Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ιδέες δημιουργικής απασχόλησης μικρών παιδιών με γρήγορες κατασκευές



Η απασχόληση ενός μικρού παιδιού στο σπίτι, ειδικά τώρα που οι καλές μέρες για εξόδους ολοένα λιγοστεύουν, μπορεί να γίνει πολύ κουραστική. Πρέπει να επισπεύσει κανείς όλη του τη φαντασία, την υπομονή και την καλλιτεχνία για το κρατάει δημιουργικά απασχολημένο. Στο σπίτι μας υπάρχουν πάντα υλικά χειροτεχνίας που σε πολλές δύσκολες και γκρινιάρικες στιγμές μας έχουν σώσει. Χαρτόνια και διαφόρων ειδών χαρτιά, κόλλες, ψαλίδια και χρώματα μπορούν να κρατήσουν το παιδί για κάποια ώρα απασχολημένο, ακόμη και τα μικρά, όπως την Ειρήνη που είναι 2,5 χρονών. Εννοείται ότι ψαλίδια και κόλλες πάντα με επίβλεψη! 

Να λοιπόν μερικές ιδέες κατασκευών που έχουμε κάνει κατά καιρούς και πραγματικά ενθουσίασαν τη μικρή, όπως και σύνδεσμοι με πολλές προτάσεις.

Μικρές μαζορέτες

Φτιάξτε τα δικά σας pom pom με γκοφρέ χαρτί, βάλτε μουσική και στήστε μια χορευτική παρέλαση σα μαζορέτες! Τα μικρά σας κοριτσάκια θα ενθουσιαστούν με τα χρωματιστά χαρτάκια και το θρόισμά τους. Η διαδικασία κατασκευής είναι πολύ απλή, εδώ μπορείτε να βρείτε τις σχετικές 
οδηγίες.



Κουκλοθέατρο στο λεπτό

Με τέσσερα υλικά φτιάξτε σε λίγα μόλις λεπτά αυτοσχέδιες φιγούρες για να παίξετε κουκλοθέατρο. Θα χρειαστείτε ένα ψαλίδι, κόλλα, ξυλάκια (θα τα βρείτε στα βιβλιοπωλεία, ή στα φαρμακεία), παλιά περιοδικά, ή παιδικά βιβλία. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τα παραμύθια που είχε σκίσει η Ειρήνη...



Το δικό τους χριστουγεννιάτικο δέντρο

Αφήστε το παιδί να στολίσει ένα δικό του χριστουγεννιάτικο δέντρο. Εμείς κόψαμε ένα τσόχινο πράσινο και για στολίδια διάφορα στρογγυλά τσόχινα, τα οποία η Ειρήνη κόλλησε όπως ήθελε. Φτιάξτε το με χαρτόνι, εναλλακτικά.
Για περισσότερες ιδέες ρίξτε μια ματιά εδώ




Μκροί ζωγράφοι

Κολλήστε ένα μεγάλο χαρτόνι με σελοτέιπ σε μια πόρτα και αφήστε το παιδί να ζωγραφίσει, ελπίζοντας ότι δε θα εξελιχθεί σε γκράφιτι...



Δακτυλοκουκλάκια αλλιώτικα 

Φτιάξτε γρήγορα δακτυλοκουκλάκια χρησιμοποιώντας ένα πλαστικό γάντι, ένα ψαλίδι και ένα μαρκαδοράκι. Την ιδέα τη βρήκαμε εδώ, όπως και άλλες πολλές! 



Φτιάξτε το δικό του σετ για μπουρμπουλήθρες

Σε όλα τα παιδάκια αρέσουν πολύ οι μπουρμπουλήθρες. Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό σαπουνόνερο, ακολουθώντας την εξής δοσολογία : μισή κούπα υγρό πιάτων, 2 κούπες νερό και 2 κουταλάκια ζάχαρη. Χρειάζεται ζάχαρη, ή γλυκερίνη, αλλιώς δεν κρατάνε πολύ οι σαπουνόφουσκες. Εδώ βρήκαμε την πολύ έξυπνη ιδέα να χρησιμοποιήσουμε σύρμα πίπας από το βιβλιοπωλείο για να φτιάξουμε το συρμάτινο δακτύλιο για να βουτάμε στο σαπουνόνερο. Στην ίδια ιστοσελίδα θα βρείτε κι άλλες συνταγές για διάλυμα σαπουνιού για μπουρμπουλήθρες.





Και πριν σας αφήσουμε, να σας πληροφορήσουμε ότι η HomeCosmetics προσφέρει απίστευτες εκπτώσεις στα χειροποίητα καλλυντικά της που σας είχαμε δείξει σε προηγούμενη ανάρτηση. Κάντε like στη σελίδα τους στο facebook και επωφεληθείτε από τις χριστουγεννιάτικες προσφορές.






12 σχόλια:

ΕΥΓΕΝΙΑ είπε...

Καλά, τι τέλειες ιδέες είναι αυτές;; Κι εγώ θα έπαιζα ευχαρίστως με την παρέα σας, κορίτσια. Το αγαπημένο μου είναι οι μπουρμπουλήθρες!! Φιλάκια πολλά.

lina είπε...

Λες και ήξερες οτι ο Θανάσης μου είναι αρρωστούλης και μέσα στο σπίτι όοοοοοολη μέρα! Ευτυχώς τώρα ξέρω με τι θα τον απασχολήσω! Ευχαριστώ για τις ιδέες!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα! υπεροχες οι ιδεες σας!

DIMI είπε...

Τί τέλειες ιδέες!!Οτι πρέπει νά απασχοληθούν τά μικρά στίς γιορτές!!Θά τίς εφαρμόσουμε!Καλή εβδομάδα!Φιλάκια!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Οχι μόνο όμορφες αλλά και έξυπνες οι ιδέες που μας προτείνετε κορίτσια!
Πολλά φιλιά!

κυκλάμινο είπε...

Πολύ ωραίες ιδέες!!!! Φιλάκια

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες ιδέες
Φιλάκια ...

Δημιουργία είπε...

Όμορφες ιδέες για να απασχολούνται τα μικρά και να μη βαριούνται.

love2love είπε...

καλημέρα με δημιουργικές στιγμές

κυκλάμινο είπε...

Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη!!!!!! Φιλάκια!!!!!

debbgoud είπε...

Καλά Χριστούγεννα και μια χαρούμενη Πρωτοχρονιά!

Elia είπε...

✫¸.•°*”˜˜”*°•✫FELICES FIESTAS..✫¸.•°*”˜˜”*°•.✫,
Que el amor, la felicidad y la salud, entre por tu puerta
y se quede contigo para siempre.
☻/ღ˚ •。♥ ˚ ˚✰˚ ˛★* Un FUERTE ABRAZO 。 ღ˛° 。* °♥ ˚ • ★ *˚ .ღ 。