Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Δυο τσαχπίνικα βατραχάκια χαζεύουν...κι άλλα πολλά!


Καλησπέρα στην όμορφη παρέα μας.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε δύο χαριτωμένα κεντηματάκια που επιμεληθήκαμε και κεντήσαμε με την αγαπημένη μας σταυροβελονιά! Η μπορντούρα ήταν ενιαία στο πρωτότυπο σχέδιο, προορισμένη για σεντόνι ή πετσέτα. Εμείς απομονώσαμε τα επί μέρους στοιχεία ώστε το μικρό κάδρο να αποτελεί τη λογική συνέχεια του μεγάλου.


Με τη γνωστή μέθοδο θα μετατρέψουμε τα τελάρα κεντήματος σε κορνίζες και θα είναι έτοιμα να διακοσμήσουν γωνιές του σπιτιού μας.

Με αφορμή τη σταυροβελονιά σας παρουσιάζουμε και μια νέα μας αγορά από τις ΗΠΑ. Είναι ένας ειδικός υδροδιαλυτός καμβάς, ο οποίος προσαρμόζεται πάνω σε οποιοδήποτε πανί θέλουμε να κεντήσουμε σταυροβελονιά.

Αφού κεντήσουμε το μοτίβο της αρεσκείας μας βάζουμε το ύφασμα σε χλιαρό νερό. Ο καμβάς διαλύεται και μένει το ωραιότατο σχέδιο πάνω στο πανί της επιλογής μας. Η αλήθεια είναι ότι η εταιρία παραγωγής είναι διασημότατη, όπως βλέπετε, αλλά στα κεντρικά καταστήματα της Αθήνας ούτε που το γνώριζαν το προϊόν! Ελπίζουμε να το δοκιμάσουμε σύντομα και να σας πούμε και τη δική μας γνώμη.

Τέλος, μετά από τις ωραίες προτάσεις που βρήκαμε στο Kapa.Me without you...tea without a biscuit, σας παρουσιάζουμε με υπερηφάνεια τις δικές μας πασχαλινές φακές, έτοιμες να παίξουν το ρόλο τους στη διακόσμηση του σπιτιού.

Και μια αγορά, που προορίζεται για το μπαλκόνι, ενά μπαμπού χαλάκι σε πράσινο χρώμα. Με τόσες ιδέες μας βομβάρδισε το Create the style που σκεφτήκαμε να αναμορφώσουμε το μικροσκοπικό μπαλκονάκι μας. Τα αποτελέσματα της απόπειρας οσονούπω!

Φιλιά πολλά!

22 σχόλια:

Magdalene B. είπε...

Καταρχήν τέλειο το καδράκι βατραχάκι, και επίσης τελειότερο το ΚαΠα το οποίο ανακάλυψα μόλις χθες και άρα κατάλαβα για τι πράμα μιλάτε όσον αφορά τις φακές, και επειδή μου εξάψατε τη περιέργεια πάω τώρα βόλτα και στο create the style!!!πολλά φιλιά!

Madlen είπε...

Πανέμορφα κεντήματα!
Καλή συνέχεια με την ανανέωση του μπαλκονιού!

Litsa είπε...

Ομορφιές και πάλι βλέπω! Κι εγώ έβαλα φακές και κάθε μέρα τις κοιτάζω, φτου να μην τις ματιάξω! χαχα μπράβο κορίτσια!

Unknown είπε...

Πανέμορφο το κέντημά σας ακι πολύ όμορφη η πατέντα που ανακαλύψατε και φυσικά το μάθαμε και εμείς!!!! ευχαριστώ!!! φιλάκια πολλά!!!

KaPaworld είπε...

Ε καλά δεν μπορεί κανείς να σας συναγωνιστεί σε τέτοιες δημιουργίες.Τα βατραχάκια είναι όνειρο κορίτσια. Μπράβο και να μην παραλείψω να δηλώσω για ακόμη μια φορά τη ζήλια μου!! Μπράβο για τις μικρές αυγουλοφακές.... μεγάλωσαν πολύ!!Είναι χαρούμενες...Ευχαριστώ κορίτσια για τον σύνδεσμο1 Καλημέρα σας...

Ερμιόνη είπε...

Καλημέρα κορίτσια!
Μια γλύκα είναι τα βατραχάκια που χαζεύουν χαρούμενα!!
Και οι φακούλες είναι απίθανη ιδέα, οι δικές σας έχουν ...θεριέψει!! :)
Φιλάκια!

Χρυσούλα είπε...

