Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Κροκέτες σολομού με πατάτα και αρακά

Σήμερα αποχαιρετούμε το Φλεβάρη με μια εύκολη και γευστική πρόταση που θα αρέσει σε όλη την οικογένεια! Αυτές τις κροκέτες σολομού τις δοκίμασα πριν λίγες μέρες και θέλω τόσο πολύ να μοιραστώ μαζί σας τη συνταγή. Είναι πολύ αφράτες, γρήγορες στην παρασκευή κι ένας ωραίος τρόπος για να πείσεις τα παιδιά να φάνε ψάρι!


Υλικά για 12 κροκέτες
400 γρ. φιλέτο σολομού
400 γρ. βρασμένες πατάτες
50 γρ. αποψυγμένος αρακάς
150 γρ. ψωμί σε ψίχουλα
60 γρ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
2 αυγά χτυπημένα
λίγο λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1. Για αρχή ποσάρουμε το ψάρι ως εξής: σε τηγάνι τοποθετούμε τον σολομό και προσθέτουμε λίγο νερό (να καλυφθεί το ψάρι μέχρι τη μέση περίπου, όχι παραπάνω). Όταν αρχίσει να βράζει το νερό καπακώνουμε και μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά. Βγάζουμε το ψάρι απ' το τηγάνι και το αφήνουμε να κρυώσει. Μετά αφαιρούμε το δέρμα και το "λιανίζουμε" σε μικρά κομμάτια.  


2. Σε μπολ τοποθετούμε το ψάρι, τις πατάτες και τον αρακά. Πατάμε το μείγμα με ένα πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας κι ανακατεύουμε ελαφρώς.


3. Βάζουμε το ψωμί στο μούλτι και δουλεύουμε μέχρι να μετατραπεί σε ψίχουλα. Μεταφέρουμε σε πιάτο ή ρηχό ταψί και προσθέτουμε τον μαϊντανό. 

4. Σε ένα βαθύ μπολάκι χτυπάμε τα δύο αυγά. 



5. Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτεκάκια και μετά αρχίζουμε το πανάρισμα ως εξής: βουτάμε κάθε κροκέτα στο αυγό και μετά την καλύπτουμε με τα ψίχουλα ψωμιού. 


6. Σε ρηχό τηγάνι βάζουμε ελάχιστο λάδι και τηγανίζουμε τις κροκέτες 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. 

Έτοιμες οι κροκετούλες μας, αφράτες και πολύ γευστικές αφού ο αρακάς τους προσθέτει πολύ σε γεύση!! Ελπίζω να τις δοκιμάσετε και να σας αρέσουν!!

Φιλάκια πολλά, 
Ευγενία  

3 σχόλια:

Δημιουργία είπε...

Νόστιμο και ότι πρέπει για μικρούς και μεγάλους. Καλο μήνα να έχεις.

Sunday at Home | Κυριακή στο σπίτι είπε...

Μμμ νοστιμιά! Λες άμα τα κάνω ψητά στο φούρνο με το πανάρισμα να βγουν εξίσου καλά?

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Γιατί οχι Κατερινα!!! Νομιζω οτι θα ειναι μια χαρα!