Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΡΩΜΑΤΙΣΤΕ ΜΕ ΘΥΜΑΡΙ




Βούτυρο με γεύση θυμαριού

Γενικώς το αρωματικό βούτυρο είναι ιδανικό για να αρωματίσετε ψητά και τηγανιτά φαγητά καθώς και φρυγανισμένο ψωμί.

Αφήστε το βούτυρο να μαλακώσει αρκετά σε θερμοκρασία δωματίου. Πασπαλίστε μια λαδόκολλα με τα φύλλα του θυμαριού και απλώστε πάνω τους με μια σπάτουλα το βούτυρο. Συγκεντρώστε στη μια άκρη της λαδόκολλας το ώστε να πάρει σχήμα λουκάνικου και τυλίξτε το γύρω από τη λαδόκολλα. Καταψύξτε το. Κάθε φορά κόβετε σε ροδέλες όσο χρειάζεστε. Κρατά 2 μήνες.

Παστά θυμαριού για να αρωματίσω κρέας

Υλικά για 4 μερίδες

1 χούφτα θυμάρι

Αλάτι, πιπέρι

1σκελίδα σκόρδο

Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι

1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα γουδί κοπανίζω το θυμάρι με 1 κουταλάκι αλάτι. Αφού πολτοποιηθούν προσθέτω το σκόρδο κι ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι και συνεχίζω να δουλεύω το μείγμα. Ανακατεύω την πάστα με το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού και το λάδι.

Η πάστα είναι έτοιμη.

Την αλείφετε πάνω από τα κρέατα σας 10 λεπτά τουλάχιστον προτού τα μαγειρέψετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: