Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Κι άλλα σημειωματάρια φτιαγμένα με διάφορες τεχνικές.

Το μάθημα της βιβλιοδεσίας κάθε Παρασκευή είναι ο καλύτερος τρόπος για να κλείνουν οι εργάσιμες μέρες και να αρχίζει το Σαββατοκύριακο!! Τον τελευταίο καιρό πειραματίστηκα με νέους τρόπους δεσίματος κι έχω μείνει ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα. 


Είμαι και πολύ ενθουσιασμένη με τα εξώφυλλα, τα οποία είναι ζωηρόχρωμα, χαριτωμένα και μου φτιάχνουν τη διάθεση. Επειδή τα εκτυπώνω σε κοινό χαρτί Α3 μετά τα ψεκάζω με fixative για να σταθεροποιούνται τα χρώματα και να αποκτά το χαρτί μεγαλύτερη αντοχή. 



Αυτό το σημειωματάριο το έραψα χρησιμοποιώντας φακαρόλα. Είναι πιο εύκολος τρόπος σε σχέση με το ράψιμο με κλώνους και είναι πιθανό να υιοθετήσω αυτή την τεχνική, αφού κερδίζω χρόνο.



To δεύτερο σημειωματάριο είναι αρκετά ποπ και παιγνιδιάρικο. Είναι κολλητό και για να φτιαχτεί το σώμα, πριόνισα τα τυπογραφικά και σφήνωσα κλώνους μέσα στα λούκια που δημιουργήθηκαν. Έτσι, τα φύλλα είναι πιο σταθερά. 




Το σημειωματάριο που ακολουθεί είναι το πρώτο που έραψα σύμφωνα με την κοπτική τεχνική. Εδώ η ράχη είναι εμφανής και υπάρχουν μόνο πλαϊνά χοντρά εξώφυλλα. Το πλεονέκτημα αυτού του ραψίματος είναι ότι το τετράδιο ανοίγει πλήρως. Επίσης, το ράψιμο δεν είναι ιδιαιτέρως δύσκολο αν και δε θυμάμαι την τύφλα μου!!!



Χθες δοκίμασα και μια παραλλαγή της κοπτικής τεχνικής. Εδώ, φυσικά υπάρχουν πάρα πολλές ατέλειες, αφού και το tutorial δεν ήταν πολύ κατατοπιστικό. Δεν με γέμισε πολύ το αποτέλεσμα και θα έλεγα ότι η ράχη δεν είναι και τόσο σταθερή όσο στο προηγούμενο σημειωματάριο.Σκέφτηκα να το ξηλώσω αλλά μου αρέσουν τα εξώφυλλα κι έτσι τη γλύτωσε!! 



Και για το τέλος, ένα μικρό σημειωματάριο ραμμένο με ιαπωνική τεχνική, του οποίου το εξώφυλλο το επιμελήθηκα εγώ. Αρχικά θέλησα να του βάλω σπιράλ για να το χρησιμοποιώ καθημερινά, αλλά στο βιβλιοπωλείο δεν μπορούσαν να μου το φτιάξουν!!!! Έτσι, κατέληξα σε αυτή τη λύση. 



Αν σας ενδιαφέρει να φτιάξετε κάτι αντίστοιχο, στο διαδίκτυο θα βρείτε αρκετά βίντεο με tutorials!Φιλάκια και καλά να περάσετε!!!

       

15 σχόλια:

EVAGELIA VRETTOU είπε...

ουάου! αδερφούλα, τι όμορφη δουλειά που έχεις κάνει!!! Είναι όλα τόσο ξεχωριστά! Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα η ιαπωνική τεχνική, δεν έχω ξαναδεί κάτι αντίστοιχο! και όλα τα εξώφυλλα είναι τέλεια

andrik είπε...

Υπεροχη δουλεια!!!!!
Μπραβο σου!

Rena είπε...

Υπέροχα όλα,έχεις γίνει εξπερ!!!!!!!
Φιλάκια!!!!!

Unknown είπε...

Πολύ ωραία ιδέα να φτιάξεις σημειωματάρια!!! Και όλα είναι υπέροχα!!
Φιλάκια
Νεφέλη

DIMI είπε...

Πανέμορφα όλα Ευγενία μου!!Αλλά καί η δουλειά σου,υπέροχη!!Τά εξώφυλλα,καταπληκτικά!!!Καλό Σ/Κ!!Φιλάκια!!

Tante Kiki είπε...

Όλα τα εξώφυλλα είναι τέλεια!!! Υπέροχη δουλειά τα σημειωματάριά σου! Γεια στα χεράκια σου!
Καλό ΣΚ!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη δουλειά
Φιλάκια ...

Σοφία είπε...

Είναι όλα τέλεια !!!!!
Τα χρώματα που χρησιμοποίησες
υπέροχα !!!!!
Φιλιά πολλά

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Τι να πω βρε κορίτσι μου;;;;
Καταπληκτική δουλειά!!!!!

Sofi είπε...

Λατρεύω ο,τι εχει να κάνει με βιβλία, τετράδια, μολύβια κλπ!! Και τα συγκεκριμένα είναι κουκλίστικα!!

love2love είπε...

απλα και ωραια

Δημιουργία είπε...

Με γεια τα καινούργια σου!

Pepi είπε...

Πολύ πολύ ωραία τα καινούρια σου σημειωματάρια!!! Γεια στα χέρια σου!

mirsini's creations είπε...

Τέλειααααααα !!!!!!! :))

Renata είπε...

καλησπέρα! πώς μπορώ να μάθω μια τιμούλα (αν τα πουλάτε) για αυτό εδώ το σημειωματάριο?
http://2.bp.blogspot.com/--omgHHVfyO4/UzVj0GMLriI/AAAAAAAADnU/UQoYiurDT4c/s1600/FotoFlexer_Photo_notebooks6.jpg