Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Πανάκια ρεψίματος κι ένα επίστρωμα για τη βρεφική κούνια

Χαίρεται, χαίρεται!!!

Παρασκευούλα ζάχαρη, Παρασκευούλα μέλι και σήμερα έχω να σας δείξω τα πανάκια ρεψίματος που ετοίμαζα για ένα μωράκι που θα έρθει οσονούπω! 




Μπορώ να πω ότι έγιναν πολύ όμορφα και σίγουρα είναι απαλά για το ευαίσθητο, βρεφικό δέρμα. Το πατρόν ήταν κι αρκετά γενναιόδωρο οπότε τα πανάκια είναι μεγάλα και καλύπτουν μεγάλη επιφάνεια. 



Καταλαβαίνετε εσείς, ό,τι πρέπει για τα αναμενόμενα ατυχήματα μετά το φαγητό!!! 

Το θέμα είναι ότι είχα και πολύ περίσσευμα από σελτέ, από τότε που έφτιαχνα σελτεδάκια για όλα τα νεογέννητα ανιψάκια κι έτσι πρότεινα στη μαμά Νατάσα ν' αποφύγει ν' αγοράσει επίστρωμα για την κούνια του μωρού.


Μου έδωσε τις διαστάσεις του στρώματος, 120x60 εκ. κι έτσι ετοίμασα το αδιάβροχο προστατευτικό επίστρωμα στο άψε σβήσε. Έκανα στρόγγυλες τις γωνίες για να ραφτεί το ρέλι ακόμη πιο εύκολα και για να στερεώνεται το επίστρωμα στο στρώμα της κούνιας του έραψα τέσσερα λαστιχάκια, ένα σε κάθε γωνία. 


Έτσι τα λάστιχα θα έρχονται και θ' αγκαλιάζουν το στρώμα. Για το ρέλιασμα ένωσα δύο έτοιμα κίτρινα ρέλια που είχα αγοράσει από τη Χίο (πάνε χρόνια λοιπόν...) κι έτσι αξιοποιήθηκαν κι αυτά!     


Έτοιμο λοιπόν το δωράκι, το οποίο ελπίζω ν' αξιοποιηθεί δεόντως! Σας υπενθυμίζω ότι το πατρόν που χρησιμοποίησα για τα πανάκια είναι αυτό και γενικώς είναι πολύ εύκολα στην κατασκευή. 


Εναλλακτικά, αντί για minky μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βαμβακερή, απορροφητική πετσέτα που είναι εξίσου απαλή κι ανθεκτική στα πλυσίματα. 


Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε, 
Ευγενία

4 σχόλια:

nikol είπε...

Ευγενία μου πολύχρωμο και τρυφερό το δώρο σου για το μωράκι !! Πολύ απαλα και χρήσιμα όλα !!
Σε φιλώ

EVAGELIA VRETTOU είπε...

Το τέλειο δώρο για μαμά και νεογέννητο. Μπράβο αδερφάκι! Και τι όμορφα υφάσματα και συνδυασμοί! Μπράβο, ελπίζω να τα χαρούν

Maria είπε...

Όμορφα,χαρούμενα και παιχνιδιάρικα χρώματα!!! Όμορφη ιδέα και πολύ χρήσιμη για την μανούλα!!!! Καλή συνεχεία!!! Φιλάκια!!!

LitsArt είπε...

τι ομορφα χρωματα!θα τα ευχαριστηθει η μανουλα και το μωρακι!
καλη εβδομαδα!