Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Σημεία ζωής...

Γεια χαρά αγαπημένοι φίλοι!!

Μου κόστισε πολύ να βρω χρόνο για να συντάξω αυτή την ανάρτηση, αλλά επιτέλους να 'μαι μπροστά στον υπολογιστή με τις φωτογραφίες μου έτοιμες και μ' ένα σωρό νέα για να σας απαριθμήσω. Σας δίνω το πρώτο στίγμα λέγοντάς σας ότι τώρα βρίσκομαι στη Λευκάδα παρέα με το Βασίλη, την αδερφούλα μου, τα ανηψάκια μου και τους γονείς μου. Φέτος αλωνίζουμε τις παραλίες, πάμε εκεί που δεν είχαμε ξαναπάει ποτέ, φωτογραφίζουμε τα ηλιοβασιλέματα και ό,τι άλλο βρεθεί μπροστά μας. 


Σας δίνω και μια μικρή γεύση από δυο μικρά διαμάντια, δυο ξεχωριστές παραλίες: το Αγιοφύλλι και την Μεγάλη πέτρα. Αυτά τα νερά δεν τα χορταίνεις ποτέ κι αν είσαι τύπος πρωινός αποφεύγεις και την πολυκοσμία! 


Σειρά έχει το δεύτερο στίγμα: φαράγγι της Σαμαριάς. Όλο το συζητούσαμε, όλο λέγαμε ότι θα το περπατήσουμε και τρία χρόνια στην Κρήτη δεν βρέθηκε ποτέ η κατάλληλη στιγμή. 


Να λοιπόν, που στις αρχές του Ιούλη περπατήσαμε το φημισμένο φαράγγι συνδυάζοντάς το με ολιγοήμερες διακοπές στην Παλαιόχωρα, στα νότια του νομού Χανίων. 


Περπατήσαμε κοντά 16 χμ. σε μια ομαλή διαδρομή παρατηρώντας τη φύση και τα ενδιαφέροντα τοπία της. Μετά από εφτά ώρες περπατήματος νοιώσαμε τεράστια ικανοποίηση για το εγχείρημά μας.


Πριν τις εκλογές πήραμε το καράβι της επιστροφής για την Αθήνα, αλλά αυτή η επιστροφή ήταν διαφορετική αφού ταυτόχρονα έκλεινε κι ένας μεγάλος κύκλος. Μετά από τρία χρόνια στο Ηράκλειο μετακομίσαμε ξανά για την Αθήνα έχοντας κλείσει όλες τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις κι έχοντας ανοίξει τις μικρές πληγές του αποχωρισμού! Αφήσαμε πίσω φίλους, γνωστούς και συγγενείς παίρνοντας μαζί μας γλυκές αναμνήσεις και κοινές εμπειρίες. 

Στην Αθήνα μας περίμενε η επίπονη αλλά παράλληλα δημιουργική διαδικασία του ξεπακεταρίσματος και της τακτοποίησης. Δε θα σας κουράσω με αυτές τις λεπτομέρειες. Όπως καταλαβαίνετε έγινε ένα γερό ξεσκαρτάρισμα των παλιών πραγμάτων για να βολευτούν τα νέα. 

Πλάνα δεν υπάρχουν, ο στόχος είναι να κάνουμε διακοπές μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη και μετά βλέπουμε. Μετά από τρία χρόνια στη Χίο κι άλλα τρία στην Κρήτη φαντάζει περίεργη η επιστροφή στην πρωτεύουσα αλλά τώρα δε μιλάμε γι' αυτά. Απολαμβάνουμε το καλοκαίρι μας! 


Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία    

 


5 σχόλια:

litsa t. είπε...

Σημασια εχει οπου και να βρισκεστε να περνατε καλα.και αυτο σας ευχομαι.φιλια στην αγαπημενη μας Λευκαδα.και αν δεν βαριεστε καντε και μια βολτα στο φαραγγι των μελισσων.μονο να δροσισει λιγο.φιλακια πολλα.

lutos είπε...

Αχ, ποσο θα ηθελα να ειμαι και 'γω εκει αντι να κενταω σχινους......;) Σας πεθυμησα πολυ! Υπεροχες φωτογραφιες, ποσο πιο ωραια πρεπει να ηταν ακομα στην πραγματικοτητα! Ελπιζω να ξεκουραζετε καλα, φιλεναδα, και οτι και να κανετε στον μελλον ειμαι σιγουρη οτι θα το κανετε τελεια! Φιλακια πολλα, Μπιργκητ

Αϊντα είπε...

Γεμάτο το καλοκαίρι σας και ενδιαφέρουσες οι εξελίξεις, προς το παρών απολάυστε το υπόλοιπο των διακοπών και αυτές τις στιγμές χαλάρωσης μακριά από το χάος της Αθήνας. Μιας και θα είσαι Αθήνα από φθηνόπορο,να σου πω πως συναντιόμαστε κορίτσια που αγαπάμε το ράψιμο, πίνουμε καφεδάκι και λέμε τα νέα μας, περίπου μια φορά το μήνα, αν κάποια στιγμή έχεις χρόνο και διάθεση να μας κάνεις παρέα πες μου να σου στείλω λεπτομέριεσ. Φιλιά!

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Κορίτσια ευχαριστώ για τις ευχές σας!

Αιντα ακούγεται πολύ ενδιαφέρουσα η πρόσκλησή σου! Μόλις επιστρέψω Αθήνα θα έρθω σε επαφή μαζί σου για λεπτομέρειες!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ευγενια μου σου ευχομαι φιλη μου οτι καλύτερο στην καινουργια σας προσπαθεια στην Αθηνα να σας ερθουν ολα βολικα.. και οπως τα επιθυμητε..δεν τα καταφεραμε να συναντηθουμε ελπίζω την επομενη φορα.. οταν ξαναπερασετε απο εδω ..να το κανουμε..χαιρομαι που η παραμονη σας στην Κρητη σας αφησε ομορφες στιγμες...
Να περνας ομορφα οπου και να είσαι Ευγενια μου..ολα καλα να σας πανε...φιλακιαααα!!😊