Μπράβο κορίτσια!Πολύ όμορφα τα βατραχάκια σας!...πράγματι είναι τσαχπίνικα!..Τα αυγουλάκια- γλαστράκια θα τα κάνω και εγώ! Τέλεια ιδέα!
Να περνάτε όμορφα!

SPYRIDOULA είπε...

Πολύ γλυκούλια τα βατραχάκια σας!!!Και οι φακές έγιναν τέλειες!

Ειρήνη Ε. είπε...

Κορίτσια για σπίτι, καλησπέρα.Γειά στα χέρια σας, χρυσοχέρες! Τα βατραχάκια σας είναι τόσο ζωντανά, έτοιμα να κοάσουν και να πηδήξουν από το κέντημα. Μου θυμίζουν ένα βατραχάκι που ερχόταν κοντά στο πηγάδι στο εξοχικό, όταν ήμουν μικρή.
Και οι φακές, σαν και αυτές που μας έβαζε η δασκάλα μας, να βάλουμε στο βαμβάκι με νερό. Πως περίμενα να τις δω να μεγαλώσουν!

Tante Kiki είπε...

Κορίτσια εντυπωσιάστηκα!!! Τα κεντήματά σας είναι άπαιχτα αλλά ο καμβάς με εντυπωσίασε και πριν ένα χρόνο μου χρειαζόταν... Θα μας πείτε λεπτομέρειες από ποια ιστοσελίδα τον βρήκατε και τον αγοράσατε;;;;;

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Από το amazon.com κάναμε την παραγγελία γιατί το αγγλικό δεν τα στέλνει στην Ελλάδα. Κανε αναζητηση soluble canvas κ θα σου το βγάλει.

Φιλία είπε...

Τα βατραχάκια σας, τρισχαριτωμένα!!!
Και ο υδροδιαλυτός καμβάς πρέπει να είναι πολύ πρακτικός... υπάρχει και πολύ λεπτός; Περιμένω να δω το χαλάκι....
Φιλιά πολλά

Αναστασία είπε...

Γλυκύτατα τα βατραχάκια!!
Κορίτσια, πραγματικά σας θαυμάζω στο κέντημα!!! Μα τι υπομονή έχετε....

Νίκη είπε...

Μπραβο κορίτσια, το κέντημα είναι τέλειο και όλες οι ιδέες ακρως ανοιξιάτικες!!
Φιλιά!

para-kelsoscooks είπε...

Καλημέρα Ευγενία,
πολύ χαριτωμένα τα βατραχάκια. Οι φακές, φυσικό και όμορφο ντεκόρ για τις μέρες του Πάσχα και οι πληροφορίες σας , πάντα ευπρόσδεκτες.

Stone είπε...

Μπραβο κορίτσια!!Μου αρεσει να βλέπω κεντηματα, μικρα και μεγαλα, μιας κι εγω δεν το έχω καθόλου!!Και οι φακες σας μια χαρα!!Καλή συνέχεια και καλό Σαβ/κο!

eleni είπε...

Πάντα όμορφα,χαριτωμένα τα σχεδιάκια στα κεντήματά σας!Καλά,για τα τελάρα-κορνίζες έχω ξαναπεί ότι ξετρελάθηκα,ψάχνω το δικό μου.
Τι όμορφη η πρασινάδα σας!
Φιλιά!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Κάθε φορά χαζεύω μ ό,τι βάζετε!!!
Νάστε καλά βρε κοριτσάκια, μας φέρνετε Ανοιξιάτικο αέρα.
Καλή ΑΝάσταση νάχουμε. Θα πάτε Νησί;

Owl Mommy Βέρα είπε...

Πολύ χαριτωμένα τα βατραχάκια! Τα αυγουλάκια με τις φακές..τέλεια!!!

neraiditsa είπε...

Αχ πόσο λατρεύω τα κεντήματα σας κορίτσια μου!!! Και μεις με την μαμά μου έχουμε αρχίσει την προσπάθεια για να γίνει πιο όμορφη η αυλή μας!!!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Ευχαριστούμε κορίτσια! Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο λεπτός καμβάς. Η Ευαγγελία θα είναι Αθήνα κι εγώ Λευκάδα για το Πάσχα. Φιλιά

ChristinaD είπε...

Τέλεια τα βατραχάκια σας!! πολύ ωραίες όλες σας οι ιδέες!! Περιμένω με χαρά την μεταμόρφωση του μπαλκονιού σας!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το λινκ. Καλό Πάσχα κορίτσια!