Τρίτη 12 Απριλίου 2011

Time for Tea! Ιδέες και συμβουλές...



Καλημέρα! 


Σίγουρα όλοι κάπου έχουμε ακούσει για τις ιδιότητες του τσαγιού...
Και σίγουρα όλοι έχουμε απολαύσει ένα φλυτζάνι τις κρύες μέρες του χειμώνα...
Όμως, το τσάι είναι κάτι παραπάνω από ένα αφέψημα. 
Για πολλούς είναι ολόκληρη ιεροτελεστία, δύσκολα κατανοητή από όσους αναφέρονται σε αυτό μόνο όταν έχουν κάποιο κρυολόγημα.


Σήμερα, σας έχουμε μερικές εναλλακτικές προτάσεις για τη χρήση του τσαγιού, αλλά και συνταγή για το πώς να παρασκευάστε δροσιστικό παγωμένο τσάι! Παρακαλώ, περάστε στα ενδότερα...





Καθώς το Πάσχα πλησιάζει, κοντεύει και η μέρα που θα βάψουμε τα αυγουλάκια μας!
Μια πολύ ωραία ιδέα είναι φέτος να αντικαταστήσουμε τις έτοιμες βαφές με φυσικές...ή τουλάχιστον για μερικά από τα αυγά μας, εάν δεν μπορούμε να αποχωριστούμε το έντονο κατακόκκινο!
Για φυσικές βαφές υπάρχουν ένα σωρό ιδέες. Σήμερα, όμως, η ανάρτηση είναι αφιερωμένη στο τσάι! Οπότε, τσάι, λοιπόν, και για το βάψιμο των αυγών! Και με σχέδιο, παρακαλώ!
Πώς γίνεται; Αφού βράσετε καλά τα αυγά σας και τα αφήσετε να κρυώσουν, τα ρολάρετε σιγά σιγά πάνω στο τραπέζι, ή απλά τα τσουγρίζετε απαλά, να κάνουν ρωγμές, αλλά να μην σπάσει εντελώς το τσόφλι και αποκολληθεί.
Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό, κλείνετε το μάτι και προσθέτετε 8 φακελάκια τσαγιού, ή πολλά φύλλα τσαγιού για να γίνει έντονο σε περιεκτικότητα τσαγιού το διάλυμα. Αφήνετε για λίγο και προσθέτετε μέσα τα αυγά με προσοχή. Τα αυγά πρέπει να καλύπτονται καλά. Εάν όχι, τότε προσθέστε λίγο νερό. Ξαναβάλτε την κατσαρόλα να βράσει σε χαμηλή θερμοκρασία για 30 λεπτά. Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε να κρυώσει και βάλτε την κατσαρόλα στο ψυγείο. Αφήστε το εκεί για όλη τη νύχτα. Την επόμενη μέρα τα αυγά σας θα είναι έτοιμα! Εντυπωσιακά και πρωτότυπα! Για περισσότερους χρωματισμούς, χρησιμοποιήστε διάφορους τύπους τσαγιού, πχ μαύρο, πράσινο κλπ.
Για πιο αναλυτικές πληροφορίες και εικόνες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα, από όπου πήρα τις πληροφορίες 




Και βέβαια, μιας και η θερμοκρασία ανεβαίνει και όλο και κάτι δροσιστικό χρειαζόμαστε, τι καλύτερο από παγωμένο τσάι! Πανεύκολο στην παρασκευή του, μα πολύ γευστικό.
Βράζουμε σε κατσαρολάκι 4 κούπες νερό. Μόλις έρθει σε σημείο βρασμού, κλείνουμε τη φωτιά και βουτάμε μέσα 8 φακελάκι τσαγιού. Αφήνουμε για 5 λεπτάκια και κατόπιν αφαιρούμε τα φακελάκια, αφού τα στραγγίξουμε. Μεταφέρουμε το τσάι σε κανάτα, όπου προσθέτουμε 4 κούπες κρύο νερό, ζάχαρη σύμφωνα με την αρεσκεία μας και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε μέσα μερικές φετούλες λεμονιού, εάν θέλουμε. Εάν πρόκειται να το πιούμε αμέσως, σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια με πάγο, ειδάλλως το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο μέχρι να έρθει η ώρα να καταναλωθεί. 
Στην υγειά σας!





