπως το λες, πολύ μου αρέσουν!!Μπράβο!! με το καλό να έρθουν τα μωράκια, πω πω κοιλίτσες!!!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Κοριτσια νοικοκυροκόριτσα.από αλλού βρήκα την πόρτα ανοικτή και μπήκα ακάλεστη στο μπλοκοσπιτάκισας που μου άρεσε πολύ που εκτός από τις καλοδουλεμένες δημιουργίες σας,υπέροχες οι πέτρες!!! και τα vintage καδράκια μου αφησε στο νου μια νότα χαράς και χιουμορ ,νά'στε πάντα καλά γερές και χαρούμενες!!!!