Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Τα Trolls εμφανίστηκαν στο ρεθεμνιώτικο καρναβάλι!!

Γεια χαρά σε όλους!!!

Σήμερα θα σας συστηθώ ως Ευγενία, αλλά χθες δικαιωματικά ήμουν μια Poppy με τα όλα της! Είχα ροζ δέρμα, ρολόι και κορδέλα λουλουδένια κι ένα φουστανάκι που έγινε το αγαπημένο μου!!


Αν θυμάστε την Παρασκευή σας αποχαιρέτησα κι έφυγα γρήγορα για να βάλω μπρος το πατρόν του φορέματος. Μετά από ένα πρόχειρο σχεδιασμό πάνω σε ρυζόχαρτο, έκοψα το ύφασμα σε δύο ίδια φύλλα -ένα μπροστινό κι ένα πισινό- κι έκανα ένα πρώτο τρύπωμα. Το φόρεμα ομολογουμένως ήταν πολύ φαρδύ οπότε ανέλαβε δράση ο Βασίλης και μου το στένεψε κατά μήκος των πλαϊνών ραφών με καρφίτσες. Έκανα το τελικό ράψιμο και πρόσθεσα και μια λεπτομέρεια στο δεξί πέτο ακολουθώντας πιστά το αυθεντικό σχέδιο. 

Το βράδυ κόψαμε τα πράσινα φελτ στοιχεία του ποδόγυρου φτιάχνοντας πατρόν πάνω σε ρυζόχαρτο και το πρωί του Σαββάτου ξανάπιασα το ράψιμο. 


Την κυματιστή φάσα του ποδόγυρου την έραψα με ένα ποδαράκι 1/4 ίντσας και πράγματι που πήρε αρκετή ώρα ράβοντας με προσοχή όλες εκείνες τις καμπύλες και τις μύτες. Γι' αυτό και για να ράψω γρήγορα τα φυλλαράκια επιστράτευσα το ποδαράκι για το καπιτονάρισμα και το κέντημα. 


Με αυτό το ποδαράκι η κίνηση δεν ελέγχεται πλέον από τις ερπύστριες της ραπτομηχανής αλλά καθοδηγούμε εμείς με τα χέρια μας το πανί στην κατεύθυνση που θέλουμε. Τελικώς αποδείχθηκε σωτήρια αυτή η τεχνική και ξεμπέρδεψα γρήγορα και με τον ποδόγυρο.



Την Κυριακή, λοιπόν, φορέσαμε τα ...καλά μας και μεταμορφωθήκαμε σε Trolls. Το δικό μου μαλλί στέφτηκε με αποτυχία μιας κι έχασα όλη την ώρα προσπαθώντας να το βάψω με μια ροζ μπογιά που δεν έκανε και πολλά! Αλλά του Βασίλη στάθηκε στο ύψος του.


Με τα ξαδέρφια μας -την καλύτερη παρέα δηλαδή- παρακολουθήσαμε την παρέλαση του ρεθυμνιώτικου καρναβαλιού που είχε πολλή μεγάλη συμμετοχή, κέφι και παλμό! Μικροί και μεγάλοι χόρευαν ασταμάτητα και μετέδιδαν θετική ενέργεια σε όλους μας. Τα άρματα ήταν πολύ ευφάνταστα και βέβαια όλοι μας σχολιάσαμε εκείνο με τον Trump και την αλυσοδεμένη Ελευθερία που έκαναν τραμπάλα πάνω στη Γη. 


Ελπίζω να περάσατε κι εσείς όμορφα και σας εύχομαι καλή Σαρακοστή!
Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία  

7 σχόλια:

Maria είπε...

Πολύ όμορφο το φορεματάκι σου και πολλά - πολλά μπράβο για το όμορφο και πετυχημένο τελείωμα του!!! Καθώς επίσης και οι προηγούμενες δημιουργίες σου είναι υπέροχες!!!
Σου εύχομαι Καλή και Ευλογημένη Σαρακοστή να περάσετε με τους αγαπημένους σας!!! Φιλάκια!!!

My Little World είπε...

Νομίζω οτι ήσασταν τα καλύτερα Trolls! Και του χρόνου με υγεία!

Ελένη Φλογερά είπε...

Και του χρόνου Ευγενία μου!
Πολύ ωραία η στολή σου.
Καλή Σαρακοστή!

Νίκη είπε...

Ευγενία μου είσαι μια κούκλα! Τι όμορφες στολές έφτιαξες χρυσοχέρα;
Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα και εύχομαι σε κάθε ευκαιρία να περνάτε το ίδιο καλά , τώρα που έρχεται κι η άνοιξη και ύστερα θα φτάσει και το καλοκαιράκι!
Φιλιά πολλά, καλή Σαρακοστή!!

Sunday at Home | Κυριακή στο σπίτι είπε...

Και του χρόνου να είσαστε καλά! Ήσασταν υπέροχοι!

Φιλία είπε...

Το έκανες πάλι το θαύμα σου, χρυσοχέρικο κορίτσι. Φορεματάκι και γιλέκο ονειρεμένα!
Να είστε καλά, και του χρόνου... Καλή Σαρακοστή.

Tante Kiki είπε...

Φοβερό... μα πόσο γρήγορα μπορείς να φτιάξεις ένα φόρεμα;;;; Τί όμορφο!!!! Και του χρόνου Ευγενία μου, με υγεία και χαρά!!!!
Φιλιά!