Και βέβαια, όλα αυτά τα φακελάκι τσαγιού που χρησιμοποιήσαμε παραπάνω, δε τα πετάμε!
Εάν τα μάτια μας είναι κουρασμένα και πρησμένα, τοποθετούμε ένα φακελάκι τσαγιού, που έχει ήδη βράσει και κρυώσει, σε κάθε μάτι, χαλαρώνουμε και αφήνουμε να δράσουν για 15 λεπτά.  Παλιό, αλλά καλό το κόλπο!
Προσοχή, εάν τα μάτια μας έχουν κάποιο είδος μόλυνσης, δεν χρησιμοποιήσετε αυτό τον τρόπο για την καταπραΰνετε, μπορεί να επιδεινωθεί.




Και πριν σας αφήσουμε, δε θα μπορούσαμε να μη δείξουμε και κάτι σχετικό με χειροτεχνίες!

Χρησιμοποιήστε τσάι για να βάψετε λευκές δαντελίτσες και να τους δώσετε την όψη του παλιού! Για περισσότερες πληροφορίες και μια ιδέα για πρωτότυπα σκουλαρίκια, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα αυτή.


Δείτε και αυτά τα πανέμορφα αρωματικά χώρου με αποξηραμένη λεβάντα σε υφασμάτινα φακελάκια που παραπέμπουν σε φακελάκια τσαγιού.


φιλιά πολλά!



13 σχόλια:

eleni είπε...

Tι όμορφη και άρτια αναφορά στο τσαγάκι!
Τόσες χρήσεις,ήξερα την ωφέλεια στον οργανισμό και τη χρήση στα καλλυντικά,από τα κορυφαία ,φυσικά,αντιοξειδωτικά συστατικά.
Φιλιά!

Ανώνυμος είπε...

υπεεεεεεεροχη αναρτηση!!!
Αυγα κρακελε...χαχαχαχα.....καταπληκτικοοοο.
(Δεν καταλαβα μονο....ποια ιστοσελιδα να επισκευθουμε για περισσοτερες πληροφοριες)
Ευχαριστουμε για την ομορφη και χρησιμη αυτη αναρτηση!!!!!
φιλιαΧ2

ΕΛΕΝΑ είπε...

Κορίτσια για μιαν ακόμη φορά με αφήσατε άφωνη!!!
Υπέροχη ανάρτηση, τα αυγουλάκια δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά ένα ice tea θα το φτιάξω στα σίγουρα!
Πολλά φιλιά!

el.mar είπε...

Α πάρα πολύ καλές κ χρήσιμες οι πληροφορίες!
Ευχαριστούμε!!!!!Φιλιά!!!

deppy11 είπε...

ΤΕΛΕΙΟ TO BLOG ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΙΔΕΕΣ!!!

Νίκη είπε...

Ευχαριστούμε για τις ιδέες κορίτσια! Πολύ πρωτότυπεςκαι χρήσιμες!

το χειρότεχνο είπε...

χρησιμα πραγματα μας μαθατε κ σημερα.μπραβο.

olga είπε...

έχω μια τεράστια αγάπη στο τσάι οπότε την λάτρεψα αυτήν την ανάρτηση! ευχαριστούμε για ολες τις πληροφορίες!

Ειρηνη Σ είπε...

τι ομορφη αναρτηση!!!!!
ολα ειναι ωραια αλλα τα σκουλαρικια τρέλα
ευχαρηστω Ευαγγελια για την επισκεψη σου
καλο Πασχα

Rena είπε...

Είστε θεές καλώς σας βρήκα!!!

my craft and art creations είπε...

Καλημέρα!!
Υπέροχες συμβουλές σας ευχαριστούμε κορίτσια!!

pearls and thread είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΠΡΩΙ ΠΡΩΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΗ , ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΧΟΛΙΑΣΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΥΤΗ !!!!ΤΕΛΕΙΑΑΑΑΑ!!!ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑΑΑΑ!!!ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΑΥΓΟΥΛΑΚΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!!!

Κατερίνα είπε...

τελειες συμβουλες!!!