Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

"ΔΙΑΣΗΜΕΣ" ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ!



http://www.jamieoliver.com/

Ο πασίγνωστος, άγγλος σεφ, που με το μεράκι, το κέφι και την επιμονή του προσπαθεί να αλλάξει τα μυαλά των Άγγλων σχετικά με τις διατροφικές τους προτιμήσεις. Η ιστοσελίδα του είναι πλούσια, εύκολη στη χρήση και την αναζήτηση πάσης φύσεως συνταγής, καθώς τις κατατάσσει ανά είδος πιάτου, κύριου υλικού ή τρόπου μαγειρέματος. Υπάρχουν άπειρα βιντεάκια με αναλυτικό τρόπο παρασκευής πιάτων, ενώ πλέον η θεματολογία του αγγίζει και άλλες πτυχές (κήπος, κρασί). Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζουν διεθνείς συνταγές του –και ελληνικές- ενώ εκδίδει περιοδικό, που μπορείτε να προμηθευτείτε εφόσον γίνετε συνδρομητές.


Η γνωστή και μη εξαιρετέα Martha, η γκουρού των crafters όπως την αποκαλούν, διαθέτει ένα από τα πιο ποικίλα site με αμέτρητες αναρτήσεις για φαγητό, χειροτεχνίες, κήπους, γάμους… Σχετικά με τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική υπάρχει τεράστια οργάνωση αλλά και αν είναι να χρησιμοποιήσετε τις συνταγές της θα πρέπει να εξοικειωθείτε πρώτα με άλλες μονάδες μέτρησης, όπως η ουγγιά, οι βαθμοί Φαρενάιτ, κλπ. Τα περιοδικά μαγειρικής της μπορείτε να τα βρείτε στα περίπτερα του Συντάγματος και στα μεγάλα πολυκαταστήματα.


Πάνω από 100 σεφ στα πόδια σας θα λέγαμε γι’ αυτήν την ιστοσελίδα! Σας προσφέρουν όχι μόνο τις συνταγές τους απλόχερα, αλλά σας μυούν και σε τεχνικές, με κριτήριο το βαθμό δυσκολίας τους. Εν τω μεταξύ, μπορείτε να επιλέξετε συνταγές από αμέτρητα κράτη, όπως την Ινδία, την Ιαπωνία, την Αφρική, την Αμερική, την Ιρλανδία και πάει λέγοντας. Παράλληλα, μπορείτε να αναζητήσετε συνταγές με βάση ένα υλικό, για χορτοφάγους και για όσους δεν τρώνε τα οστρακοειδή!


http://www.foodnetwork.ca/ontv/hosts/Chuck-Hughes/host.html?hostid=41794

Πρόκειται για τις συνταγές του καναδού σεφ Chuck Hughes,
που παρουσιάζει κάθε εβδομάδα στην καναδική τηλεόραση υπό τον τίτλο «Chuck’s day off” (παίχτηκε κάποιος κύκλος και στην Ελλάδα από τη Νετ ως «Μαγειρεύοντας με τον Τζακ»). Σε κάθε συνταγή υπάρχουν και άλλες δύο προτεινόμενες, μιας και ο Chuck παρουσιάζει ολοκληρωμένα μενού. Μπορείτε να δείτε και τα επεισόδια αν θέλετε, στα οποία ο σεφ κάνει τα πάντα να φαίνονται τόσο απλά!


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ. ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ. Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ.