Τετάρτη 5 Μαΐου 2021

Σε νέα μονοπάτια...

Γεια χαρά σε όλους σας και χρόνια πολλά!

Ελπίζω να είχατε την ευκαιρία ν' απολαύσετε τις πασχαλινές μέρες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Εμείς αφεθήκαμε στις ομορφιές της Φύσης και πραγματικά λουστήκαμε στο πράσινο και θαυμάσαμε τ' αγριολούλουδα που αυτό το διάστημα αφθονούν.


Και βέβαια πώς να μην εκμεταλλευτούμε αυτές τις μέρες για να εξερευνήσουμε τη... Σάμο, στην οποία βρισκόμαστε πρακτικά από τα μέσα Φλεβάρη. Όσοι είστε παλιοί φίλοι κι αναγνώστες του μπλογκ, έχετε ακολουθήσει τη διαδρομή μας τα τελευταία εφτά χρόνια σε Χίο και Ηράκλειο Κρήτης λόγω της εργασίας του Βασίλη. Φέτος, λοιπόν, η νέα χρονιά μας επεφύλαττε ανατροπές, μετακομίσεις και νέες εξερευνήσεις, μόλις ένα χρόνο μετά την επιστροφή μας από την Κρήτη. Και μπορεί οι φίλοι κι αγαπημένοι μας να έπεσαν από τα σύννεφα, εμάς όμως μας ήρθε κουτί αυτή η φυγή από την πρωτεύουσα για ευνόητους λόγους. 

Από την πρώτη στιγμή το Βαθύ μας φάνηκε πολύ φιλικό και προσιτό, ενώ η πρωινή βόλτα στο λιμάνι για μένα έχει γίνει πλέον απαραίτητη.  

Για να πούμε όμως την αλήθεια, η Σάμος δεν μας ήταν καθόλου άγνωστη κι αυτό έκανε τη μετάβασή μας ευκολότερη. Αρχικά ο Βασίλης πέρασε εδώ εννιά μήνες κάνοντας την θητεία του στην παραμεθόριο, ενώ αρκετές φορές επισκεφτήκαμε το νησί για διακοπές. Σαν κάτι να μας τραβάει εδώ, μια σχέση σχεδόν καρμική!

Η αλήθεια είναι ότι μετά τον εγκλωβισμό στην Αθήνα, οι εξορμήσεις στη Φύση ήταν μονόδρομος για μας. Μάλιστα, η Σάμος διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο μονοπατιών, πολύ καλά σηματοδοτημένων, ενώ υπάρχει κι ένα βιβλίο αφιερωμένο σε αυτές τις περιπατητικές διαδρομές, που σπεύσαμε να προμηθευτούμε. 

Ήδη έχουμε κάνει τέσσερεις διαδρομές απολαμβάνοντας τα τοπία, τους μικρούς καταρράκτες, τους αμπελώνες και τα υπέροχα αγριολούλουδα, που δε χορταίνουμε να τα βλέπουμε και να τα φωτογραφίζουμε. 

Πολλά, δυστυχώς, δεν τ' αναγνωρίζουμε, αλλά είναι εντυπωσιακή η ποικιλία που υπάρχει, ενώ κάθε τόσο θα δούμε και κάποιο είδος άγριας ορχιδέας. 


Σας αποχαιρετώ κι ελπίζω να σας μεταφέρω μέσα απ' τις αναρτήσεις μου την αύρα του νησιού. 


Ευγενία   

2 σχόλια:

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά.
Ευχαριστούμε για το οδοιπορικό κι ελπίζουμε να συνεχιστεί.
Τί ωραίες εικόνες μας μετέφερες Ευγενία μου!
Καλή διαμονή στο όμορφο νησί.
Τα φιλιά μου.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ευγενία μου είστε σε ενα από τα πιο ωραία νησιά... μπορεί οι μετακομίσεις να είναι από τα δύσκολα, όμως σκέψου πόσα ενδιαφέροντα πράγματα μπορείς να κάνεις στον καινούργιο σου τόπο...
Η ζωή που είναι πιο χαλαρή και η ομορφιά της φύσης που εκεί όπως μας δείχνεις από τις φωτογραφίες οργιάζει.
Απολαύστε τις ομορφιές που σίγουρα θα ανακαλύψετε σιγά σιγά στο νησί και θα της προσθέσετε στις όμορφες αναμνήσεις σας όταν τα χρόνια περασουν!!
Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά με υγεία και αγάπη παντού !!! καλή εβδομάδα να περάσεις!!🌼🌻