Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Patchwork σουπλά με εύκολο, κυματιστό quilting κι ένα τσουρεκάκι σκέτη απόλαυση!

Ήταν να μη γίνει η αρχή με τις πρόβες που έκανα τις προάλλες με το quilt as-you-go. Και μιας και προέκυψε η αφορμή, πειραματίστηκα με νέες ιδέες και τεχνικές. Τα δύο νέα σουπλά φτιάχτηκαν με μεράκι για να δωριστούν σε ένα νέο φιλικό μας ζευγάρι, που μας προσκάλεσε με μεγάλη χαρά την Κυριακή του Πάσχα στο σπίτι του για να γιορτάσουμε παρέα. 


Τα υφάσματα που χρησιμοποίησα είναι από εκείνα που είχα προμηθευτεί από την Τουρκία πέρυσι. Το σουπλά που προορίζεται για τη Birgit έχει ροζ πλάτη κι εκείνο του Γιάννη, γαλάζια για να ξεχωρίζουν. 


Για το quilting ακολούθησα μια νέα τεχνική, η οποία δε χρειάζεται το ειδικό ποδαράκι. Το γαζί είναι ελαφρώς κυματιστό και προσπάθησα να διατηρήσω την κλίμακα για ένα ισορροπημένο αποτέλεσμα. 


Στην πίσω όψη δείχνει πολύ εντυπωσιακό και νομίζω ότι θα το υιοθετήσω. Για το ρέλιασμα έκοψα λωρίδες σε σοκολατί απόχρωση για να ένα διακριτικό αποτέλεσμα. Το πάχος τους είναι 2 ίντσες αλλά στην πράξη κατάλαβα ότι θα ήταν καλύτερο να είναι πιο φαρδιές για να βγουν πιο σωστές οι γωνίες. 



Τα σουπλά συνόδευσε και ένα γευστικότατο τσουρέκι γεμιστό με μερέντα, πρόταση της Ζαμπίας για αυτές τις γιορτές. 


Ήταν εύκολο στην προετοιμασία του, αν και επειδή μας ... εγκατέλειψε το μίξερ χειρός, το ζύμωσα στο χέρι! Έφτιαξα δύο δόσεις, για να κρατήσουμε κι ένα τσουρέκι για μας κι ομολογώ ότι μόνο μια μπουκίτσα απέμεινε!!!! 


Δε σας κρύβω ότι μπαίνω στον πειρασμό να φτιάξω άλλο ένα, έτσι για το καλό...δήθεν μου τάχα μου!!!
       

12 σχόλια:

vasolefk είπε...

xronia polla kortia kai toy xronoy filia.

Parents Land Gr είπε...

Χρόνια πολλά! Τα σουπλά υπέροχα. Και το τσουρέκι με βάζει σε σκέψεις. Μηπως να κάνω και εγώ ενα για το καλό πιυ δεν προλαβα στις γιορτές;

DIMI είπε...

Χρόνια πολλά Ευγένια μου!Χριστός Ανέστη!!Τά σουπλά σου,τέλεια!!Τόσο όμορφα φτιαγμένα!!Είσαι άπαιχτη!!Μπράβο σου!!Σούπερ τό τσουρέκι τής Ζαμπίας!!!Καλοφάγωτα!!Φιλάκια!!

Rena Christodoulou είπε...

Χρόνια πολλά κορίτσια!!!!1
Υπέροχα τα σου πλα!!!!!!
Αλλά και το τσουρεκάκια φαντάζομαι, τέλειο!!!
Θα το δοκιμάσω!!!!!1
Φιλάκια!!

Αναστασία είπε...

Χριστός Ανέστη, χρόνια πολλά με πολλά πολλά φιλάκια κι από μένα.

Δημιουργία είπε...

Τέλειο το δωράκι, γεια στα χέρια σου!

Pinelia είπε...

Χρόνια πολλά, γεια στα χέρια σου!Και του χρόνου!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο
Χριστός Ανέστη με υγεία
Φιλάκια ...

Tante Kiki είπε...

Χρόνια πολλά Ευγενία μου!! Χριστός Ανέστη και του χρόνου με υγεία και χαρά!!!! Υπέροχα τα σουπλά σου αλλά και το τσουρέκι της Ζαμπίας από τα χεράκια σου έγινε μούρλια!!!!

Unknown είπε...

Χρόνια Πολλά!!!
Τα σουπλά τέλεια, αλλά και το τσουρεκάκι το ζήλεψα!!!
Φιλιά
Νεφέλη

ikaxela είπε...

Χρόνια πολλά!!!! Χριστός Ανέστη, υγεία και ευτυχία. Το τσουρεκάκι η αλήθεια είναι το είχα ζηλέψει αλλά δεν είμαι τόσο προκομένη και δεν το έφτιαξα. Τα σουπλά εκπληκτικά μπράβο και δεν ξεχνώ το υπέροχο τετράδιο που είδα. Τέλειο το εξώφυλλο! Φιλιά πολλά!

Kitchen Stories είπε...

Υπέροχο, απλά υπέροχο, ομορφότερο κι από το δικό μου!
Μπράβο, και του χρόνου γεροί και δυνατοί!

Z.