Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2016

Πώς σας φαίνονται αυτές οι ιπτάμενες χήνες;;

Καλημέρα και καλό μήνα φίλοι μου έστω και κάπως καθυστερημένα!!

Είστε από αυτούς που βιώσατε τις νεροποντές;; Εδώ στο Ηράκλειο δεν έπεσε σταγόνα και μάλιστα προχθές ίσως ήταν η πιο ζεστή μέρα που βιώσαμε!! Έτσι, τα μπάνια μας καλά κρατούν κι απολαμβάνουμε ήλιο και θάλασσα στις κοντινές παραλίες του Ηρακλείου.


Στα δικά μου τώρα, κι ενώ είμαι σε κατάσταση εύρεσης εργασίας (ευχηθείτε μου καλή τύχη!) σε κάποιο φροντιστήριο ξένων γλωσσών βρήκα το χρόνο να ασχοληθώ λιγάκι με τη ραπτική. Αυτή τη φορά πειραματίστηκα με ένα τετράγωνο patchwork το οποίο ονομάζεται flying geese ή ιπτάμενες χήνες στην ελληνική του εκδοχή!



Φαίνεται ότι οι Αμερικάνες φίλες μας βλέπουν χήνες να ξεχύνονται και να πετούν μέσα από αυτά τα μικρά κομμάτια υφάσματος!


Όπως και να 'χει και παρά το ιδιόμορφο όνομά του. αυτό το παραδοσιακό patchwork block είναι πολύ γουστόζικο κι εύκολο στην κατασκευή του. 


Αν σας ενδιαφέρει να πειραματιστείτε κι εσείς σας συστήνω το tutorial της Amy Smart από το Diary of a quilter . Παρουσιάζει αναλυτικά όλη τη διαδικασία και μάλιστα δίνει ένα πίνακα με διάφορες διαστάσεις. Εμένα το συγκεκριμένο τετράγωνο είναι 6x6 ίντσες.



Λοιπόν, τί λέτε γι' αυτές τις διαφορετικές χήνες;; 
Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία

4 σχόλια:

Katrina είπε...

Αχ τι όμορφα που είναι θαυμάζω όσες ξέρουν να ράβουν εγώ δεν το έχω!!!!! Μπράβο σου!!!!!!!

nasia είπε...

Τέλεια η πρόταση πολύχρωμη και πρωτότυπη!!!!
Μου αρέσει που εξελίσσεις αυτή την τεχνική, όμως εγώ δεν νομίζω ότι θα τα κατάφερνα. Καλό Φθινόπωρο!!!!

Δημιουργία είπε...

Εγώ δεν βλέπω χήνες αλλά ένα πολύ όμορφο σχέδιο. Καλο φθινόπωρο Ευγενία με πολλές και όμορφες δημιουργίες, α και με μία καλή δουλειά.

Tante Kiki είπε...

Κατ' αρχήν καλό μήνα και καλή εύρεση δουλειάς!!! Όλο και κάτι θα βρεις... μην ανησυχείς!! :)
Ψάχνω κι εγώ για χήνες, ψάχνω... χήνες πουθενά!! Μετά διάβασα τί εννοείς και μου φάνηκε αστείο!! Πάντως το πάτσγουορκ έγινε τέλειο!!! Γεια στα χέρια σου!!
Φιλιά!