Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2016

Πικάντικες πατάτες γιαχνί

Καλοκαιράκι χωρίς πατατούλες γιαχνί γίνεται; Ε, όχι βέβαια, δε γίνεται!! Και σήμερα είχαν την τιμητική τους στο τραπέζι μας συνοδεύοντας υπέροχα καλαμαράκια γεμιστά. Τη συνταγή τη βρήκα στο τεύχος Ιουνίου του Jamie, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στην Ιταλία. Οι πατάτες είναι εμπνευσμένες από την κουζίνα της Σικελίας και είναι πανεύκολες και νοστιμότατες.


Υλικά για 1 κιλό πατάτες:
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-3 σκελίδες σκόρδου καθαρισμένες και λεπτοκομμένες
-1 πρέζα ξερή ρίγανη
-1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη
-300 γρ. ντοματάκια τσέρι ή πομοντόρια
-λίγο ξύδι από κόκκινα σταφύλια
-200 μλ. νερό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο, τη ρίγανη και το τσίλι. Σωτάρουμε για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τις πατάτες.



Τις αφήνουμε να ροδίσουν ελαφρώς ανακατεύοντας κάπου κάπου για να μη μας κολλήσουν. Αυτό θα μας πάρει περίπου 8 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, το ξύδι κι αλατοπιπερώνουμε. Τέλος προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι του και αφήνουμε να σιγοβράσουν οι πατάτες για περίπου 30 λεπτά, ώσπου να πήξει η σάλτσα και να βράσουν με όμορφο τρόπο οι πατάτες μας.


Έτοιμο το φαγάκι μας! Ακόμη και με λίγη φέτα για συνοδευτικό εγώ είμαι απολύτως ικανοποιημένη!
Καλό σας Σαββατοκύριακο,
Ευγενία 

1 σχόλιο:

Tante Kiki είπε...

Καλημέρα Ευγενία! Σκέτη νοστιμιά οι πατάτες σου!!